Sök flyg till Australien

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Australien. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

En resa till Australien är drömmen för många svenskar. Australiensarnas gästfrihet och lugn är två faktorer som gör Australien så lockande. Den vackra naturen, de saltstänkta stränderna och den fascinerande historien är några andra aspekter som gör att Australien ofta kommer högt upp på svenskarnas listor över favoritresmål.

Australien är ett enormt stort land så det kan vara klokt att i förväg noga planera hur man vill spendera sin semester i landet. Bokar man en flygresa till Perth är man till exempel flera hundra mil ifrån städerna Sydney och Melbourne på landets östra sida. För att ta sig dit för att se de vackra sevärdheterna måste man då göra ytterligare en flygresa. Eftersom man bör lägga upp sina semesterplaner i detalj kan man också med fördel boka tidigt. Då blir det lättare att få tag på billiga flygresor till Australien.

Flygbolag med flygresor till Australien

Quantas är Australiens största flygbolag och det givna valet för den som vill boka ett flyg till Australien. Det går inga direktflyg till Australien från Sverige – det är helt enkelt för långt – så det bästa alternativet är att mellanlanda i London eller Frankfurt. Från London-Heathrow kan man boka flyg till Sydney och Melbourne. Från Frankfurt når man Sydney. Vill man ta sig till Australien med SAS och samarbetspartners får man ofta ta omvägen via Kina.

Flygplatser i Australien

Australiens största flygplats är Kingsford-Smith Airport i Sydney. Denna flygplats betjänar stora delar av världen och har även en mängd inrikes anslutningar. Från flygplatsen går snabbtåg in till centrala Sydney. Det går även att ta en flygbuss eller helt enkelt cykla eller promenera in till stan.

Bokar man ett flyg till Australien och Melbourne landar man på Melbourne Airport. Flygplatsen ligger cirka 23 kilometer utanför stadens centrum. Någon anslutning med järnväg finns inte, men det går bussar i skytteltrafik till och från flygplatsen från centrala Melbourne.