Sök flyg till Kroatien

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Kroatien. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Det är svårt att tänka sig att det rasade ett krig i Kroatien för bara 15–20 år sedan. I dag är Kroatien ingen krigsskådeplats. I stället är landet en destination för många semesterfirare. Kroatien har en mycket lång kust mot Adriatiska havet och kan bjuda på utmärkta möjligheter till sol och bad.

Kroatien kan också bjuda på kulturella och gastronomiska upplevelser av hög klass. I regionen Dalmatien, i södra Kroatien, finns många gemytliga småstäder att besöka. Här finns bland annat ett flertal lämningar från Romarriket.

Det kroatiska köket blir allt mer populärt för varje år. Fisk och skaldjur som tillagas i mustiga såser och äts med pasta är en specialitet som man inte får missa om man besöker en av Kroatiens kuststäder. Givetvis sköljer man ner maten med ett lokalproducerat vitt vin. En flygresa Kroatien kommer garanterat ge minnen för livet.

Flygbolag med flygresor till Kroatien

Det är enkelt att hitta flygresor till Kroatien. Eftersom Kroatien räknas som ett turistland för semestrar under våren och sommaren, ska man dock räkna med att det finns betydligt färre flygresor till Kroatien under vinterhalvåret.

Lågprisbolaget Norwegian är ett lämpligt val om man vill boka flyg till Kroatien. Mellan april och oktober har Norwegian dagliga avgångar till Dubrovnik. Till Zagreb och Split har Norwegian ungefär två avgångar i veckan under sommarmånaderna. Ryanair flyger direkt från Nyköping-Skavsta till städerna Zadar och Rijeka. För att hitta billiga flygbiljetter till Kroatien med lågprisbolagen ska man vara ute i god tid – efterfrågan är nämligen mycket hög! Man kan också flyga reguljärt med SAS och andra större traditionella flygbolag till Zagreb, antingen direkt eller via Frankfurt.

Flygplatser i Kroatien

Den medeltida staden Dubrovnik är en av de mest populära destinationerna i Kroatien. Dubrovniks flygplats, som ligger lite mer än två mil utanför staden, är den tredje mest trafikerade i Kroatien. Kommunikationerna mellan flygplatsen och centrala Dubrovnik är mycket goda. Det går såväl flygbussar som stadsbussar in till centrum. Split-Resnik är Kroatiens näst mest trafikerade flygplats. Här landar flyg från Europas alla hörn. Med lokalbussar eller flygbussar tar man sig de 25 kilometerna in till centrala Split på ungefär en halvtimme. Huvudstaden i Kroatien, Zagreb, har givetvis en egen flygplats, Zagreb-Pleso. Bokar man en flygresa till Kroatien för att spendera en weekend i huvudstaden är det här man landar.