Sök flyg till Rumänien

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Rumänien. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Rumänien är ett outforskat resmål för oss svenskar, vilket är synd eftersom Rumänien har mycket att erbjuda, både vad gäller kultur och nöje. Längs kusten mot Svarta havet ligger semesterorterna som på ett pärlband. Man erbjuds samma standard som i turistorterna i Bulgarien, men priserna är något lägre. I huvudstaden Bukarest finns mycket att se, inte minst som staden verkligen har blomstrat sedan diktatorn Ceaucescus fall. Inåt land, uppe i bergen, ligger mängder av pittoreska byar. Här kan man även besöka de byar där Vlad Tepes, originalet bakom böckerna och filmerna om Dracula, härjade under 1400-talet.

Rumänien är ett ganska nytt turistland. Det gör att utbudet av flygresor till Rumänien från Sverige är ganska begränsat. Om man är ute i god tid och inte har något emot att göra ett eller två stopp på vägen kan man dock hitta bra och billiga flygresor Rumänien.

Flygbolag med flygresor till Rumänien

Det finns två sätt att ta sig till Rumänien. För det första kan man boka en flygresa till Rumänien med reguljärflyg. Då får man allt som oftast räkna med att göra en mellanlandning i Köpenhamn eller Frankfurt. För det andra kan man boka en charterresa Rumänien.

SAS flyger dagligen till Rumänien via Köpenhamn eller Frankfurt, antingen i egen regi eller via ett partnerbolag. Tyvärr finns idag ingen möjlighet att flyga direkt till Rumänien med något av lågprisbolagen. Då krävs åtminstone en mellanlandning.

Flygplatser

Om man bokar flyg till Rumänien och huvudstaden Bukarest är det det på Henri Coanda International Airport man landar. Flygplatsen ligger i stadsdelen Otopeni ungefär 17 kilometer nordväst om Bukarest och är den största internationella flygplatsen i landet.

Kommunikationerna in till centrala Bukarest är mycket goda. Flygplatsen har anslutning med tåg, men man kan även ta en skyttelbuss eller taxi.

Om man bokar en charter till Rumänien är det på flygplatsen Mihail Kogalniceanu Airport man landar. Flygplatsen ligger cirka 2,5 mil nordväst om staden Constanta som är huvudorten på kusten mot Svarta havet.