Experter på billiga flygresor

Sök billigt flyg till hela världen

Sök fram de billigaste, bästa och snabbaste flygresorna hur enkelt som helst.

Välj avreseort
Välj resmål
2 vuxna
Antal vuxna
18 år eller äldre
-
2
+
Antal barn
3 - 17 år
-
0
+
Antal barn
0 - 2 år
-
0
+
Välj reslängd
Välj datum

vuxna, barn bebis
Välj resenärer
Vuxna 2

Barn (3-12 år) 1


Bebis (0-2 år) 1
vuxna, barn bebis
Välj resenärer
Vuxna 1

Barn (3-12 år) 0


Bebis (0-2 år) 0

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Fynda Epic, American Tourister och andra testvinnande väskor hos Väskan.com. Klicka här >

Sök flyg till Albanien

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Albanien har länge varit synonymt med kommunism och en totalitär regim. I dag börjar dock bilden av Albanien att bli en helt annan. De albanska myndigheterna har satt igång en stor satsning på att göra Albanien till ett riktigt turistland. Förutsättningarna finns där. Bland annat har Albanien en lång kustremsa, med stränder som i många fall är i princip orörda. I inlandet är landskapet vackert kuperat och blir alltmer populärt bland turister som tycker om att ge sig ut på vandringar. Dessutom är det albanska köket något alldeles extra. Maten påminner mycket om den klassiska medelhavsmaten, men albanerna har även sina egna utsökta specialiteter.

Det historiska arvet, både från äldre dagar och mer modern tid, kan man hitta spår av i många av Albaniens städer. Butrint och Gjirokastër är två platser man måste besöka om man bokar flyg till Albanien. Huvudstaden Tirana bjuder på en fascinerande blandning av nytt och gammalt. Kort sagt, Albanien har en stark framtid som turistland. Varför inte boka flyg till Albanien nu, innan alla andra upptäcker denna pärla?

Flygbolag med flygresor till Albanien

Tyvärr är det lite knepigt att ta sig till Albanien. Det går till exempel inga direktflyg till Albanien från Stockholm. Bokar man en flygresa till Albanien med SAS får man räkna med att behöva mellanlanda åtminstone en gång, ofta i Köpenhamn. Sedan byter man ofta flyg i Ljubljana, Slovenien. Ibland sker mellanlandningen i München. Byter man flyg någonstans på Balkan är det ofta med det serbiska flygbolaget Jat Airways man tar sig den sista biten till Tirana. Att det inte finns någon direktlinje med flyg Albanien gör att det kan vara lite knepigt att hitta billiga flygresor till landet. Men, precis som vanligt, gäller att ju tidigare man är ute, desto större möjlighet har man att hitta ett billigt flyg.

Flygplatser i Albanien

Nënë Tereza är namnet på den enda internationella flygplatsen i Albanien. Denna flygplats ligger cirka 25 kilometer nordväst om huvudstaden Tirana. Det är alltid här man landar om man reser med flyg till Albanien. Det går bussar från flygplatsen in till centrala Tirana. Man kan även ta en taxi eller beställa en hyrbil om man så önskar.


Redaktionen
Billigaflygresor.se