Experter på billiga flygresor

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Testat Kayak? En smidig tjänst som hjälper dig att hitta billiga flygresor. Klicka här >

Billiga flygresor till Estland och Tallinn


På bara en timme tar du dig från Stockholm till Tallinn – men hur hittar man en billig flygresa hit? Vi hjälper dig! Här får du veta allt om när på dagen det är smartast att flyga, hur tidigt du ska boka din resa och varför det är viktigt att ha koll på bagagereglerna.

billiga flygresor tallinn
Till Tallinn kan du flyga direkt från såväl Stockholm som Köpenhamn. Upplev allt som Estlands huvudstad har att erbjuda, som exempelvis Gamla Stan i Tallinn.

Vill du åka på en härlig weekend, men minimera restiden? Då är Tallinn ett perfekt val! Här hittar du en mysig stadskärna i en stad med historisk prägel. Dessutom är det mesta i Tallinn prisvärt, vilket betyder att en semester här inte behöver bli särskilt dyr. Om du vill spara pengar även på resan dit tipsar vi om att ta del av vår guide nedan – här hittar du matnyttig information som kan hjälpa dig på vägen till en billig resa.

restid Arlanda Kastrup Tallin

Flyg direkt till Tallinn från Stockholm och Köpenhamn

Det mest bekväma sättet att ta sig från Sverige till Tallinn är att flyga direkt, vilket också är möjligt om du utgår från Stockholm och Arlanda. Här hittar du minst en avgång per dag till Tallinn, och vissa dagar finns det så mycket som fem olika flyg att välja på. De flygbolag som erbjuder direktflyg från Arlanda är SAS, Ryanair och Air Baltic, och det finns avgångar på såväl morgon som eftermiddag och kväll. En flygresa mellan Arlanda och Tallinns flygplats tar bara en timme – en väldigt behaglig restid alltså! Tänk dock på att det är en timmes tidsskillnad mellan Stockholm och Tallinn. 

Om du istället bor i Göteborgsområdet och vill flyga från Landvetter flygplats är det i dagsläget flyg med mellanlandning som gäller. Detta gör att restiden blir betydligt längre, och du kan få mellanlanda antingen på Arlanda eller i exempelvis Helsingfors eller Riga. Kanske är det i så fall bättre att ta sig till Köpenhamn och flyga härifrån? Från Kastrup avgår ett flyg till Tallinn alla dagar i veckan förutom på lördagar. Varannan dag flyger du med SAS och varannan dag med Air Baltic, och flygresan tar knappt 1,5 timme.

Tips! Hitta den billigaste flygresan till Tallinn just nu

För att hitta en så prisvärd flygresa som möjligt gäller det att ha koll på alla sina alternativ. Det får du enklast genom att använda en smart jämförelsetjänst – vårt tips är att ta ett besök på Kayaks hemsida. Här kan du enkelt sortera mellan olika flygplatser och avresedatum för att hitta den billigaste och bästa flygresan. Via länkarna nedan hittar du pris på resor från Arlanda respektive Kastrup och Landvetter flygplats.

När är det billigast att resa till Tallinn? Tänk på incheckningen!

Ett resmål som Tallinn är relativt prisvärt året om, och flygbiljetter hit är sällan särskilt dyra. Möjligen kan priserna gå upp något under sen vår, sommar och i december då resmålet är lite extra populärt. Om du vill komma undan så billigt som möjligt är tipset att vara ute i god tid när du ska boka din resa, ett par månader i förväg brukar vara en bra idé.

En annan aspekt som kan vara bra att tänka på är när på dagen du ska resa – till Tallinn finns såväl morgonflyg som avgångar på eftermiddag och kväll. Boka gärna en flygresa med incheckningsmöjligheterna på ditt boende i åtanke. En del hotell har exempelvis incheckning från klockan 15, vilket gör att du kan bli stående utan hotellrum i flera timmar om du landar för tidigt. Alternativt kan du bli tvungen att betala för tidig incheckning. Att resa för sent på kvällen är inte heller alltid särskilt prisvärt eftersom resultatet kan bli att du kommer fram bara för att behöva gå och lägga dig direkt. Varför inte välja att resa mitt på dagen?

Välj rätt transfer och betala en bråkdel av kostnaden

Tallinns flygplats ligger en knapp halvmil utanför staden, vilket är mer centralt än de flesta flygplatser runt om i Europa. Även om avståndet är kort kan det ändå vara värt att jämföra sina transferalternativ – om du vill resa billigt är det såklart också en bra idé att välja en prisvärd transfer. De vanligaste alternativen är taxi och buss; nedan hittar du pris och restid för att du ska kunna hitta det bästa alternativet för just dig.

Från flygplatsen till centrala Tallinn

MetodTidKostnad
Taxi10 min100-200 kr
Buss15-20 min20-40 kr

Bagageregler – jämför flygbolagen och undvik fällorna!

sas loggaair baltic loggaryanair logga

För att få till en så billig resa som möjligt gäller det att ha koll på alla kostnader som är relaterade till resan – så också bagagekostnader! Det enklaste steget att spara pengar när det gäller bagage är att resa utan incheckat bagage. Till en weekenddestination som Tallinn räcker det ändå gott och väl med ett handbagage. Hur stort handbagage du får ha med, och hur mycket det får väga, skiljer sig en del mellan de olika flygbolagen. Undersök vad som gäller i just ditt fall för att slippa tråkiga extrakostnader. Nedan hittar du en överblick över reglerna hos några flygbolag som erbjuder direktflyg till Tallinn.

FlygbolagMaxviktMaxstorlekBra att veta
SAS8 kg55 x 40 x 23 cmSkulle du välja att flyga Business får du ha med dig två handbagage.
Air Baltic8 kg55 x 20 x 23 cmOm du uppgraderar din biljett får ditt handbagage väga upp till 12 kg.
RyanairAnges ej40 x 20 x 25 cmRyanairs regler för bagage kan vara lite svårtolkade.*

*OBS! Om du väljer att flyga med Ryanair är det endast gratis att ha med en mindre väska ombord på planet. Vill du ha med dig en större kabinväska måste denna istället checkas in mot en avgift – om du inte köper en Prioritet-biljett. Detta kan göra att en flygbiljett som först verkar billig ändå inte blir så billig i slutändan.

Glöm inte! Hur tar du dig till flygplatsen?

För att komma riktigt billigt undan gäller det att tänka på alla kostnader du har, från dörr till dörr. Därför kan det också vara värt att fundera kring hur du tar dig till flygplatsen. Är det flygbuss eller taxi som gäller? Eller tar du kanske egen bil? I så fall är det smart att kolla upp vad som gäller kring parkering. På exempelvis Arlanda finns det flera olika alternativ att välja på, såväl expressparkering som långtidsparkering. Undersök vad kostnaden blir per dygn för att hitta ett så billigt alternativ som möjligt.

Billiga flygresor tallin
För att hitta en så billig flygresa till Tallinn som möjligt gäller det att vara noggrann med att jämföra alla sina alternativ.


Redaktionen
Billigaflygresor.se
Innehåll i denna artikel

Artiklar

Billiga flygresor till New York – mellanlanda eller inte?

Billiga flygresor till Londons tre flygplatser

Billiga flygresor till Portugal och Lissabon

Billiga flygresor till Istanbul – från Stockholm och Göteborg

Billiga flygresor till Berlin från Stockholm och Göteborg

Billiga flygresor från Arlanda och Stockholm

Billiga flygresor till Paris två flygplatser

Billiga flygresor till Nederländerna och Amsterdam

Hitta billiga flygresor från Köpenhamn och Kastrup

Billiga flygresor till Alicante – undvik högsäsong