Experter på billiga flygresor

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Testat Kayak? En smidig tjänst som hjälper dig att hitta billiga flygresor. Klicka här >

Sök flyg till Fillippinerna


Filippinerna är ett ganska outforskat land för oss svenskar, men för varje år som går är det fler och fler semesterfirare som upptäcker Filippinerna. Landet ligger mitt i havet mellan Australien, Kina och Vietnam och består av en mängd öar.

Många som reser till Filippinerna gör det för att besöka landets huvudstad, Manila, som är en mycket spännande stad. Här finns något att göra för alla i familjen. Den gamla stadskärnan Intramuros är en sevärdhet i sig, detsamma kan man säga om hamnen. Manila Zoo och Spanska fortet är två andra sevärdheter som lockar mängder av besökare.

Andra turister till Filippinerna är mer intresserade av sol, bad och äventyr på vatten. På Filippinerna finns mängder av tropiska paradisöar, med vidsträckta stränder. Stranden Boracay är en av de mest omtalade i världen.

När man bokar flyg till Filippinerna ska man vara medveten om att landet har ett subtropiskt till tropiskt klimat. Mellan maj–november är det regnigt och blåsigt. Den bästa tiden att besöka Filippinerna är december–april.

Flygbolag med flygresor till Filippinerna

Det är långt till Filippinerna. Tillsammans med att Filippinerna ännu inte har blivit ett så populärt resmål för oss svenskar gör det att man måste göra minst en mellanlandning på vägen från Sverige om man bokar flygresa till Filippinerna med SAS. När man bokar flyg Filippinerna med SAS får man räkna med att göra en mellanlandning i Europa och en i Abu Dhabi (Förenade Arabemiraten). Oftast sker den första mellanlandningen på London Heathrow, Bryssels flygplats eller i Frankfurt.

Bokar man flyg till Filippinerna med något annat flygbolag kan man få göra en mellanlandning i Kuala Lumpor/Malaysia, Doha eller Bangkok. Antalet mellanlandningar påverkar inte flygresans pris. Om man vill hitta billiga flygresor Filippinerna finns alltså skäl att inte vara så petig med mellanlandningarna.

Flygplatser på Filippinerna

Ninoy Aquino International Airport är Manilas internationella flygplats. Det är en enorm flygplats som faktiskt till och med har busstrafik mellan terminalerna. Det är här man landar om man flyger till Filippinerna från Europa. För att ta sig till centrala Manila från flygplatsen kan man åka skyttelbuss, tåg eller ta taxi. Eftersom flygplatsen bara ligger cirka sju kilometer utanför Manilas absoluta stadskärna är det förmodligen klokast att ta taxi. Taxiresan kostar ungefär 60 svenska kronor.

Den näst största flygplatsen på Filippinerna är Mactan-Cebu utanför Lapu-Lapu City. Här landar flyg främst från Kina och Sydkorea.


Redaktionen
Billigaflygresor.se