Experter på billiga flygresor

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Testat Kayak? En smidig tjänst som hjälper dig att hitta billiga flygresor. Klicka här >

Billiga flygresor till Riga


Ska du resa till Riga och är ute efter en prisvärd flygresa? Här kan du jämföra billiga flyg för att hitta det bästa alternativet.

flyg till riga


Du som bokar en flygresa till Lettland är förmodligen mest intresserad av huvudstaden Riga. Riga är en spännande stad där vackra gamla byggnader samsas med moderna shoppingcenter och nöjesställen. När man besöker Riga är det svårt att föreställa sig stadens stormiga 1900-tal, då krig och förtryck var vardagsmat.

Rigaborna värnar om sin historia och sin kultur. Det märks bland annat på alla museer som staden kan locka med. Ett besök i gamla staden är något man verkligen inte får missa vid ett besök i Riga.

Flygbolag med flygresor till Lettland

Kommunikationerna mellan Sverige och Lettland är relativt bra. Flera flygbolag har dagliga flygresor till Lettland. AirBaltic har dagliga flyg till och från Lettland, med Göteborg-Landvetter och Stockholm-Arlanda som avrese- och destinationsorter. AirBaltic har även reguljära avgångar från Umeå flygplats. Under säsong, det vill säga sommarmånaderna, kan man även boka flygresor till Lettland från Visby och Luleå. AirBaltic är ett flygbolag som är knutet till SAS.

Även Ryanair och Norwegian erbjuder flygresor till Lettland. Ryanair flyger mellan Stockholm-Skavsta och Riga. Norwegian flyger från Stockholm-Arlanda.

Om du bor i närheten av Stockholm har du goda möjligheter att jämföra priser mellan flygbolagen för att hitta billiga flygresor till Lettland. Även generellt gäller att priserna för en flygbiljett till Lettland inte är särskilt höga.

Flygplatser i Lettland

Den största flygplatsen i Lettland är Rigas internationella flygplats. Denna flygplats, som ligger cirka 13 kilometer sydväst om huvudstaden Riga, är faktiskt den största i de baltiska staterna. Flygplatsen är en viktig nod för flygtrafiken mellan östra och västra Europa.

För att ta dig de 13 kilometerna in till centrala Riga kan du ta taxi eller buss. Det kostar inte mer än 70-80 kronor och resan tar cirka 15 minuter. Bussen är billigare men samtidigt får du räkna med att resan tar cirka 40 minuter.


Redaktionen
Billigaflygresor.se