Experter på billiga flygresor

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Testat Kayak? En smidig tjänst som hjälper dig att hitta billiga flygresor. Klicka här >

Billiga flygresor från Göteborg och Landvetter flygplats


Vill du hitta en billig flygresa från Göteborg Landvetter flygplats? Här hittar du den ultimata guiden och får tips om hur du ska resa, när du ska resa och vart du ska resa.

billiga flygresor från göteborg landvetter flygplats
Landvetter flygplats trafikeras av ett 30-tal olika flygbolag, och härifrån kan du flyga till större delen av världen. På bild ett plan från Qatar Airways, på väg från Göteborg till Doha, Qatar.

Längtar du efter att sjunka ner i en solstol någonstans vid Medelhavet, vill du ta en weekend till London eller väljer du bort tåget när du ska till Stockholm? Med Landvetter flygplats som utgångspunkt är det mesta möjligt – och här hittar du en rad tips på hur du kan flyga så billigt som möjligt från Göteborg.

När ska man flyga? Välj lågsäsong och res mitt i veckan!

Överlag kan man säga att det alltid är billigast att resa när det är lågsäsong på resmålet i fråga. När på året detta är varierar såklart med vilket resmål du väljer. På typiska semestermål som Spanien och Grekland är det dyrast under sommarsemestern, medan det exempelvis är populärt att resa till New York under vår och höst. Ta hänsyn till detta när du ska boka din nästa flygresa.

Du kan även spara pengar på att välja rätt veckodag att resa på. Normalt sett är det dyrare att resa under veckoslutet, välj därför om möjligt en avresedag som ligger i mitten av veckan. Överlag kan man säga att ju mer flexibel du är i ditt resande, desto billigare har du chans att komma undan. Samma sak gäller med avresetid – välj ett tillfälle när inte många reser. Om efterfrågan på biljetter är låg går priserna automatiskt ner!

Flygbolagen på Landvetter flygplats – från budget till business

Ett 30-tal flygbolag trafikerar Landvetter flygplats, och härifrån kan du flyga med exempelvis British Airways, Finnair, KLM, Lufthansa och SAS. Även lågprisbolag som Norwegian, Easyjet och Ryanair flyger härifrån. Dessutom hittar du flera charterbolagens egna flygbolag, som exempelvis Apollos Novair, Sunclass som flyger för Ving och TUI Fly Nordic. Mycket att välja på helt enkelt!

Vill du jämföra alla charterresor från Göteborg? Använd charterbolagens tjänster där du kan boka resor till hundratals populära destinationer världen runt. 

Om det är bara billigt du är ute efter gäller det att jämföra de olika flygbolagen. Idag finns flera lågprisbolag som erbjuder resor till många destinationer i världen. I städer med flera flygplatser, som exempelvis Stockholm, flyger lågprisbolagen normalt sett från en flygplats som ligger lite mindre centralt. Men sedan Göteborg City Airports nedläggning i början av 2015 finns det bara en flygplats i Göteborg – vilket gör att du även kan välja att resa med exempelvis Ryanair från Landvetter flygplats.

Jämför enkelt och hitta den billigaste resan från Göteborg

Med hjälp av tjänsten Kayak kan du på ett enkelt sätt se alla flygresor från Landvetter flygplats, och på så vis hitta det bästa och mest prisvärda alternativet. Klicka på länken nedan för att komma direkt till Kayaks smidiga hemsida. Här kan du sedan välja när du vill resa och jämföra olika destinationer för att hitta den bästa resan.

alla direktflyg göteborg landvetter flygplats
Direktflyg från Landvetter flygplats. Gröna pluppar på kartan motsvarar stora flygplatser, blå pluppar är mellanstora och röda är små.

Välj rätt transfer och betala en femtedel av kostnaden

En viktig aspekt när det gäller resande med flyg är hur du tar dig till flygplatsen. När det gäller Landvetter flygplats finns det några olika alternativ att välja på, beroende på varifrån du åker och vilka krav du ställer på bekvämligheten. Ett välkänt alternativ är Flygbussarna som går mellan centralstationen i Göteborg och flygplatsen, med stopp på Kungsportsplatsen, Berzeliigatan och Korsvägen på vägen. Sedan ett antal år tillbaka kan du även åka med vanlig kollektivtrafik genom att byta till linje 612 vid Landvetter centrum. Det mest bekväma alternativet är naturligtvis att välja en taxi – men det är också dyrast!

Från Göteborgs centralstation till Landvetter flygplats

MetodTidKostnadBra att veta
Flygbuss35 min119 krMellan klockan 19.45 och 04.20 går det inga flygbussar, annars går de med 20-30 minuters mellanrum.
Västtrafik55 min70 krPriset gäller för en enkelresa betald i Västtrafiks To Go-app. Om du har periodkort zon AB ingår denna rutt. 
Taxi25 min300-550 krPriset varierar med taxibolag och var du åker ifrån. Flera av taxibolagen erbjuder fastpris till flygplatsen.

Spara pengar genom långtidsparkering

Om du planerar att ta bilen till flygplatsen finns det några olika parkeringsmöjligheter att välja på. Dels finns det expressparkering inomhus – detta kostar 299 kronor per dag om du inte förbokar. Det finns också expressparkering inomhus, vilket kostar 249 kronor per dag. Båda alternativen kan du få något billigare om du förbokar platsen innan. Det mest prisvärda alternativet, om du ska resa mer än några dagar vill säga, är att välja långtidsparkering. Då betalar du mellan 599 och 849 kronor beroende på hur nära terminalen du vill parkera.

Sex snabba tips för att hitta en billig flygresa

  • Var inte rädd för mellanlandningar! Om du är beredd att offra en del av din bekvämlighet kan det vara en bra idé att välja ett flyg med en mellanlandning. Detta kan nämligen göra att du kommer betydligt billigare undan.

  • Boka avresa och hemresa var för sig. Ja, ibland kan det faktiskt bli mer prisvärt att boka enkelresor än att boka en tur- och returresa.

  • Jämför, jämför, jämför! Prova fram och tillbaka med olika avresedatum och resmål och kanske kan du ha tur och spara hundralappar – eller kanske till och med tusenlappar.

  • Boka inte för tidigt, men inte för sent. Att hitta den optimala tiden att boka en billig flygresa är inte enkelt. I vissa fall är det allra billigast om du bokar så långt i förväg som möjligt, medan du i andra fall ska vänta till nära avgång. Statistiskt sett är det dock mest prisvärt att boka flygbiljetter ungefär två månader innan det är dags för avresa.

  • Välj en billigare flygplats att landa på. Om du reser till en större stad finns det ibland flera olika flygplatser att välja på. Om du väljer en flygplats lite längre från centrum kan flygbiljetten bli billigare. Men glöm i så fall inte att kolla upp vad du har för transfermöjligheter. Du vill inte att hundralapparna du sparat på flygbiljetten äts upp, och kanske dubbleras, för att din transfer blir dyrare.

  • Tänk på bagaget! Se till att ha bra koll på vilka regler som finns och fundera på hur mycket bagage du behöver ha med dig. Om man packar smart kan det ofta räcker med ett handbagage, vilket alltid är det billigaste alternativet.

billiga flygresor göteborg doha
Genom att jämföra alla dina alternativ har du en större chans att hitta en billig flygresa. Här flyg från Göteborg till Doha.


Redaktionen
Billigaflygresor.se
Innehåll i denna artikel

Artiklar

Billiga flygresor till New York – mellanlanda eller inte?

Billiga flygresor till Londons tre flygplatser

Billiga flygresor till Portugal och Lissabon

Billiga flygresor till Istanbul – från Stockholm och Göteborg

Billiga flygresor till Berlin från Stockholm och Göteborg

Billiga flygresor från Arlanda och Stockholm

Billiga flygresor till Paris två flygplatser

Billiga flygresor till Nederländerna och Amsterdam

Hitta billiga flygresor från Köpenhamn och Kastrup

Billiga flygresor till Alicante – undvik högsäsong