Experter på billiga flygresor

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Testat Kayak? En smidig tjänst som hjälper dig att hitta billiga flygresor. Klicka här >

Billiga flygresor till Gran Canaria – Charter eller inte?


För många betyder en semester till Gran Canaria att köpa en paketresa via ett charterbolag. Med några enkla knapptryck bokar du såväl flyg som hotell och transfer. Väldigt bekvämt – men inte alltid det billigaste alternativet! Här kan du läsa mer om hur du hittar den optimala resan till Gran Canaria.

billiga flygresor gran canaria maspalomas playa del ingles
Hela Gran Canarias södra kust kantas av härliga sandstränder.

Soliga Gran Canaria är ett mycket populärt resmål, och tack vare det sydliga läget är här fint väder större delen av året. Många väljer att resa hit exempelvis över jullovet för att lämna kylan och mörkret hemma. Det kan dock vara betydligt mer prisvärt att välja att resa under en annan del på året – och kanske behöver man inte ens välja en charterresa? Nedan har vi samlat några saker som kan vara bra att ha koll på för att hitta en så prisvärd resa som möjligt.

Åka charter eller boka flyg separat?

När du ska på semester till Gran Canaria finns det några olika varianter att välja på när det gäller ditt reseupplägg. Ett vanligt val är att boka en charterresa via ett väletablerat resebolag. Detta är ett väldigt bekvämt alternativ där du köper ett paket där det ingår både hotell, flygresa och transfer från flygplatsen till ditt hotell. Om det är en billig resa du är ute efter är det dock inte säkert att detta är det mest prisvärda alternativet. Istället kan du välja att boka flygresa, hotell och transfer separat. Detta är inte alltid det billigaste – men det är inte ovanligt att du kommer undan billigare genom att göra lite mer jobb på egen hand. Använd jämförelsetjänster för flyg och hotell för att se hur du hittar det bästa alternativet för just dig.

Något annat som kan vara bra att tänka på är att du får olika utbud beroende på om du reser charter eller bokar hotell och flyg separat. Hotellen som erbjuds av charterbolagen håller normalt sett liknande standard och här det vanligt med svensk underhållning, barnklubbar och stora poolområden. Ett jättebra alternativ för dig som reser med familjen – men kanske inte helt nödvändigt om ni reser ett kompisgäng eller ett par? Om du bokar boende separat kan du istället hitta alternativ lite utanför turistklustren. Här kanske du får bo längre från stranden och utan helpension, men du får istället betala lite mindre.

Från vilka städer kan du resa direkt till Gran Canaria?

Om du vill flyga direkt till Gran Canaria finns det möjlighet att göra detta både från Landvetter och från Arlanda. Från Arlanda kan du resa med antingen SAS eller Norwegian, och avgångsmöjligheter finns de flesta dagar i veckan. Resan tar ungefär sex timmar. Om du istället vill resa från Landvetter kan du resa med SAS på lördagar. Härifrån tar det 5,5 timmar innan du landar på Gran Canaria.

Om du vill hitta en billigare flygresa kan du även välja ett alternativ som innebär en eller två mellanlandningar. Här får du helt enkelt ställa pris och bekvämlighet mot varandra! Kanske kan det vara värt att mellanlanda en gång – i alla fall om du ska vara iväg på en lite längre semester?

Hitta billiga flygresor till Gran Canaria – jämför snabbt och enkelt!

Om du är ute efter en prisvärd flygresa till Gran Canaria kan du använda Kayaks tjänst där du smidigt kan hitta ditt bästa resealternativ. Via länkarna nedan kan du jämföra resor från såväl Stockholm som Göteborg.

Tänk på! Något som kan vara bra att ha koll på är incheckningstiden på ditt hotell, vanligtvis ligger denna på eftermiddagen. Om du bokar din flygresa separat kan det hända att den inte matchar med hotellets incheckning – vilket kan betyda att du antingen får spendera flera timmar utan hotellrum, eller behöver betala extra för tidig incheckning. Tänk också på att det är en timmes tidsskillnad till Gran Canaria när du väljer flyg.

Om du är ute efter en charterresa kan du flyga direkt från fler flygplatser än bara Arlanda och Landvetter – så för dig som bor långt ifrån Stockholm eller Göteborg kan detta vara ett bra alternativ. Här kan du se vilka flygplatser som erbjuder direktflyg till Gran Canaria med antingen Ving eller TUI. 

CharterbolagFlygplatser
VingArlanda, Landvetter, Sturup, Köpenhamn, Karlstad, Borlänge, Kalmar, Norrköping, Sundsvall, Umeå, Växjö, Åre Östersund, Örebro
TUI

Arlanda, Landvetter, Sturup, Köpenhamn, Karlstad

Är du redo att boka en charterresa? Kolla in utbudet hos Ving och TUI!

Både Ving och TUI erbjuder en mängd resor till Gran Canaria – via länkarna nedan kan du besöka deras hemsidor och jämföra alternativen för att hitta den bästa resan för just dig.

maspalomas gran canaria semester sanddyner
Turistorten Maspalomas är förmodligen mest känd för sina vidsträckta sanddyner.

När på året ska man resa? Undvik lov och storhelger!

Att priset styrs av efterfrågan är ingen ovanlighet, och så är även fallet när det gäller flygresor till Gran Canaria. Om du vill resa billigt till Gran Canaria gäller det att hitta ett resetillfälle som är mindre populärt. Mest populärt är det att resa exempelvis under skollov eller storhelgerundvik därför dessa! På Gran Canaria är det fint väder nästan året om, vilket gör att du inte behöver vara begränsad av några semestertider. Tipset är att ta en resa exempelvis i januari eller september, då är det lågsäsong och därmed billigare att resa.

Att välja transfer – så mycket billigare är buss än taxi

Om du åker på en charterresa är oftast kostnaden för en direkttransfer inkluderad i ditt paketpris. Om du bokat flyg och hotell separat får du istället lösa transfern själv, och kan då antingen välja taxi eller buss. Några av de mest populära orterna på Gran Canaria är Playa del Inglés, Maspalomas och Puerto Rico. Samtliga orter ligger längst med den soliga sydkusten och hit kan du ta dig med olika transferalternativ. Nedan hittar du information om de olika varianterna:

Från Las Palmas flygplats till Playa del Inglés

MetodTidKostnadBra att veta
Buss45 min40-100 krKollektivtrafiken på Gran Canaria är väl utbyggd och relativt prisvärd.
Taxi25 min400-500 krPriset varierar beroende på vilken typ av taxi du väljer. 

Från Las Palmas flygplats till Maspalomas

MetodTidKostnadBra att veta
Buss45 min50-100 krKollektivtrafiken på Gran Canaria är väl utbyggd och relativt prisvärd.

Taxi

25 min500-550 krPriset varierar beroende på vilken typ av taxi du väljer.

Från Las Palmas flygplats till Puerto Rico

MetodTidKostnadBra att veta
Buss55 min100-150 krKollektivtrafiken på Gran Canaria är väl utbyggd och relativt prisvärd.

Taxi

35 min500-550 krPriset varierar beroende på vilken typ av taxi du väljer

Regler för bagage – SAS och Norwegian

När du ska resa så prisvärt som möjligt är det viktigt att ha koll på vad de olika flygbolagen har för regler kring bagage. Det billigaste är alltid att resa med bara ett handbagage – något som kan vara tillräckligt om man packar riktigt smart. Dock är det vanligt att även ha med en resväska som checkas in vid en lite längre semesterresa som exempelvis till Gran Canaria. Här får du en överblick vilka regler som gäller för de två flygbolag som flyger från Sverige till Gran Canaria.

Detta gäller för handbagage på flyget

FlygbolagMaxviktMaxstorlekKommentar
SAS8 kg55 x 40 x 23 cm

Antalet handbagage du får ha med dig beror på vilken typ av biljett du har.

Norwegian10 kg55 x 40 x 23 cm

Beroende på vilken typ av biljett du köper får ditt handbagage väga 10 eller 15 kg.

Detta gäller för incheckat bagage på flyget

FlygbolagMaxviktMaxstorlekKommentar
SAS23 kg158 cm (längd + bredd + höjd)

Kostnadsfri maxvikt är 23 kg – det är dock ok att väskan väger upp till 32 kg om du betalar extra.

Norwegian23 kg250 x 79 x 112 cm

Kostnadsfri maxvikt är 23 kg – det är dock ok att väskan väger upp till 32 kg om du betalar extra.

Hur tar du dig till flygplatsen? 

Ytterligare en aspekt att väga in i totalkostnaden för din resa är resan till flygplatsen. Glöm inte kolla upp möjlighet och kostnad för exempelvis flygbuss eller taxi till flygplatsen. Om du tar egen bil gäller det att koll på kostnaden för parkering.

puerto rico gran canaria billiga flygresor
Puerto Rico på Gran Canaria är ett populärt resmål, och hit tar du dig på en dryg halvtimme med taxi från Las Palmas flygplats.


Redaktionen
Billigaflygresor.se
Innehåll i denna artikel

Artiklar

Billiga flygresor till Thailand och Bangkok

Billiga flygresor till Miami från Stockholm och Köpenhamn

Billiga flygresor till Barcelona från Stockholm och Göteborg

Billiga flygresor till Londons tre flygplatser

Billiga flygresor till Venedigs två flygplatser

Billiga flygresor från Arlanda och Stockholm

Billiga flygresor till Estland och Tallinn

Hitta billiga flygresor till Island och Reykjavik

Billiga flygresor från Göteborg och Landvetter flygplats

Billiga flygresor till Alicante – undvik högsäsong