Experter på billiga flygresor

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Testat Kayak? En smidig tjänst som hjälper dig att hitta billiga flygresor. Klicka här >

Billiga flygresor till Dubai från Arlanda och Kastrup


Är du ute efter en billig flygresa till spektakulära Dubai? Vi hjälper dig! Här guidar vi dig till en så prisvärd resa som möjligt – hela vägen från parkeringen på flygplatsen till incheckningen på ditt hotell.

dubai city billiga flygresor dubai
I Dubai hittar du det mesta, såväl storstad som strandliv. Här en vy över Dubai City.

Kritvita stränder, exklusiv shopping och häpnadsväckande byggnader – det finns många saker som gör Dubai till ett unikt resmål. Men när på året ska man resa hit, och ska man välja direktflyg eller med mellanlandning? Ta del av våra tips nedan för att få reda på hur du kan resa både billigt och bekvämt till Dubai.

Flyg till Dubai – här hittar du direktflygen

Om du vill flyga direkt till Dubai International Airport från Sverige är det avresa från Arlanda som gäller. Härifrån hittar du flyg med Emirates, som avgår varje dag klockan 14.30. Restiden är 6,5 timme – dock är det tre timmars tidsskillnad mellan Sverige och Dubai vilket gör att du landar klockan 23.55 lokal tid.

För dig som bor i de södra delarna av Sverige kan det också vara ett alternativ att åka över till Köpenhamn och istället flyga från Kastrup. Även här hittar du dagliga avgångar med Emirates till Dubais flygplats. Avgångstid är klockan 14.20 och du landar därmed lokal tid klockan 23.25 på plats i Dubai.

Tänk på regler för incheckning! Oavsett om du flyger från Arlanda eller från Köpenhamn landar du sent på kvällen i Dubai. Därför är det extra viktigt att ha koll på hur reglerna ser ut för incheckning på det hotell där du ska bo. Var noga med att kolla detta innan avresa, så du inte blir stående utan möjlighet att checka in, eller behöver betala extra för sen incheckning.

När är det billigast att flyga till Dubai? Undvik december och veckoslut!

Precis som på alla andra destinationer är det billigast att resa till Dubai när det är lågsäsong här. Detta då en hög efterfrågan normalt sett driver upp priserna. Högsäsong i Dubai är det under sen vår/tidig sommar och i december (framför allt kring jul och nyår). Undvik därför dessa perioder om du kan!

När det gäller vilken tid i veckan det är billigast att resa är det generellt sett högre priser på avgångarna kring veckoslutet. Välj därför gärna att resa på exempelvis en onsdag för att komma undan så billigt som möjligt. Eftersom flygen till Dubai går dagligen finns det goda möjligheter att vara flexibel.

Hitta snabbt den billigaste resan till Dubai

Använd Kayaks smidiga tjänst för att hitta den mest prisvärda resan till Dubai just nu. Genom att klicka på någon av länkarna nedan kommer du direkt till Kayaks hemsida, och kan där jämföra olika resealternativ för att hitta det som passar bäst för just dig.

emirates dubai flyg billiga flygresor
Om du ska flyga till Dubai från Sverige är det flyg från Arlanda med Emirates som gäller. Flygen avgår dagligen.

Flyga direkt eller mellanlanda? Ställ bekvämlighet mot pris!

flygtid dubai

För dig som vill spara lite extra pengar går det även att välja flyg med mellanlandning. Detta lägger dock till några timmar på din restid, och kan göra att du landar mitt i natten eller under tidig morgon vilket såklart är långt ifrån optimalt. Ta dig tid att jämföra de olika alternativen och fundera på hur mycket du är villig att kompromissa med för att få tag i en så billig flygresa som möjligt.

Finns det charterresor till Dubai?

Om du är ute efter ett bekvämt alternativ med flygresa, boende och transfer i ett paket är det alltid smart att vända sig till charterbolagen. Numera hittar du charterresor till Dubai i såväl Vings som TUI:s och Apollos utbud.

Här hittar du en stor mängd hotell i varierande prisklasser för att det ska finnas någonting som passar alla. Du kan enkelt filtrera mellan de olika alternativen för att få fram ett paket som stämmer överens med just dina önskemål. Genom att klicka på länkarna nedan kommer du direkt till respektive charterbolags Dubai-sida.

Spara pengar redan hemma – parkera prisvärt

Något annat som är viktigt att tänka på när du ska få till en så prisvärd resa som möjligt är att ta hänsyn till vad kostnaden blir från dörr till dörr – i slutändan är det ju inte bara priset på flygbiljetten som är det intressanta. Därför är det även bra att ha koll på hur du tar dig till flygplatsen. Om du planerar att köra bil är det också en god idé att kolla upp vad det finns för parkeringsmöjligheter.

När det gäller Arlanda har du flera olika alternativ att välja på. Dels finns det expressparkering utomhus – detta kostar 330-360 kronor per dag om du inte förbokar. Det finns även expressparkering inomhus vilket kostar 290 kronor per dag. Båda alternativen blir dock billigare om du förbokar din plats! Ett mer prisvärt alternativ, i alla fall om du ska vara borta mer än några dagar, är att välja långtidsparkering. Beroende på hur nära terminalen du vill parkera, och om du förbokar, får du betala mellan 599 och 1099 kronor.

billiga flygresor dubai
Att hitta en billig flygresa till Dubai är inte alltid helt enkelt – se till att resa hit när det är lågsäsong!


Redaktionen
Billigaflygresor.se
Innehåll i denna artikel

Artiklar

Billiga flygresor till New York – mellanlanda eller inte?

Billiga flygresor till Londons tre flygplatser

Billiga flygresor till Portugal och Lissabon

Billiga flygresor till Istanbul – från Stockholm och Göteborg

Billiga flygresor till Berlin från Stockholm och Göteborg

Billiga flygresor från Arlanda och Stockholm

Billiga flygresor till Paris två flygplatser

Billiga flygresor till Nederländerna och Amsterdam

Hitta billiga flygresor från Köpenhamn och Kastrup

Billiga flygresor till Alicante – undvik högsäsong