Experter på billiga flygresor

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Testat Kayak? En smidig tjänst som hjälper dig att hitta billiga flygresor. Klicka här >

Billiga flygresor till Danmark


Vill du hitta en billig flygresa till Danmark? Här kan du jämföra prisvärda resor till både Kastrup och Billund.

billiga flyg danmark

Vårt grannland Danmark är en populär destination för weekendresor året om och veckolånga vistelser under sommarmånaderna. För de svenskar som bor i Skåne, Blekinge och Halland är det mycket enkelt att nå Danmark med bil, buss, båt eller tåg. För dem som bor lite längre ifrån Öresund är det enklare att boka en flygresa till Danmark.

Danmark bjuder på många intressanta, roliga och spännande besöksmål. I Köpenhamn har man nöjesparken Tivoli, Amalienborg Slott, den vackra stadsdelen Nyhavn och många andra sevärdheter att besöka. Givetvis har man som besökare till Köpenhamn också ett rikt nöjesutbud att upptäcka. På Jylland ligger barnens favorit Legoland.

Flygbolag med flygresor till Danmark

Närheten till Sverige gör att det är ett större antal flygbolag som erbjuder flygresor Danmark. Det skandinaviska flygbolaget SAS flyger till Köpenhamn från flera orter i Sverige dagligen. Från Stockholm-Arlanda har man ett tiotal dagliga avgångar till Köpenhamn-Kastrup att välja mellan. Med SAS kan man även boka flyg till Danmark från Västerås och Göteborg-Landvetter.

Det norska flygbolaget Norwegian har fem dagliga avgångar till Kastrup från Arlanda. Det skiljer inte många hundralappar mellan dessa två flygbolag. Det är relativt enkelt att hitta mycket billiga flygresor till Danmark om man kan vara lite flexibel med avgångstider.

Det danska flygbolaget Cimber Air flyger dagligen mellan Kastrup och Norrköping. Sun Air of Scandinavia, som flyger på uppdrag av British Airways, har en direktlinje mellan Billund och Stockholm-Arlanda.

Flygplatser i Danmark

De två största flygplatserna i Danmark är Kastrup och Billund. Kastrup är navet i den danska och även den skandinaviska flygtrafiken. Flyger man från Arlanda till lite mer ovanliga destinationer är det vanligt att man mellanlandar på Kastrup. Bokar man en flygresa till Danmark från Sverige landar man i princip alltid på Kastrup, oavsett vilket flygbolag man använder. Kastrup ligger i direkt anslutning till Köpenhamn. Förbindelserna med centrala Köpenhamn är mycket goda. En station i Köpenhamns tunnelbanenät ligger vid flygplatsen. Dessutom går motorvägen mellan Köpenhamn och Malmö strax utanför Kastrup.


Redaktionen
Billigaflygresor.se