Experter på billiga flygresor

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Testat Kayak? En smidig tjänst som hjälper dig att hitta billiga flygresor. Klicka här >

Billiga flygresor från Arlanda och Stockholm


Arlanda, Skavsta, Bromma eller Västerås? När du ska vill flyga billigt från Stockholmsområdet gäller det att ha koll på alla alternativ – här hjälper vi dig att hitta en så prisvärd resa som möjligt oavsett vart i världen du vill resa.

billiga flygresor arlanda stockholm
Det finns fyra flygplatser att välja på i Stockholmsområdet: Arlanda, Bromma, Skavsta och Västerås flygplats.

Vilken av Stockholms fyra flygplatser ska man välja?

avstånd stockholms flygplatser arlanda

I Stockholmsområdet hittar du hela fyra olika flygplatser. Störst är Arlanda, och härifrån kan du flyga till nästan hela världen. Här trafikerar ett 40-tal olika flygbolag, bland annat hittar du resor med British Airways, Easyjet, Emirates, Finnair, KLM, Lufthansa, Norwegian, Ryanair och SAS. Flygplatsen ligger knappt fyra mil utanför centrala Stockholm.

En flygplats som ligger betydligt mycket närmare centrum är Bromma flygplats, bara ungefär åtta kilometer från centrala staden. Bromma flygplats är den tredje största i Sverige och trafikeras av tre flygbolag – Air Gotland, BRA och Brussels Airlines. När det gäller direktflyg från Bromma är destinationerna nästan uteslutande inrikes. Du kan dock också flyga direkt till Bryssel eller Helsingfors. Om du vill flyga från Bromma och vidare till andra delar av eller utanför Europa är det däremot flyg med mellanlandning som gäller.

Flygplats nummer tre i Stockholmsområdet är Skavsta. Denna flygplats trafikeras i nuläget endast av Wizzair, och härifrån kan du flyga direkt till en rad städer i östra Europa, som exempelvis Warszawa, Wien och Budapest. Du kan dock även komma till andra delar av världen om du är beredd på en mellanlandning eller två. Skavsta ligger en bra bit från centrala Stockholm, alldeles utanför Nyköping. Ungefär lika långt från Stockholm, fast om du kör västerut istället, hittar du Stockholm-Västerås flygplats. Här trafikerar Ryanair och du kan i nuläget välja mellan tre olika destinationer – London, Málaga och Alicante.

För att hitta en så prisvärd resa som möjligt från Stockholm gäller det att undersöka vad de olika flygplatserna kan erbjuda, utifrån vilket resmål du önskar och var du bor. Förmodligen hittar du de billigaste flygbiljetterna om du flyger från Skavsta eller Västerås – men tänk i så fall på att transferkostnaden hit kan vara högre.

Hitta det bästa erbjudandet på flyg just nu – från alla fyra flygplatser!

Det säkraste sättet att hitta en så billig flygresa som möjligt är att ta sig tiden att jämföra sina alternativ. Ett enkelt sätt att göra det är att använda sig av Kayaks smarta tjänst. Här kan du ställa in vilken flygplats du vill flyga ifrån, och sedan antingen välja resmål och datum. Använd länkarna nedan för att komma direkt till Kayaks hemsida.

direktflyg från arlanda destinationer
Destinationer för direktflyg från Arlanda. Gröna markeringar på kartan motsvarar stora flygplatser, blå markeringar är mellanstora och röda är små.

När är det billigt att flyga från Stockholm? Undvik helger och högsäsong!

Genom att välja rätt veckodag att flyga på kan du spara gott om pengar. I de flesta fall är det som dyrast att flyga under veckosluten, därför kan det vara bra att se om det finns möjlighet att flyga på exempelvis en tisdag eller onsdag. Om du är flexibel med avresedag och -tid kan du ha tur och hitta en billig flygresa.

Undersök också när det är högsäsong på det resmål som du har valt. Det är nämligen betydligt billigare att resa när det är lågsäsong! När detta är varierar av naturliga anledningar med vilken typ av destination du väljer. Till klassiska semesterdestinationer som länderna kring Medelhavet är det förmodligen dyrast att resa till under perioden juni till augusti, exempelvis.

Vill du få allt i ett, och boka en billig charterresa? Ta en titt direkt hos charterbolagen för att hitta deras mest prisvärda resor från Stockholm. När det gäller charterbolagen är det alltid Arlanda som gäller.

Flyg med mellanlandning och få ett lägre pris

Det mest bekväma alternativet när det är dags att åka på semester är naturligtvis att välja ett direktflyg. Om du reser från Arlanda är detta möjligt till många delar av världen. Om du istället väljer Skavsta eller Västerås är direktlinjerna ganska lätträknade. Att resa med mellanlandning är nästan alltid billigare än att flyga direkt. Undersök vad som är möjligt till ditt önskade resmål, och ställ bekvämlighet mot pris för att hitta det bästa alternativet.

Att välja transfer – taxi, tåg eller flygbuss

Ibland kan du spara hundralappar, eller till och med tusenlappar, om du lägger tillräckligt med tid och energi på att hitta den billigaste möjliga flygresan. Men glöm inte att tänka på att kostnaden för din resa är mer än bara det pris som står på flygbiljetten. Även hur du tar dig till flygplatsen är något som är bra att tänka på när du ska planera din resebudget. Här hjälper vi dig att jämföra de olika transferalternativ som finns från centrala Stockholm till såväl Arlanda och Bromma som Skavsta och Västerås. Självklart utgår inte alla från huvudstadens mest centrala delar – men det kan i alla fall ge en fingervisning kring hur priset kan skilja sig mellan de olika transfermöjligheterna.

Från Stockholm city till Arlanda

MetodTidKostnadBra att veta

Tåg

20 min299 krArlanda Express avgår var femtonde minut nästan hela dygnet.
Flygbuss45 min119 krAvgår med 15-30 minuters mellanrum mellan klockan 04 och 22. 
Taxi40 min450-700 krPriset varierar med taxibolag och var du åker ifrån. Flera av taxibolagen erbjuder fastpris till flygplatsen.

Från Stockholm city till Bromma

MetodTidKostnadBra att veta
Flygbuss20 min99 krGår minst en gång i timmen mellan klockan 06 och 18.40.
Taxi15-20 min300-400 krPriset varierar med taxibolag och var du åker ifrån. Vissa av taxibolagen erbjuder fastpris till flygplatsen.

Från Stockholm city till Skavsta

MetodTidKostnadBra att veta
Tåg60 min150-200 krObs, du kommer endast till Nyköping centralstation. Här kan du byta till buss eller taxi.
Flygbuss80 min199 krGår endast vid ett par tillfällen på morgonen och ett par tillfällen på eftermiddagen.
Taxi70 min1000-1500 krPriset varierar med taxibolag och var du åker ifrån. Vissa av taxibolagen erbjuder fastpris till flygplatsen.

Från Stockholm city till Västerås

MetodTidKostnadBra att veta
Tåg60 min150-200 krObs, du kommer endast till Västerås centralstation. Här kan du byta till buss eller taxi.
Flygbuss80 min199 kr
Avgår en gång per dag, klockan 11. 
Taxi
70 min
1000-1500 kr
Priset varierar med taxibolag och var du åker ifrån. Vissa av taxibolagen erbjuder fastpris till flygplatsen.

Glöm inte! Spara pengar på parkering och bagage

  • För dig som väljer att ta bilen till flygplatsen är det också viktigt att undersöka vad du har för olika parkeringsalternativ att välja på. Vad som gäller kan skilja sig mellan de olika flygplatserna, men överlag brukar det erbjudas både dygnsparkering och långtidsparkering. Om du ska bara ska parkera under några dagar kan det var värt att betala per dygn, men för dig som ska vara iväg lite längre är det oftast mer prisvärt att välja långtidsparkering där du betalar per dygn.

  • Tråkig läsning, men se till att läsa på lite vad som gäller kring bagage! Vilka regler som finns skiljer sig mellan de olika flygbolagen – kolla upp vad som gäller i just ditt fall för att komma undan så billigt som möjligt. Och fundera även på om det kanske skulle räcka att resa med bara handbagage? Detta är alltid billigare än att resa med incheckat bagage också!


Redaktionen
Billigaflygresor.se
Innehåll i denna artikel

Artiklar

Billiga flygresor till New York – mellanlanda eller inte?

Billiga flygresor till Londons tre flygplatser

Billiga flygresor till Portugal och Lissabon

Billiga flygresor till Istanbul – från Stockholm och Göteborg

Billiga flygresor till Berlin från Stockholm och Göteborg

Billiga flygresor till Paris två flygplatser

Billiga flygresor till Nederländerna och Amsterdam

Hitta billiga flygresor från Köpenhamn och Kastrup

Billiga flygresor till Alicante – undvik högsäsong

Billiga flygresor till Thailand och Bangkok