Experter på billiga flygresor

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Testat Kayak? En smidig tjänst som hjälper dig att hitta billiga flygresor. Klicka här >

Billiga flygresor till Málaga – välj lågsäsong


Sugen på att resa billigt till Málaga flygplats och de populära turistorterna Marbella och Nerja? Här får du veta när på året det är billigast att flyga, och hur du bäst tar dig från flygplatsen till ditt boende.

billiga flygresor malaga marbella strandpromenad
Marbella ligger ungefär fem mil från Málaga flygplats – här är semesterpärlans välkända strandpromenad.

Málaga är huvudorten på Costa del Sol och det är även hit du flyger om du ska besöka någon av de omtyckta semesterorterna längs den spanska sydkusten. Så, hur reser du hit billigast? Och hur tar du dig sedan vidare till exempelvis Marbella eller Nerja på bästa sätt? Här har vi sammanställt allt du behöver veta för att hitta en så prisvärd resa som möjligt – från dörr till dörr.

När är det billigast att resa till Málaga? Välj lågsäsong!

Först och främst gäller det att fundera på när under året du ska resa till Málaga för att komma undan så billigt som möjligt. Enligt en undersökning som har genomförts av Momondo är det billigast att resa till Málaga i januari – då kostar det i snitt bara en dryg tusenlapp att flyga till den spanska solkusten. Samma undersökning visar att det även kan vara prisvärt att resa i augusti eller november. Varken januari, augusti eller november är det högsäsong i södra Spanien – och kanske är det lite för varmt eller kallt? Ställ för- och nackdelar mot varandra när du ska välja resetillfälle!

Från vilka städer kan du flyga direkt till Málaga?

Om du är ute efter ett direktflyg till Málaga har du några olika flygplatser att välja på. Från Arlanda kan du flyga direkt till Málaga antingen med SAS, Norwegian eller Ryanair. Resan tar då knappt 4,5 timme. Samma tre flygbolag erbjuder även direktflyg från Landvetter flygplats – då tar det knappt fyra timmar till du landar på den spanska solkusten.

Få hjälp att hitta den billigaste flygresan till Málaga

Det bästa sättet att hitta en prisvärd resa är att jämföra sina alternativ – det gör du enkelt och smidigt med tjänsten Kayak. Här kan du se både flygtid och pris. Använd länkarna nedan för att komma direkt till Kayak och hitta din nästa flygresa till den spanska solkusten. 

Puerto banus billiga flygresor
Strax utanför Marbella ligger hamnen Puerto Banús.

Kan man flyga charter till Málaga?

Precis som med många andra resmål går det även bra att ta en charterresa till Málaga. Den största fördelen med att boka en charterresa är tryggheten och bekvämligheten – du behöver inte oroa dig för extra kostnader och andra praktiska bekymmer som kan dyka upp. Oftast bokar du såväl flyg som hotell och transfer i ett paket. Detta är särskilt skönt för dig som kanske reser för första gången, eller för dig som reser hela familjen. Även när det gäller charterresor är det billigast att resa när det är lågsäsong. Nedan du ta del av Vings och TUI:s utbud av resor till Málaga. Genom att följa länkarna kan du enkelt välja avreseort och reseperiod för att hitta den bästa resan. 

Att välja transfer – från Málaga till alla populära turistmål

malaga flygplats avstånd torremolinos nerja marbella fuengirola

Många som flyger till Málaga har en annan ort som slutmål – längs den spanska solkusten finns det flera orter som är mycket omtyckta bland svenska resenärer. Mest populärt är förmodligen Marbella, följt av exempelvis Nerja, Torremolinos och Fuengirola.

När det gäller transfer finns det ett par olika alternativ att välja på. Nedan hittar du information om de olika varianterna. Tänk dock på att priset för taxi varierar beroende på vilken typ av taxi du väljer.

Från Málaga flygplats till Marbella 

MetodTidKostnad
Taxi45 min

600-900 kr

Buss45 min80-120 kr

Från Málaga flygplats till Nerja 

MetodTidKostnad
Taxi55 min

700-900 kr

Buss1 h 5 min60-100 kr

Från Málaga flygplats till Torremolinos 

MetodTidKostnad
Taxi15 min

200-300 kr

Buss30 min90-120 kr

Från Málaga flygplats till Fuengirola 

MetodTidKostnad
Taxi25 min

400-500 kr

Buss40 min90-120 kr

Regler för bagage – SAS, Norwegian och Ryanair

För att få till en så prisvärd resa som möjligt gäller det att ha bra koll på vad de olika flygbolagen har för regler när det gäller bagage – så du inte råkar åka på någon oväntad extraavgift! Hur mycket ditt handbagage och incheckade bagage får väga och mäta skiljer sig mellan de olika bolagen. Oavsett vilket flygbolag du väljer är det alltid billigast att resa med bara handbagage. Om du bara ska på en kortare semester kan detta vara fullt tillräckligt, så det gäller att packa så smart som möjligt.

Detta gäller för handbagage på flyget

FlygbolagMaxviktMaxstorlekKommentar
SAS8 kg55 x 40 x 23 cm

Antalet handbagage du får ha med dig beror på vilken typ av biljett du har.

Norwegian10 kg55 x 40 x 23 cm

Beroende på vilken typ av biljett du köper får ditt handbagage väga 10 eller 15 kg.

RyanairAnges ej40 x 20 x 25 cmRyanairs regler för handbagage skiljer sig mycket från andra flygbolags.*

*På Ryanairs flyg får du endast ta med en mindre väska på planet, större kabinväskor måste checkas in mot en kostnad. Även för dessa finns dock maxmått – högst 10 kg och 55 x 40 x 20 cm. Om du däremot köper en Prioritet-biljett är det gratis att ta med den större kabinväskan ombord på planet.

Detta gäller för incheckat bagage på flyget

FlygbolagMaxviktMaxstorlekKommentar
SAS
23 kg
158 cm (längd + bredd + höjd)

Kostnadsfri maxvikt är 23 kg – det är dock ok att väskan väger upp till 32 kg om du betalar extra.

Norwegian
23 kg
250 x 79 x 112 cm

Kostnadsfri maxvikt är 23 kg – det är dock ok att väskan väger upp till 32 kg om du betalar extra.

Ryanair10-20 kg119 x 119 x 81 cmRyanairs kostnad för incheckat bagage varierar med vikten.*

*På Ryanairs flyg får du välja hur mycket bagage du vill checka in – och betala därefter. Besök deras hemsida för att läsa mer om hur det fungerar och vad det kan kosta.

Hur tar du dig till flygplatsen?

När du ska sammanställa kostnaden för din resa behöver du även ta hänsyn till det du betalar för att ta dig till flygplatsen (och eventuell parkering). En del billiga flyg går vid obekväma tider, vilket kan göra det svårare för dig att hitta möjlighet till flygbuss – eller kanske gör att du måste betala för parkering en extra dag.

malaga flygplats billiga flygresor
Du kan flyga direkt till Málaga flygplats från såväl Arlanda som Landvetter flygplats.


Redaktionen
Billigaflygresor.se
Innehåll i denna artikel

Artiklar

Billiga flygresor till New York – mellanlanda eller inte?

Billiga flygresor till Londons tre flygplatser

Billiga flygresor till Portugal och Lissabon

Billiga flygresor till Istanbul – från Stockholm och Göteborg

Billiga flygresor till Berlin från Stockholm och Göteborg

Billiga flygresor från Arlanda och Stockholm

Billiga flygresor till Paris två flygplatser

Billiga flygresor till Nederländerna och Amsterdam

Hitta billiga flygresor från Köpenhamn och Kastrup

Billiga flygresor till Alicante – undvik högsäsong