Experter på billiga flygresor

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Testat Kayak? En smidig tjänst som hjälper dig att hitta billiga flygresor. Klicka här >

Billiga flygresor till Roms två flygplatser


Upplev mäktig historia, ett rikt shoppingutbud och god mat i den eviga staden Rom. Här guidar vi dig till en prisvärd resa till den italienska huvudstaden – lär dig allt om vilken flygplats du ska välja, hur dyrt det är med transfer och när på året du reser billigast.

vatikanstaten rom billiga flygresor
Rom är fullspäckat av intressanta sevärdheter, som exempelvis Vatikanstaten.

Vilken av Roms två flygplatser ska du välja?

avstånd rom flygplats

De allra flesta flygresor från Sverige till Rom går till stadens största flygplats Rom-Fiumicino. Flygplatsen ligger drygt tre mil sydväst om centrala Rom och hit kan du resa från större delen av världen. Till Fiumicino hittar du flygresor med såväl de traditionella flygbolagen som SAS och KLM, som med flera lågprisbolag som exempelvis Ryanair och Norwegian.

Rom-Fiumicino är dock inte den enda flygplatsen i den italienska huvudstaden. Två mil sydost om Roms stadskärna hittar du nämligen Rom-Ciampino. Hit är utbudet av flygresor betydligt mycket mer begränsat, du kan endast resa med Ryanair och det går inga direktflyg från Sverige. Istället får du räkna med en mellanlandning eller två vilket naturligtvis förlänger din flygtid. Dock kan du komma undan med riktigt billiga flygbiljetter om du väljer att landa här! Tipset är därför att ha med båda flygplatserna i ditt sökande efter en resa till Rom.

Hitta den billigaste flygresan till Rom

Vill du på ett smidigt sätt jämföra alla flygresor till Rom på ett och samma ställe, oavsett vilken flygplats du utgår ifrån och vilken flygplats du vill landa på? Genom att använda Kayaks praktiska tjänst är det lätt fixat! Här hittar du både direktflyg och flyg med mellanlandning, och kan filtrera och sortera för att hitta det bästa alternativet för just dig. Genom att följa länkarna nedan kommer du direkt till Kayaks sida.

Flyg direkt till Rom från Stockholm och Köpenhamn

Att flyga direkt är såklart alltid det mest bekväma alternativet när det är dags för semester. Om du vill flyga direkt till Rom från Sverige är det avresa från Stockholm och Arlanda flygplats som gäller. Du flyger då med SAS och kan välja avgång antingen på en torsdag eller på en söndag. Båda dagarna är det morgonflyg och med en restid på lite drygt tre timmar landar du bekvämt i Rom på förmiddagen. Glöm dock inte att kolla upp vad du har för incheckningsmöjligheter på ditt hotell! Det är nämligen inte ovanligt att du inte får lov att checka in förrän kring klockan 15, vilket kan göra att du antingen blir stående utan hotellrum i ett antal timmar eller får betala extra för tidig incheckning. 

I dagsläget går det inga direktlinjer från Göteborg till Rom, istället är det flyg med mellanlandning som gäller. Vanligt är att mellanlanda i exempelvis Amsterdam, Frankfurt eller München. För dig som bor i södra Sverige och gärna vill flyga direkt finns också alternativet att ta sig över till Köpenhamn och Kastrup. Här hittar du flera avgångar varje dag, vilket ger dig goda möjligheter att hitta en prisvärd flygresa till Rom.

rom utsikt billiga flygresor
Italiens huvudstad är det perfekta resmålet för en weekend, och hit kan du flyga direkt från både Arlanda och Köpenhamn.

När ska man flyga till Rom? Undvik högsäsong!

För att hitta en så billig flygresa som möjligt gäller det att man har koll på när på året som flest vill resa till destinationen som man valt – denna period ska man nämligen välja bort så gott det går! Detta då en hög efterfrågan driver upp priserna på flygbiljetter. Högsäsong i Rom brukar infalla under sen vår och tidig höst, då är här perfekt temperatur. Under sommaren kan det nämligen bli lite väl varmt och kvavt inne i storstadsmiljön. Om du vill hitta en billig flygresa till Rom kan det vara värt att titta på avgångar i exempelvis januari, februari och november. Dessa månader kan det vara lite kyligt, men kanske kan det vara värt pengarna du sparar? Ställ bekvämlighet mot pris för att hitta den optimala resan.

Att välja transfer – skippa taxi och spara pengar

Även kostnaden för transfer från flygplatsen till ditt boende är en viktig kostnad att ha koll på. Här går det ofta nämligen att spara ganska mycket pengar! Vilka transferalternativ som finns att välja på varierar mellan olika flygplatser, och du hittar inte heller samma möjligheter på Ciampino som på Fiumicino. Taxi finns som alternativ på båda flygplatserna – detta är dock ett dyrt alternativ. Du kan även välja att åka buss från såväl Fiumicino som Ciampino. Nedan följer en sammanställning över de olika tranfersalternativen, för att du ska få en enkel överblick över hur pris och restid kan variera.

Från Fiumicino till centrala Rom

MetodTidKostnadBra att veta
Taxi40 min500-600 krTid och kostnad kan variera beroende på trafiksituation.
Tåg32 min150-200 krLeonardo Express är ett direkttåg som avgår med jämna mellanrum hela dagen.
Buss50-60 min75-100 krRestiden kan variera lite mellan olika avgångar.

Från Ciampino till centrala Rom

MetodTidKostnadBra att veta
Taxi25-35 min400-500 krTid och kostnad kan variera beroende på trafiksituation.
Buss40 min50-100 krDu kan hitta direktbussar från flygplatsen större delen av dagen.
colosseum billiga flygresor rom
Få platser har så mycket historia i väggarna som Colosseum.

Regler för bagage – jämför de olika flygbolagen

sas loggaklm loggalufthansa logganorwegian loggaryanair logga

Ytterligare en aspekt som kan vara bra att läsa på kring är vad det finns för regler gällande bagage. Här kan du nämligen spara pengar, både genom att packa smart och genom att undvika eventuella fallgropar. Till en destination som Rom, som man vanligtvis besöker över en weekend, räcker det gott och väl att resa med handbagage. Ett enkelt sätt att spara pengar är nämligen att helt välja bort att resa med incheckat bagage.

När det gäller storlek på ditt handbagage finns det en så kallad IATA-standard som säger att detta får mäta 56 x 45 x 25 centimeter. Denna standard följer en del flygbolag – dock inte alla! Därför är det viktigt att läsa på vad som gäller för just det flygbolag som du ska resa med. Här har vi sammanställt lite information om en handfull av de flygbolag som erbjuder regelbundna flyg till Rom.

Detta gäller för handbagage

FlygbolagMaxviktMaxstorlekKommentar
SAS8 kg55 x 40 x 23 cmAntalet handbagage du får ta med ombord beror på din biljettyp.
KLM12 kg55 x 35 x 25 cmI Business Class tillåts två handbagage per passagerare.
Lufthansa8 kg55 x 40 x 23 cmTvå handbagage är tillåtna om du flyger Business eller First Class.
Norwegian10 kg55 x 40 x 23 cmMaxvikten för din kabinväska beror på din biljettyp.
RyanairAnges ej40 x 20 x 25 cmEn del lågprisbolag har regler som särskiljer sig en del från de traditionella flygbolagens.*

*Om du flyger med Ryanair får du endast ha med dig en mindre väska ombord på planet, alla större kabinväskor checkas in mot en kostnad. Även för de incheckade kabinväskorna finns maxmått – högst 10 kg och en storlek på 55 x 40 x 20 cm. Du kan också välja att köpa en Prioritet-biljett, då är det gratis att ta med den större kabinväskan ombord på planet.

billiga flygresor rom flygplats
Rom-Fiumicino är den största flygplatsen i Rom, och det är oftast här du landar när du flyger till Rom.


Redaktionen
Billigaflygresor.se
Innehåll i denna artikel

Artiklar

Billiga flygresor till New York – mellanlanda eller inte?

Billiga flygresor till Londons tre flygplatser

Billiga flygresor till Portugal och Lissabon

Billiga flygresor till Istanbul – från Stockholm och Göteborg

Billiga flygresor till Berlin från Stockholm och Göteborg

Billiga flygresor från Arlanda och Stockholm

Billiga flygresor till Paris två flygplatser

Billiga flygresor till Nederländerna och Amsterdam

Hitta billiga flygresor från Köpenhamn och Kastrup

Billiga flygresor till Alicante – undvik högsäsong