Experter på billiga flygresor

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Testat Kayak? En smidig tjänst som hjälper dig att hitta billiga flygresor. Klicka här >

Billiga flygresor till Nederländerna och Amsterdam


Är du ute efter en billig flygresa till Amsterdam och flygplatsen Schiphol? Hit går det ett hundratal flyg från Sverige – varje vecka! Här hjälper vi dig att sålla bland alternativen för att hitta en så prisvärd resa som möjligt, och berättar också vilken tid på dagen det är smartast att resa.

billiga flygresor till amsterdam från göteborg och stockholm
Om du vill hitta en billig flygresa till vackra Amsterdam gäller det att vara noga med att jämföra alla alternativ, och också se till att boka resan i god tid.

I Amsterdam hittar du en spännande blandning av historia, kultur och ett fartfyllt nöjesliv. Staden är ett populärt resmål att besöka över en weekend, och när du flyger hit landar du på den internationella flygplatsen Schiphol. Schiphol är också en vanlig flygplats att mellanlanda på när du ska flyga till andra delar av Europa. Från Sverige hittar du gott om flyg till Amsterdam, och nedan hittar du en rad tips på hur du reser så billigt som möjligt hit.

Flyg direkt från Stockholm, Göteborg och Linköping

Eftersom Amsterdam ligger så pass nära Sverige är det endast direktflyg som gäller hit. När det kommer till avreseort har du några olika alternativ att välja på. Allra flest flyg går, kanske inte så överraskande, från Stockholm och Arlanda flygplats. Härifrån hittar du ett femtiotal avgångar varje vecka – vissa veckodagar har du så mycket som tio avgångar att välja på. Flygen avgår under större delen av dagen, vilket gör att du kan styra ganska fritt vilken tid du vill landa i Amsterdam. De flesta rutter står nederländska KLM bakom, men du kan även hitta flyg med SAS och Norwegian. Flygtiden från Arlanda till Schiphol är två timmar och tio minuter.

antal direktflyg från amsterdam

Även från Göteborg och Landvetter flygplats kan du flyga direkt till Schiphol. Här hittar du fyra avgångar dagligen med KLM, utspridda över dagen. Från Göteborg tar det bara ungefär 1,5 timme att flyga till Amsterdam – en väldigt behaglig flygtid! Förutom Arlanda och Landvetter flygplats går det också att flyga direkt till Amsterdam från Linköping. Härifrån hittar du två avgångar dagligen med KLM, och du kan välja mellan att flyga på morgonen eller på tidig eftermiddag. Resan tar då knappt två timmar.

Tips! För dig som bor i södra Sverige finns också möjligheten att flyga från Köpenhamn till Amsterdam. Från Kastrup går det nämligen ett tiotal flyg mot Schiphol varje dag, vilket gör att du har goda möjligheter att hitta en prisvärd resa.

Få hjälp att hitta den billigaste flygresan till Amsterdam just nu

Det enklaste sättet att hitta en billig flygresa är att vara noga med att jämföra sina alternativ. Därför är det alltid en bra idé att använda sig av någon typ av jämförelsetjänst. Vi rekommenderar ett besök på Kayaks lättillgängliga hemsida – här kan du enkelt jämföra flygresor till Amsterdam och Schiphol, oavsett när du vill resa och var du flyger ifrån. Länkarna nedan tar dig direkt till Kayaks hemsida – välj avresa från Stockholm, Göteborg, Linköping eller Köpenhamn.

Res i rätt tid – undvik sen vår och sommar

Vill du strosa runt i ett soligt Amsterdam, med blommande tulpaner och perfekt temperatur? Du är tyvärr inte ensam! Att resa till Amsterdam är som mest populärt under sen vår och sommar, vilket också gör att flygpriserna är som högst under denna period. Om du vill komma billigt undan är det därför en bra idé att undvika högsäsong när du bokar en flygresa till Amsterdam. Istället kan det vara smart att resa under tidig vår eller höst. Visserligen är här inte lika varmt då, men kanske kan det vara värt pengarna du sparar? Mycket i att hitta en billig flygresa handlar om att fundera på vad man är villig att kompromissa med för att komma över en så billig flygbiljett som möjligt.

billiga flygresor amsterdam direktflyg
Direktflyg till Amsterdam hittar du såväl från Stockholm som från Göteborg och Linköping..

När är det bäst att resa – morgon, eftermiddag eller kväll?

Till en destination som Amsterdam, med mängder av avgångar varje dag, kan det vara lite svårt att veta hur man hittar den bästa och mest prisvärda resan. Ett tips är att välja avresetid med hänsyn till ditt boende. Kanske har du inte möjlighet att checka in förrän på eftermiddagen? Ett morgonflyg kan i så fall vara ett sämre alternativ eftersom du då får släpa runt på ditt bagage halva dagen, eller tvingas betala extra för tidig incheckning. Samtidigt kan ett kvällsflyg göra att du betalar för en hotellnatt helt i onödan – om du bara landar i tid för att gå och lägga dig direkt. Att resa på eftermiddagen kan därför vara ett bra val! Jämför de olika alternativen och ställ för- och nackdelar mot varandra.

Välj rätt transfer och betala en bråkdel av kostnaden

Genom att välja rätt transfer från flygplatsen till ditt boende kan du spara en hel del pengar. Schiphol ligger knappt två mil sydväst om centrala Amsterdam, och här finns det flera olika transferalternativ att välja på. De vanligaste är taxi, flygbuss och tåg – alla tre är lättillgängliga, men priset skiljer sig kraftigt. Att ta taxi tar exempelvis både längre tid och är betydligt mycket dyrare än att välja tåg. Nedan hittar du en sammanställning för att enkelt kunna jämföra kostnad med pris.

Från Schiphol till centrala Amsterdam

MetodTidKostnadBra att veta
Taxi20-25 min350-450 krPris och restid kan variera med trafiksituation och mellan olika taxibolag.
Flygbuss30 min60-80 krDirektbussarna har avgångar under större delen av dygnet.
Tåg15-20 min50-100 krTågen avgår dygnet runt från Schiphol.

Res smidigt och bekvämt – välj charter!

Amsterdam känns kanske inte som ett klassiskt charterresmål som exempelvis Gran Canaria, men även hit går det att boka en paketresa via såväl TUI som Ving och Apollo. En fördel med att boka din semester via ett charterbolag är att du bokar hotell och flyg samtidigt, vilket gör det till ett väldigt bekvämt alternativ. Det kan dock göra att du får betala mer än om du hade bokat flyg och hotell separat – ställ bekvämlighet mot pris för att hitta det bästa alternativet. Nedan hittar du länkar till TUI, Ving och Apollo där du enkelt får en överblick över deras utbud av resor till Amsterdam, och kan boka din nästa resa.

Tänk på! Till ett resmål som Amsterdam erbjuds inte särskilda chartrade flyg, utan istället kommer du att flyga reguljärt. Detta kan, beroende på flygbolag, innebära att du endast får resa med handbagage. Något som visserligen är fullt tillräckligt för en långhelg i Amsterdam!


Redaktionen
Billigaflygresor.se
Innehåll i denna artikel

Artiklar

Billiga flygresor till New York – mellanlanda eller inte?

Billiga flygresor till Londons tre flygplatser

Billiga flygresor till Portugal och Lissabon

Billiga flygresor till Istanbul – från Stockholm och Göteborg

Billiga flygresor till Berlin från Stockholm och Göteborg

Billiga flygresor från Arlanda och Stockholm

Billiga flygresor till Paris två flygplatser

Hitta billiga flygresor från Köpenhamn och Kastrup

Billiga flygresor till Alicante – undvik högsäsong

Billiga flygresor till Thailand och Bangkok