Experter på billiga flygresor

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Testat Kayak? En smidig tjänst som hjälper dig att hitta billiga flygresor. Klicka här >

Hitta billiga flygresor från Köpenhamn och Kastrup


Med Skandinaviens bredaste utbud av direktflyg är Kastrup i Köpenhamn ett naturligt val för många ressugna svenskar. Men hur hittar man billiga flygresor härifrån och hur kommer man billigast hit? Här får du hjälp att hitta en så prisvärd resa som möjligt – via Öresundsbron och vidare ut i världen.

billiga flygresor köpenhamn kastrup
Från Köpenhamn kan du enkelt hitta billiga flygresor till större delar av världen.
direktflyg från köpenhamn kastrup

Att resa prisvärt är självklart alltid ett mål, oavsett var du reser ifrån och vilket ditt resmål är. Och för dig som bor i de södra delarna av Sverige finns det ett jättebra alternativ precis på andra sidan danska gränsen. Här, bara några kilometer från Öresundsbrons slut, hittar du nämligen den största flygplatsen i SkandinavienKastrup. Härifrån erbjuds flygresor med ett 70-tal olika flygbolag, där några välkända är British Airways, Norwegian, SAS, Easyjet, KLM, Lufthansa och Ryanair.

Utbudet av direktflyg på Kastrup är inte bara bredare än vad du hittar på Sturup i Malmö eller Landvetter flygplats i Göteborg – här finns också fler direktlinjer än vad som erbjuds på Arlanda. Med över 160 olika destinationer kan du från Köpenhamn flyga direkt till större delen av världen. Genom den stora bredden på såväl flygbolag som destinationer har du goda möjligheter att hitta en billiga flygresa från Kastrup. Jämför de olika alternativen med varandra för att hitta det mest prisvärda alternativet!

Här kan du hitta de billigaste flygresorna från Kastrup just nu

Om du vill få en enkel överblick över vilka resmål som erbjuds från Kastrup, och samtidigt kunna jämföra såväl flygpris som restid, rekommenderar vi dig att använda tjänsten Kayak. Här hittar du samtliga resmål, och kan lätt filtrera efter din önskemål. Nedan hittar du en länk direkt till Kayaks hemsida.

Flyga direkt eller mellanlanda?

Även om det från just Kastrup finns en stor mängd direktlinjer kan det också vara en bra idé att undersöka prisskillnaden om du väljer att flyga med mellanlandning istället för att flyga direkt. Detta är normalt sett ett billigare alternativ. Att mellanlanda förlänger dock alltid din restid – så frågan är om det är värt det? Oavsett är det alltid en bra idé att jämföra sina alternativ innan man bokar resan, och ställa för- och nackdelar mot varandra. Detta har såklart också att göra med om man reser ensam eller med exempelvis barn – är hela familjen med kanske bekvämligheten väger lite tyngre än priset.

direktflyg från kastrup köpenhamn billiga flygresor
Destinationer för direktflyg från Kastrup. Gröna markeringar på kartan motsvarar stora flygplatser, blå markeringar är mellanstora och röda är små.

Erbjuder charterbolagen resor från Köpenhamn? Svar: Ja!

För dig som är intresserad av ett bekvämt resealternativ, där du kan boka en paketresa med såväl hotell som flyg och transfer inkluderat i kostnaden, är charter alltid ett bra alternativ. Och visst kan du boka en charterresa från Köpenhamn med flera av de största charterarrangörerna i Sverige. Nedan hittar du länkar direkt till Ving, TUI och Apollo, för att enkelt kunna ta del av deras utbud av resor från Kastrup.

Hur tar jag mig billigast till Kastrup? Tåg eller bil?

Genom Kastrups placering sydost om centrala Köpenhamn, precis där Öresundsbron träffar land, tar du dig enkelt hit från Sverige. På bara drygt 20 minuter har du tagit dig från betalstationen på den svenska sidan till flygplatsparkeringen. Det är också närmare hit från centrala Malmö än vad det är till staden egna flygplats, Sturup.

Så, hur fungerar det att ta sig över Öresundsbron? Och hur blir det billigast? När du ska ta dig över Öresundsbron är det antingen bil eller tåg som gäller. Om du ska köra egen bil kan du betala på ett par olika sätt. Antingen betalar du helt enkelt för ett enstaka resetillfälle, då kostar det 540 kronor för en enkelresa och 1080 kronor för en tur- och returresa. Det finns dock ett billigare alternativ, i alla fall om du ska åka över bron mer än en gång. Detta är att skaffa ett så kallat Bropass. Då betalar du en årsavgift på 440 kronor, men bara 235 kronor för en enkelresa och 470 kronor för en tur- och returresa. Det blir alltså billigare direkt vid första tur- och returresan!

Om du vill komma undan ännu billigare är dock det bästa alternativet att välja att ta tåget över bron. En resa från Malmö centralstation tar drygt 20 minuter och du kommer bekvämt fram till flygplatsen för strax över hundralappen. 

MetodTidKostnadBra att veta

Bil

20-25 min540 krAtt skaffa Bropass är mer prisvärt än att betala för enkelresor, om du ska köra över bron mer än en gång.
Tåg20-25 min120-150 krPriserna kan variera lite mellan olika avgångar.

Därför ska du resa när ingen annan reser

Att hitta en billig flygresa har inte bara att göra med att välja den billigaste destinationen eller att vara beredd på att mellanlanda. Det är också viktigt att ha koll på när efterfrågan på resmålen är högst, eftersom efterfrågan är direkt relaterad till pris. Helt enkelt – om det är möjligt ska du helst resa när det är lågsäsong! När under året detta sker beror såklart på vilket resmål det handlar om. Till en typiskt semesterort som exempelvis Málaga är det exempelvis högsäsong under sen vår och tidig sommar – välj därför gärna bort dessa perioder om du vill komma undan billigare. Ofta är det också dyrt att resa under veckoslut, på högtider och när det är skollov, alltså när många är lediga.

Tänk på! Glöm inte att kolla vad som gäller kring coronarestriktioner, exempelvis om du behöver vara vaccinerad och ha med dig ett covidpass för att få komma in i landet.

billiga flygresor kastrup Köpenhamn
På Kastrup hittar du flyg med ett 70-tal olika flygbolag.


Redaktionen
Billigaflygresor.se
Innehåll i denna artikel

Artiklar

Billiga flygresor till New York – mellanlanda eller inte?

Billiga flygresor till Londons tre flygplatser

Billiga flygresor till Portugal och Lissabon

Billiga flygresor till Istanbul – från Stockholm och Göteborg

Billiga flygresor till Berlin från Stockholm och Göteborg

Billiga flygresor från Arlanda och Stockholm

Billiga flygresor till Paris två flygplatser

Billiga flygresor till Nederländerna och Amsterdam

Billiga flygresor till Alicante – undvik högsäsong

Billiga flygresor till Thailand och Bangkok