Experter på billiga flygresor

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Testat Kayak? En smidig tjänst som hjälper dig att hitta billiga flygresor. Klicka här >

Sök flyg till Turkiet

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Turkiet är svenskarnas nya favorit bland charterresmålen. Glöm Gran Canaria, Mallorca och Kreta – Turkiets kuster är det givna valet för semesterfirare som vill njuta av god mat, vacker natur och ett underbart blått vatten som är utmärkt för alla typer av aktiviteter, både på och under vattenytan. Turkiet har även mängder av historiska sevärdheter att besöka. Det var i Turkiet som de första städerna byggdes, för cirka 8 000 år sedan. Som om det inte vore nog med det har du möjligheten att bege dig till världsmetropolen Istanbul – en stad med utmärkt shopping och ett oöverträffat nöjesutbud. Att flygresor till Turkiet är billiga är givetvis också en anledning till landets popularitet.

Det är ganska lätt att hitta billiga flygresor till Turkiet, oavsett om du är ute efter en weekendresa till Istanbul eller en charterresa till Turkiets kuster mot Medelhavet och Egeiska havet. De flesta av de större flygbolagen, såsom SAS, Lufthansa, British Airways, KLM, med flera, har reguljära resor till många destinationer, såsom Istanbul, Ankara och Izmir. Är du ute i god tid när du bokar resa, kan du hitta mycket billiga resor till Turkiet.

Flygplatser i Turkiet

Till Istanbul kan du flyga från många platser i Sverige, inte bara Stockholm Arlanda. När du flyger till Istanbul landar du på Atatürkflygplatsen, som ligger ganska nära Istanbul, någon mil sydväst om stadens centrum.

Om du väljer att boka flyg till Turkiet för en charterresa kommer du förmodligen välja mellan Antalyaområdet, som även kallas för Turkiets riviera, eller området omkring Marmaris. I Antalyaområdet ligger, förutom Antalya självt, Alanya och Manavgat. Omkring semesterstaden Marmaris, på kusten mot Egeiska havet, ligger de populär orterna Bodrum och Icmeler. Flygplatsen Dalaman betjänar stora delar av charterorterna på den turkosa kusten och området omkring Marmaris. Från Dalaman kan du räkna med en kortare busstur till din slutdestination. Antalyas flygplats är navet på den turkiska rivieran. Flygplatsen ligger strax öster om staden. Resan in till Antalyas charterhotell tar bara 10–15 minuter. Till Alanya är det cirka 14 mil, så om din destination är ett hotell i Alanya får du räkna med en bussresa på strax över två timmar.


Redaktionen
Billigaflygresor.se