Experter på billiga flygresor

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Testat Kayak? En smidig tjänst som hjälper dig att hitta billiga flygresor. Klicka här >

Billiga flygresor till Barcelona från Stockholm och Göteborg


Letar du efter en billig flygresa till färgsprakande Barcelona? Vi hjälper dig! Läs allt om vilken årstid du ska undvika, prisfällorna bland lågprisflygbolagen och hur du bäst tar dig från flygplatsen till ditt boende.

gata barcelona
Barcelona är uppdelat i en rad olika stadsdelar med varierande karaktär, och här är trivsamt att strosa runt och uppleva de olika miljöerna.

I Barcelona hittar du det bästa av alla världar med långa sandstränder, ett brett shoppingutbud, mysiga restauranger och intressant arkitektur. Här har den katalanska arkitekten Gaudí lämnat gott om spår efter sig, inte minst i form av den världskända katedralen La Sagrada Familia. Till Barcelona kan du med fördel resa över en weekend, men det är också en trevlig stad att spendera en lite längre semester i. Men hur hittar man då en billig flygresa hit? Här har vi samlat matnyttig information och en rad tips som kan vara bra att ha med sig för att få till en så prisvärd resa som möjligt.

Flyg direkt till Barcelona – från Stockholm och Göteborg

När du flyger till Barcelona landar du på den internationella flygplatsen El Prat, som ligger ungefär 15 kilometer söder om centrala staden. Att flyga direkt är såklart alltid det mest bekväma – och från Sverige är det möjligt från såväl Stockholm som Göteborg.

flygtid arlanda landvetter barcelona

Om du vill flyga direkt till Barcelona från Stockholm har du en rad olika avgångar att välja på varje vecka. Från Arlanda hittar du varje dag minst en avgång, och vissa dagar finns det upp till tre rutter att välja på. Restiden härifrån till Barcelona landar på nästan 3,5 timme och de flygbolag som erbjuder resor från Arlanda är SAS, Norwegian, Ryanair och det spanska lågprisflygbolaget Vueling.

Du hittar även direktflyg från Göteborg och Landvetter flygplats till Barcelona. Här kan du välja att flyga antingen tisdag, fredag, lördag eller söndag, och du flyger då antingen med Ryanair eller med Vueling. Ett direktflyg från Landvetter flygplats till Barcelona tar drygt tre timmar.

Tips! Om du bor i södra Sverige kan det också vara en bra idé att ta Öresundsbron över till Köpenhamn och flyga från Kastrup. Härifrån finns det flera avgångar till Barcelona varje dag och du hittar flygresor med såväl SAS som Vueling och Norwegian.

Så kan du spara pengar – kolla flyg med mellanlandning!

Om du vill resa till Barcelona finns också alternativet att flyga med mellanlandning. Det är inte alltid billigare än direktflyg då det finns många parametrar som spelar in, men det är inte ovanligt att du kan hitta billiga flygresor om du även söker bland resor med minst ett stopp. Genom att välja detta alternativ kan du också friare välja vilken veckodag och tid på dygnet du vill flyga.

Hitta den billigaste flygresan till Barcelona

Oavsett vilken flygplats du reser ifrån och när du vill resa är det alltid enklast att hitta en billig flygresa genom att jämföra sina alternativ. Vi rekommenderar ett besök på Kayaks smarta hemsida, här kan du smidigt jämföra alla flygresor till Barcelona. Nedan hittar du direktlänkar där du kan söka resor från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.

billiga flygresor barcelona
Om du vill flyga direkt till Barcelona kan du flyga med SAS, Norwegian, Ryanair och Vueling.

Vad gäller kring bagage? Jämför flygbolagen

sas logganorwegian loggaryanair loggavueling logga

Till en destination som Barcelona, dit du kan resa med en rad olika flygbolag, är det bra att ha koll på vilka regler som finns kring bagage. Detta kan nämligen skilja sig åt mellan de olika flygbolagen, och har du otur kan du behöva betala extra om ditt bagage inte skulle följa reglerna. Det lättaste sättet att spara pengar på bagage är att resa med endast handbagage, då incheckat bagage alltid kostar extra. Och för en weekend till Barcelona räcker det gott med en lite mindre väska! Nedan hittar du en sammanställning över vad som gäller för de flygbolag som erbjuder direktflyg till Barcelona.

FlygbolagMaxviktMaxstorlekKommentar
SAS8 kg55 x 40 x 23 cmAntalet handbagage beror på biljettyp – flyger du Business får du exempelvis ha med dig två handbagage.
Norwegian10 kg55 x 40 x 23 cmBeroende på vilken typ av biljett du har köpt får ditt handbagage väga antingen tio eller 15 kilo.
RyanairAnges ej40 x 20 x 25 cmRyanairs regler för handbagage skiljer sig en hel del från andra flygbolags.
VuelingAnges ej40 x 30 x 20 cmLikt andra lågprisbolag skiljer sig Vuelings regler en del från de traditionella flygbolagens.*

*OBS! Om du väljer att flyga med Ryanair eller Vueling är det endast gratis att ha med en mindre väska ombord på planet – större kabinväskor måste checkas in mot en avgift så vida du inte köper en Prioritet-biljett. Detta kan göra att billiga flygbiljetter i slutändan inte blir riktigt så billiga som de verkar från början.

När är det billigast att flyga till Barcelona? Välj höst och tidig vår!

När du har koll på varifrån du flyger bäst, om du ska flyga direkt eller med mellanlandning och vilket flygbolag som är mest prisvärt gäller det att börja fundera på när du ska resa. Genom att välja rätt årstid kan du nämligen spara en hel del pengar! De flesta destinationer har en lågsäsong och en högsäsong – det finns helt enkelt perioder som är mer eller mindre populära bland resenärer. I Barcelona infaller högsäsongen under sen vår och sommar, då är staden perfekt både för dig som vill pressa på stranden och för dig som vill shoppa och hänga på mysiga uteserveringar. För att komma billigt undan är det dock just denna period du ska undvika! Satsa istället på att resa lite tidigare på våren, eller kanske rent av under hösten? Visserligen är temperaturerna lite längre då – tipset är att ställa bekvämlighet mot pris och fundera på vad du är villig att kompromissa med för att få till en billig resa.

Välj rätt transfer och betala en tiondel av kostnaden

Att resa billigt handlar inte bara om att hitta en flygbiljett med så låg prislapp som möjligt. Istället är det viktigt att tänka på vad du kommer att betala från dörr till dörr. Därför kan det vara bra att ha koll på vad du har för olika transferalternativ när du ska ta dig från flygplatsen till ditt boende. Här har vi gjort en sammanställning över de vanligaste varianterna, för att du enkelt ska kunna få en överblick över såväl restid som kostnad.

Från flygplatsen till centrala Barcelona

MetodTidKostnad
Taxi20-30 min350-450 kr
Flygbuss35 min50-100 kr
Tunnelbana30-35 min40-70 kr

Res problemfritt till Barcelona med charter

Är du ute efter det mest bekväma sättet att hitta en härlig resa till Barcelona? Då rekommenderar vi dig att vända dig till något av charterbolagen. Hos såväl TUI som Ving och Apollo hittar du nämligen ett brett utbud av hotell i Barcelona, och här kan du enkelt köpa en paketresa där både boende och flygresa ingår i priset. Däremot finns det inga särskilda chartrade flyg till Barcelona, utan det som erbjuds är plats på reguljärflyg. Detta kan innebära att du får flyga med mellanlandning, och att till exempel bagage inte alltid ingår i priset. För att veta mer vad som gäller tipsar vi om att besöka respektive charterbolags sida om just Barcelona.

barcelona gata
Familjeresa eller weekend med vännerna? Barcelona är ett omtyckt resmål som passar för det mesta.


Redaktionen
Billigaflygresor.se
Innehåll i denna artikel

Artiklar

Billiga flygresor till Alicante – undvik högsäsong

Billiga flygresor till Paris två flygplatser

Billiga flygresor till New York – mellanlanda eller inte?

Billiga flygresor till Málaga – välj lågsäsong

Billiga flygresor till Gran Canaria – Charter eller inte?

Billiga flygresor till Londons tre flygplatser

Billiga flygresor till Portugal och Lissabon

Billiga flygresor till Miami från Stockholm och Köpenhamn

Billiga flygresor till Mallorca och Palma

Billiga flygresor till Venedigs två flygplatser