Experter på billiga flygresor

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Testat Kayak? En smidig tjänst som hjälper dig att hitta billiga flygresor. Klicka här >

Sök flyg till Bosnien & Hercegovina


Bosnien och Hercegovina är ett av de snabbast växande turistländerna i Europa. Tillsammans med Montenegro och Albanien står nu Bosnien och Hercegovina för en icke försumbar andel av alla turister som söker sig till Balkanhalvön. I framtiden kommer detta land förmodligen vara minst lika populärt som den nuvarande ettan Kroatien.

Bosnien och Hercegovina bjuder på en mycket spännande kultur. Många olika folkslag och religiösa grupper har nämligen varit bosatta i området genom historien. Huvudstaden Sarajevo är en spännande storstad som bjuder på såväl nöjen som sevärdheter. Den är faktiskt numera även på väg att bli ett världsarv, på grund av sin multikulturella karaktär.

Flygbolag med flygresor till Bosnien och Hercegovina

Tyvärr är anslutningarna med flyg till Bosnien och Hercegovina från Sverige inte särskilt många. Balkanhalvön är på många sätt obruten mark för flygbolagen. Utvecklingen går dock i rask takt. Sedan något år tillbaka finns möjligheten att flyga till Sarajevo utan mellanlandning med såväl Norwegian Air Shuttle som B&H Airlines. För tillfället går det dock bara att boka flygresor till Bosnien och Hercegovina under säsong, det vill säga i princip under sommarmånaderna. Vill du boka billiga flygresor till Bosnien och Hercegovina under sommaren är det viktigt att du är ute i god tid. Om du bor i Skåne har du dock möjlighet att via Köpenhamn-Kastrup flyga reguljärt året om.

Norwegian flyger från Oslo-Gardemoen och Stockholm-Arlanda till Sarajevo under säsong. B&H Airlines flyger från Stockholm-Arlanda och Göteborg-Landvetter. B&H Airlines är det största flygbolaget i Bosnien och Hercegovina.

SAS erbjuder flyg till Bosnien med en eller två mellanlandningar. Normalt sett sker mellanlandningarna i Köpenhamn, München och/eller Ljubljana i Slovenien.

Flygplatser i Bosnien och Hercegovina

Om du bokar flyg till Bosnien och Hercegovina från Sverige kommer du alltid att landa på Sarajevos internationella flygplats. Sarajevo International Airport, eller Butmir Airport som den också kallas, är den överlägset största flygplatsen i Bosnien och Hercegovina.

Flygplatsen ligger cirka sex kilometer sydväst om centrala Sarajevo, i förorten Butmir. Du når enklast Sarajevo med lokalbuss eller taxi. Skulle du behöva övernatta inför eller efter en flygning så finns hotellet Hotel Octagon bara ett stenkast från start- och landningsbanan.


Redaktionen
Billigaflygresor.se