Experter på billiga flygresor

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Testat Kayak? En smidig tjänst som hjälper dig att hitta billiga flygresor. Klicka här >

Billiga flygresor till Polen


Ska du resa till Polen och vill hitta en billig flygresa? Jämför dina alternativ för att hitta den billigaste resan.

billiga flyg polen

Polen är ett land som har en mycket rik kultur. Här finns stora kulturskatter i form av ett rikt musikaliskt arv, en imponerande konsthistoria och mängder av vackra byggnader. Tyvärr har många städer i Polen förstörts under årens lopp (bland annat under andra världskriget), men polackerna är ett stolt folk och man har gång på gång återuppbyggt sitt land.

Vill man uppleva Polen har man många städer att välja mellan. Gdansk, Wroclaw, Warzsawa och Poznan är bara några städer som är väl värda ett besök. Huvudstaden Warzsawa är en mycket vacker stad som man bör uppleva åtminstone en gång i livet. Här finns allt för den kulturintresserade samtidigt som det inte direkt saknas nöjen för den resenär som vill roa sig eller tillbringa en dag i shoppingens tecken.

Polen ligger mycket nära Sverige. Det är därför relativt billigt att boka en flygresa till Polen. Med de många flygbolag som erbjuder flyg till Polen kan man enkelt hitta billiga flygresor Polen.

Flygbolag med flygresor till Polen

När man vill boka en flygresa till Polen har man upp mot tio flygbolag att välja mellan. Utbudet av flyglinjer är mycket stort. Med SAS och Czech Airlines kan man boka reguljärflyg till bland annat huvudstaden Warszawa. Ryanair har direktflyg till storstaden Krakow från Stockholm-Skavsta. Bor man i de västra delarna av Sverige kan man ta sig till Oslo-Rygge och därifrån flyga även till Wroclaw, Poznan och Gdansk.

Norwegian erbjuder flyg till Gdansk, Poznan, Warszawa och Szczecin. Det flygbolag som har det största utbudet av flyg till Polen är dock Wizzair. Detta flygbolag har fem linjer till Polen från Stockholm-Skavsta, tre linjer från Göteborg City Airport och fem linjer från Malmö.

Flygplatser i Polen

Alla större städer i Polen har en egen flygplats. Huvudstaden Warszawa har till och med två flygplatser, nämligen Modlin- respektive Chopin-flygplatsen. Den största flygplatsen i Polen är Warszawa-Frédéric Chopin. Det är här man landar om man flyger till Polen med reguljärflyg. Flera busslinjer trafikerar flygplatsen. Man kan också välja att ta en taxi. Att resa med taxi i Polen är mycket billigt. Lågprisflygen landar oftast på Warszawa-Modlin.

I Poznan landar man på flygplatsen Poznań-Ławicas, oavsett vilket flygbolag man reser med. Denna flygplats ligger endast fem kilometer väster om stadens centrum. Flygplatsen i Krakow, Kraków-Balice, ligger en knapp mil utanför stadens centrum. I anslutning till flygplatsen ligger en snabbspårväg som har skytteltrafik in till centrum.


Redaktionen
Billigaflygresor.se