Experter på billiga flygresor

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Testat Kayak? En smidig tjänst som hjälper dig att hitta billiga flygresor. Klicka här >

Billiga flygresor till Paris två flygplatser


På listan över perfekta weekenddestinationer hamnar Paris definitivt bland toppvalen. Men hur hittar man en billig flygresa hit? Vi hjälper dig att välja mellan Paris två flygplatser och berättar också när på dygnet det är smartast att flyga.

billiga flygresor paris från stockholm och göteborg
Sugen på att se Eiffeltornet, Triumfbågen och andra välkända byggnadsverk i Paris? Boka en billig flygresa och upplev allt som Frankrikes huvudstad har att erbjuda.

Vilken av Paris två flygplatser ska du välja?

paris avstånd flygplats charles de gaulle orly

Precis som många lite större städer finns det flera flygplatser i Paris. Till två av dem kan du flyga direkt från Sverige – Charles de Gaulle och Orly. Charles de Gaulle är den största av Frankrikes flygplatser, och dessutom den näst största flygplatsen i Europa (efter Heathrow i London). Charles de Gaulle ligger ungefär tre mil nordöst om centrala Paris och hit kan du flyga med såväl SAS som Air France.

Orly ligger istället ungefär två mil söder om centrum. Här landar du om du väljer att flyga med något av lågprisbolagen. Vilken flygplats du ska välja har bland annat att göra med vilket flygbolag du vill resa med och när du vill landa. Utbudet av flyg till Charles de Gaulle är betydligt större, vilket gör att du har möjlighet att vara flexibel med avresetid. Det kan i sin tur leda till att du råkar stöta på en mindre populär avgång som också kostar mindre! Lågprisflygen till Orly går istället bara en gång om dagen, men är ju också just lågprisflyg – alltså relativt billiga. Undersök dina alternativ innan du bokar resan för att hitta en så prisvärd resa som möjligt.

Jämför alla flygresor till Paris – hitta en billig flygresa

För att få lite hjälp på vägen till en billig flygresa rekommenderar vi Kayaks smidiga tjänst. Här kan du enkelt filtrera mellan olika resealternativ, oavsett vilken flygplats du flyger från eller till.

Från vilka städer kan du resa direkt till Paris?

Du kan resa direkt till Charles de Gaulle från såväl Arlanda som Landvetter flygplats. Från Arlanda hittar du de flesta dagar såväl morgonflyg som kvällsflyg och eftermiddagsavgångar. Du kan antingen välja att flyga med SAS eller med Air France, beroende på vilken tid som passar dig bäst och vilket flygbolag du föredrar. Från Arlanda kan du också flyga direkt till Orly med lågprisbolagen Vueling eller Transavia France. Resan tar drygt 2,5 timme oberoende av vilken flygplats som du landar på.

Om du istället utgår från Landvetter flygplats kan du flyga direkt till Charles de Gaulle med Air France varje dag. En del dagar kan du också välja mellan antingen morgon- eller kvällsflyg. Ett par dagar i veckan kan du dessutom välja att flyga med Vueling till Orly. Flygresan tar två timmar och 15 minuter till Charles de Gaulle och två timmar och 20 minuter till Orly.

Tips! Du kan också flyga till Paris från Köpenhamn och Kastrup. Här hittar du flera avgångar i veckan. 

När ska man flyga till Paris – morgon eller kväll?

Eftersom det går flyg från Sverige till Paris i stort sett hela dagen har du möjlighet att vara flexibel med vilken tid på dygnet du vill flyga och landa. En sak som är bra att ha koll på är incheckningsmöjligheten på det boende som du har valt. Kommer du kanske fram så tidigt att du behöver välja tidig incheckning, vilket du kan behöva betala extra för? Oavsett är det inte roligt att behöva spendera flera timmar i en stad utan att ha något rum att landa i. Det är inte ovanligt att de flygresor som är billigast är de som har en obekväm avrese- och/eller ankomsttid, så fundera på hur mycket av din bekvämlighet du vill kompromissa med för att få tag i en så billig flygbiljett som möjligt.

Det finns även för- och nackdelar med att resa på kvällen. Dessa flygturer är ibland billigare, men en sen ankomst innebär istället att du kommer fram till din destination bara för att gå och lägga dig direkt. På så vis betalar du egentligen bara för att sova, vilket kanske kan kännas lite onödigt!

billiga flygresor till paris
En tur på Seine är ett perfekt sätt att uppleva Paris.

Att välja transfer – taxi, buss eller tåg?

När du ska resa billigt är det inte bara prislappen på flygbiljetten som är viktig att tänka på – även kostnaden för transfern från flygplatsen till ditt boende är såklart intressant. Så vilka alternativ finns att välja på när du landar på någon av flygplatserna i Paris? Svaret är att detta ser lite olika ut beroende på vilken flygplats det handlar om. Vid båda flygplatserna hittar du gott om taxibilar, ett bekvämt men förhållandevis dyrt alternativ. Från såväl Charles de Gaulle som Orly kan du också välja att ta buss till centrala Paris. Nedan hittar du en sammanställning av de olika transferalternativen, för att du enkelt ska kunna hitta den variant som passar dig bäst.

Från Charles de Gaulle till centrala Paris

MetodTidKostnadBra att veta
Taxi50-60 min500-600 kr

Pris och tid kan variera beroende på trafiksituation.

Tåg50 min100-150 krPriset gäller för en enkelbiljett.
Buss80 min75-150 krPriset varierar beroende på om du väljer en direktbuss eller inte.

Från Orly till centrala Paris

MetodTidKostnadBra att veta
Taxi30-40 min300-400 kr

Pris och tid kan variera beroende på trafiksituation.

Spårvagn/metro30-60 min30-100 krKräver att du byter från spårvagn till metro, vilket gör att restid och pris kan variera.
Buss30 min80-120 krAvgår med 10-15 minuters mellanrum.

Regler för bagage – jämför de olika flygbolagen


För att få till en så billig resa som möjligt gäller det också att ha koll på vad som gäller kring bagage. Till ett resmål som Paris, där man kanske bara är iväg över en weekend, räcker det gott och väl att resa med en kabinväska som du tar med dig ombord på flygplanet. Enligt den så kallade IATA-standarden får ditt handbagage som mest mäta 56 x 45 x 25 centimeter. Denna standard följer de flesta flygbolag – men inte alla! Se därför till att undersöka vad just det flygbolag som du ska resa med har för regler och priser. Här har vi sammanställt lite information om de olika flygbolagen som kan fungera som en hjälp på traven.

Detta gäller för handbagage på flyget

FlygbolagMaxviktMaxstorlekKommentar
SAS8 kg55 x 40 x 23 cmAntalet handbagage du får ha med dig beror på vilken typ av biljett du har.
Air France12 kg55 x 35 x 25 cmDen tillåtna vikten kan vara högre än 12 kg, det beror på din biljettyp.
VuelingAnges ej40 x 30 x 20 cmLikt andra lågprisbolag skiljer sig Vuelings regler en del från de traditionella flygbolagen.*
Transavia France10 kg55 x 35 x 25 cmPå flyget finns ett visst antal platser reserverade för handbagage, när dessa är fulla placeras ditt handbagage istället i bagageutrymmet.

*På Vuelings flyg får du endast ta med en mindre väska ombord på planet, större kabinväskor checkas in mot en avgift. Även för dessa finns dock maxmått – högst 10 kg och 55 x 40 x 20 cm.

stade de france billiga flygresor paris
En fullsatt konsert på Stade de France är en upplevelse utöver det vanliga.


Redaktionen
Billigaflygresor.se
Innehåll i denna artikel

Artiklar

Billiga flygresor till New York – mellanlanda eller inte?

Billiga flygresor till Londons tre flygplatser

Billiga flygresor till Portugal och Lissabon

Billiga flygresor till Istanbul – från Stockholm och Göteborg

Billiga flygresor till Berlin från Stockholm och Göteborg

Billiga flygresor från Arlanda och Stockholm

Billiga flygresor till Nederländerna och Amsterdam

Hitta billiga flygresor från Köpenhamn och Kastrup

Billiga flygresor till Alicante – undvik högsäsong

Billiga flygresor till Thailand och Bangkok