Experter på billiga flygresor

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Testat Kayak? En smidig tjänst som hjälper dig att hitta billiga flygresor. Klicka här >

Boka enkelt


Det finns flygresor i alla prisklasser. Det är i huvudsak tre saker som påverkar priset på en flygresa. För det första är det längden på resan. Ju längre bort från Sverige man vill flyga, desto dyrare blir flygbiljetten. För det andra är servicen före, under och efter resan en viktig faktor. Kan man klara sig med minimal service, det vill säga att man egentligen bara köper en flygstol, blir flygresan billigare. För det tredje är tillfället när man bokar flygresan avgörande för resans pris. Bokar man långt i förväg kan man ofta hitta billiga flygresor. Detsamma gäller när man bokar veckorna innan avgången. De resor man bokar sent brukar kallas sista minuten flygresor.

Sista minuten resor finns tillgängliga på grund av att charterbolagen och de traditionella flygbolagen alltid vill fylla sina plan till sista plats. Om det fortfarande finns lediga platser på ett flyg några veckor innan avgång, är bolagen beredda att sänka sina priser mycket kraftigt. Det blir helt enkelt rea på flygresor. Det är inte ovanligt att man kan boka billiga sista minuten flygresor till halva det ordinarie priset. Då och då kan man faktiskt få tag i flygresor till relativt avlägsna destinationer för bara några hundralappar.

Att tänka på när man bokar sista minuten

Utbudet av sista minuten flygresor är stort. Det är bara att besöka en av nätets sökmotorer för flygresor för att upptäcka att det alltid finns flera tusen flygresor att boka. Man ska dock inte överväldigas av utbudet. Man ska vara noga med vilken resa man väljer. Det är nämligen så att många av sista minuten resorna endast består av själva flygresan. Behöver man boende måste man alltså ordna detta själv. Man ska också notera att många av sista minuten resorna är ospecificerade. Om man vill åka på en charter till rabatterat pris, och vill ha ett namngivet hotell, är det dock enkelt att filtrera bort dessa resor i sökresultaten. Charter kan du söka efter på den här sajten.

När man söker på nätet efter sista minuten resor gäller det att vara snabb med bokningen. Många populära resor bokas nämligen tämligen omgående. Ett bra tips är att bestämma sig för vilken destination man vill åka till och vilka krav man ställer på resan, för att sedan kontinuerligt bevaka listorna över restplatser. På så sätt kan man enkelt hitta billiga flygresor till favoritresmålet.


Redaktionen
Billigaflygresor.se