Experter på billiga flygresor

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Testat Kayak? En smidig tjänst som hjälper dig att hitta billiga flygresor. Klicka här >

Billiga flygresor till Thailand och Bangkok


Redo för en Thailandssemester? I vår matiga guide hjälper vi dig att hitta en billig flygresa, berättar hur tidigt det är bäst att boka sin biljett och varför det ibland är smartare att boka en charterresa.

billiga flygresor thailand och bangkok
I Thailand hittar du gott om semesterpärlor med härliga stränder och kristallklart vatten.

Oavsett om du är sugen på sol och bad eller storstadsbrus är Thailand ett självklart val för dig som vill komma bort från den nordiska kylan. Många väljer att flyga till Bangkoks flygplats, antingen för att uppleva staden på plats eller för att ta sig vidare till andra delar av landet. Men hur reser man billigt till Thailand? Här hjälper vi dig att hitta rätt bland charterresor, reguljärflyg och mellanlandningar.

Välj det bekväma alternativet – charter med TUI, Ving eller Apollo

Att en resa ska vara billig är såklart eftersträvansvärt, men visst skadar det inte om det är bekvämt också? För dig som är ute efter det smidigaste möjliga alternativet, där du bokar en paketresa med både flyg och hotell, är det givet att vända sig till något av charterbolagen. Här är det enkelt att boka din resa och du har dessutom alltid en mellanhand som du kan vända dig till om någonting skulle strula under din semester. Hos såväl Ving som TUI och Apollo hittar du ett brett utbud av resor till Bangkok, Phuket, Krabi och andra populära resmål i Thailand. Det finns hotell för alla smaker och du bokar din nästa semesterresa genom några enkla knapptryckningar.

Om du väljer att boka en charterresa i motsats till reguljärflyg kan du också i vissa fall hitta ett bredare utbud. Här hittar du bland annat direktflyg från Landvetter flygplats – något som inte erbjuds i det reguljära nätet. Det finns också särskilda avgångar, som till exempelvis Phuket och andra mindre provinser, som du inte kan hitta utanför charterbolagens utbud. Det är dock inte alltid det erbjuds särskilda chartrade flyg. Tipset är därför att ta en titt direkt på respektive charterbolags hemsida för att få en överblick över dina alternativ.

Boka direktflyg från Stockholm och Köpenhamn

Väljer du bort charterbolagen? Det är inte alltid en dum idé! Att boka flyg och hotell separat kan göra att du har bättre möjligheter att komma över en billig resa. Därför kan det vara värt att ta en titt på vilka flygalternativ du har att välja på i det reguljära nätet. Om du vill flyga direkt till Thailand med reguljärflyg landar du oftast i Bangkok. Under större delen av året hittar du direktflyg till Bangkok från Arlanda flygplats – du flyger då med Finnair eller Thai Airways och hamnar på en restid mellan tio och elva timmar. Antalet avgångar i veckan varierar med säsong. Du kan också flyga direkt till Phuket under vissa delar av året och tar dig då till destinationen på drygt elva timmar. 

flygtid arlanda bangkok

Från Göteborg och Landvetter flygplats finns det inga reguljära direktflyg till Thailand. För dig som bor i de södra delarna av Sverige finns dock möjligheten att ta sig över till Köpenhamn. Från Kastrup hittar du nämligen direktflyg till Bangkok i stort sett varje dag, året om.

Tänk på! Det är sex timmars tidsskillnad mellan Stockholm och Bangkok.

Få hjälp att hitta den billigaste flygresan till Bangkok just nu

Att hitta den billigaste möjliga flygresan är inte alltid helt enkelt. Med hjälp av jämförelsetjänsten Kayak kan du få bra hjälp att hitta rätt bland alla flygresor som finns, oavsett vad du har för start- och slutflygplats. Här kan du på ett smidigt sätt sortera resorna efter exempelvis restid och pris för att hitta det bästa möjliga alternativet. För att komma direkt till Kayaks hemsida kan du klicka på länkarna nedan.

Billigare med mellanlandning? Kanske!

Om du bortser lite från bekvämligheten och bara tänker på prislappen är det också värt att undersöka vad det finns för möjlighet att flyga med mellanlandning. Detta är inte alltid billigare – men eftersom det gör att du får ett betydligt bredare utbud av resor att välja på är det inte omöjligt att du har tur och snubblar över en billig flygbiljett. Nackdelen med att mellanlanda är naturligtvis att din resa tar betydligt längre tid. Till en destination som Thailand där du redan får räkna med nästan ett halvt dygn i restid kanske det inte alltid lockar att behöva spendera ännu mer tid på resande fot. Ställ bekvämlighet mot pris för att hitta det mest prisvärda alternativet för just dig.

Då hittar du billigast flygbiljetter – 60 dagar innan avresa

För att få tag i så billiga flygbiljetter som möjligt finns det en hel del aspekter som kan vara bra att ha koll på. En av dessa är tidsaspekten – när ska man egentligen boka sin flygbiljett för att komma undan så billigt som möjligt? Självklart varierar detta med säsong, efterfrågan och utbud, och det finns ingen exakt vetenskap om när du hittar de billigaste flygbiljetterna. Däremot är det relativt vanligt att du hittar prisvärda flygbiljetter om du väljer att boka ungefär två månader innan det är dags för avresa.

Glöm inte! Hur tar du dig till flygplatsen?

Hemligheten bakom att få till en så billig resa som möjligt är att ta med alla omkostnader i sin resekalkyl. Därför är det också värt att fundera ett varv på hur du tar dig till din avreseflygplats. Om du exempelvis flyger från Arlanda är det vanligt att man tar sig hit antingen med tåg, flygbuss eller taxi. Att ta en taxi är bekvämt – men det kan kosta mer än det smakar. Nedan hittar du en jämförelse mellan de tre varianterna för att få en bra överblick över tid och kostnad.

Från Stockholm city till Arlanda

MetodTidKostnadBra att veta
Tåg20 min299 krDu hittar avgångar med Arlanda Express var femtonde minut under större delen av dygnet.
Flygbuss45 min119 krAvgår mellan klockan 04 och 22, med 15-30 minuters mellanrum. 
Taxi40 min450-700 krPriset varierar mellan olika taxibolag, en del erbjuder fastpris från centrala Stockholm till Arlanda.

För dig som tar egen bil är det istället parkeringsalternativen som är värda är undersöka. På exempelvis Arlanda flygplats finns det flera typer av både express- och långtidsparkering att välja på. Om du ska vara iväg på en längre semester, som ofta är fallet när man reser till Thailand, är det alltid mer prisvärt att välja långtidsparkering.

billiga flygresor till bangkok
I Thailand hittar du det mesta – huvudstaden Bangkok bjuder på storstadsmyller med shopping, spännande arkitektur och god mat.


Redaktionen
Billigaflygresor.se
Innehåll i denna artikel

Artiklar

Billiga flygresor till New York – mellanlanda eller inte?

Billiga flygresor till Londons tre flygplatser

Billiga flygresor till Portugal och Lissabon

Billiga flygresor till Istanbul – från Stockholm och Göteborg

Billiga flygresor till Berlin från Stockholm och Göteborg

Billiga flygresor från Arlanda och Stockholm

Billiga flygresor till Paris två flygplatser

Billiga flygresor till Nederländerna och Amsterdam

Hitta billiga flygresor från Köpenhamn och Kastrup

Billiga flygresor till Alicante – undvik högsäsong