Experter på billiga flygresor

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Testat Kayak? En smidig tjänst som hjälper dig att hitta billiga flygresor. Klicka här >

Hitta billiga flygresor till Island och Reykjavik


Sagolika Island är en riktig turistmagnet nästan året om, och många ressugna svenskar söker efter billiga flygresor till Reykjavik. Här hjälper vi dig att hitta en prisvärd resa, berättar varför du inte ska resa mitt i sommaren och räknar ut hur mycket du kan spara på att välja rätt transfer.

billiga flygresor island reykjavik keflavik
På drygt tre timmar du dig från Sverige till Island och flygplatsen Keflavik.

För dig som är ute efter en naturupplevelse utöver det vanliga är Island det perfekta resmålet. Här finns allt från vidsträckta glaciärer till aktiva vulkaner och varma, avkopplande källor. Dessutom bjuder huvudstaden Reykjavik på riktig storstadskänsla, trots sin blygsamma storlek med endast drygt 130 000 invånare.

Om du vill resa billigt till Island gäller det att koll på alla kostnader – från att du stänger ytterdörren hemma till att du kliver in på ditt hotell. Här har vi samlat en rad tips som kan hjälpa dig att få till en så prisvärd resa som möjligt till denna fascinerande ö.

tidsskillnad stockholm reykjavik

Flyg direkt till Keflavik från Stockholm och Köpenhamn

Den internationella flygplatsen på Island heter Keflavik, och det är därmed här du landar när du flyger till Island från Sverige. Keflavik ligger på öns sydvästra spets ungefär fem mil utanför Reykjavik. Keflavik är huvudkvarter för det isländska flygbolaget Icelandair, som erbjuder flygresor både inom Europa och till Nordamerika.

Så, kan man flyga direkt från Sverige till Island? Svaret är ja! På Arlanda hittar du dagliga flyg till Keflavik med Icelandair. Flygen avgår klockan 12.55 och tar tre timmar och 15 minuter – dock är det en timmes tidsskillnad mellan Sverige och Island vilket betyder att du landar strax efter klockan 15 lokal tid.

I dagsläget finns det inga direktflyg från Göteborg till Keflavik. Från och med sommaren 2022 kan det dock bli möjligt, när det isländska lågprisbolaget Play planerar att börja flyga från Landvetter. Men i nuläget får du alltså nöja dig med ett flyg med mellanlandning (ett alternativ som dock kan vara billigare!). Om du bor i södra Sverige och är ute efter ett direktflyg kan du, istället för att behöva ta dig upp till Stockholm, välja att åka över Öresundsbron och flyga från Kastrup. Här har du gott om valmöjligheter med flera avgångar till Keflavik varje dag och det finns flyg med såväl SAS som Icelandair.

Få hjälp att hitta den billigaste flygresan till Island och Keflavik

Vill du på ett enkelt sätt kunna jämföra alla flygresor till Island på ett och samma ställe? Genom att använda Kayaks smarta tjänst är det lätt ordnat. På deras hemsida kan du nämligen filtrera mellan olika alternativ för att hitta den bästa resan för just dig. Genom att besöka länkarna nedan kommer du direkt till Kayaks alla flygresor till Island.

Tips! Visste du att även vissa charterbolag erbjuder resor till Island? Hos både Ving och TUI kan du boka paketresor där det ingår såväl flygresa som boende i priset. Ett väldigt bekvämt alternativ! Om detta låter som någonting för dig kan du besöka länkarna nedan för att läsa mer om respektive charterbolags Islands-utbud.

gullfoss vattenfall island flygresor reykjavik
Island är fullt av häpnadsväckande natur – här en vy över vattenfallet Gullfoss.

När är det billigast att flyga till Island? Välj tidig vår eller höst!

Island är ett populärt resmål nästan året runt, vilket också gör att priserna för flygbiljetter ligger på en ganska jämn nivå – något som kan göra det lite klurigt att hitta en billig flygresa hit! Dock kan man se en liten ökning i popularitet kring årsskiftet och under sommaren. Därför kan det vara en bra idé att istället satsa på att resa under tidig vår eller höst – har du tur kan du komma över en billig flygresa då! Se till att vara ute i god tid när du ska boka en resa för att kunna jämföra resealternativ och komma över en så prisvärd resa som möjligt.

Att välja transfer – fyra gånger dyrare med taxi än flygbuss

Eftersom Keflavik ligger en bit utanför centrala Reykjavik, nämligen närmare fem mil, är det också viktigt att komma ihåg att undersöka vilka olika transfermöjligheter som finns. Även här kan du spara pengar genom att välja rätt alternativ! Ett smidigt val nästan oavsett var du befinner dig i världen är att ta en taxi. Detta kan dock vara väldigt mycket dyrare än alternativen – och så är exempelvis fallet på Island. Här kan du få lägga en tusenlapp (eller mer!) på en taxiresa på knappt fem mil från Keflavik flygplats till Reykjavik. Om du istället väljer att ta flygbuss kan du få betala en fjärdedel av kostnaden. Visserligen ett lite mindre flexibelt alternativ, men kanske kan det vara värt det?

Från Keflavik flygplats till Reykjavik

MetodTidKostnad
Taxi40 min800-1200 kr
Flygbuss50 min250-300 kr

Glöm inte! Hur tar du dig till flygplatsen?

För att få till en så prisvärd resa som möjligt gäller det ta reda på vad ditt resande kostar dig från dörr till dörr. Därför är det också värt att ta hänsyn till vad du behöver betala för att ta dig till flygplatsen – blir det egen bil, flygbuss eller taxi? Normalt sett är taxi ett bekvämt alternativ, men det kan kosta flera gånger så mycket som att åka buss. En nackdel med flygbuss är istället att detta alternativt inte är lika flexibelt. Om du tar egen bil till flygplatsen är tipset att undersöka vad som gäller kring parkering. På Arlanda finns det exempelvis expressparkering både inomhus och utomhus där du betalar per dygn. Dessutom finns möjlighet till långtidsparkering där du betalar per vecka – ett alternativ som blir mer prisvärt om du ska vara iväg mer än bara några dagar.

billiga flygresor island icelandair keflavik
Keflavik är huvudkvarter för det isländska flygbolaget Icelandair, som erbjuder flygrutter till stora delar av Europa.


Redaktionen
Billigaflygresor.se
Innehåll i denna artikel

Artiklar

Billiga flygresor till New York – mellanlanda eller inte?

Billiga flygresor till Londons tre flygplatser

Billiga flygresor till Portugal och Lissabon

Billiga flygresor till Istanbul – från Stockholm och Göteborg

Billiga flygresor till Berlin från Stockholm och Göteborg

Billiga flygresor från Arlanda och Stockholm

Billiga flygresor till Paris två flygplatser

Billiga flygresor till Nederländerna och Amsterdam

Hitta billiga flygresor från Köpenhamn och Kastrup

Billiga flygresor till Alicante – undvik högsäsong