Experter på billiga flygresor

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Testat Kayak? En smidig tjänst som hjälper dig att hitta billiga flygresor. Klicka här >

Billiga flygresor till New York – mellanlanda eller inte?


En billig resa med minst en mellanlandning eller ett snabbt och bekvämt direktflyg? Här får du reda på allt du kan behöva veta när du ska boka flyg till New Yorks flygplatser JFK och Newark.

billig flygresa new york
Om du vill uppleva New York kan du flyga direkt från Arlanda på bara 8,5 timmar, såväl till JFK som till Newark.

Är du sugen på att resa till världsmetropolen New York? Vi förstår varför! Här finns allt och lite till – storstadsliv, kultur, shopping, restauranger och berömda byggnader. Att hitta en billig flygresa från Sverige till New York är dock inte helt enkelt, bland annat eftersom utbudet är relativt begränsat. Nedan har vi samlat en rad saker som kan vara bra att veta för att göra din New York-resa så smidig som möjligt.

Flyga billigt till New York – JFK eller Newark

Precis som många storstäder runt om i världen har New York flera flygplatser att välja på. Den största flygplatsen i staden är John F. Kennedy Airport (JFK). JFK ligger sydost om Manhattan, drygt tre mil från centrala New York. Såväl JFK som den näst största flygplatsen Newark Liberty Airport är internationella flygplatser, och hit kan du flyga från Sverige. Newark ligger ungefär lika långt ifrån citykärnan som JFK, fast på den sydvästra sidan. Den tredje flygplatsen i New York är LaGuardia, och här hittar du inrikesflygen.

Går det att flyga direkt till New York från Sverige?

flygtid new york

Det finns inte särskilt många direktlinjer från Sverige till New York i nuläget – om du vill resa direkt är det avresa från Arlanda eller Landvetter flygplats som gäller. Från Arlanda kan du flyga antingen med SAS eller Finnair, beroende på vilken dag/tid du vill resa och vilken av New Yorks flygplatser som du vill landa på. Mellan 2013 och början av 2021 kunde även Norwegian erbjuda flygningar över Atlanten genom sin särskilda division som de kallade för Norwegian Long Haul. Denna lades dock ner på grund av situationen med corona. Numera är det alltså SAS och Finnair du har att välja på.

Tips! Jämför alla flygresor till New York – hitta det bästa priset

Om du vill ha hjälp att hitta en billig flygresa till New York kan du använda Kayaks smidiga jämförelsetjänst. Klicka på länkarna nedan för att komma direkt till Kayaks sida.

SAS har valt att lägga sina avgångar till New York på förmiddagen, och landar alltid på Newark. Deras flyg avgår mot storstaden i väst klockan 11.15 alla dagar i veckan förutom på onsdagar och lördagar. Resan tar knappt 8,5 timme, vilket gör att du landar klockan 13.35 lokal tid i New York.

Du kan även välja att resa med Finnair – då landar du istället på JFK på andra sidan New York. Till skillnad från SAS har Finnair inte avgång på förmiddagar, utan har istället valt att lägga sina New York-flyg på kvällen. Flygen avgår på tisdagar, onsdagar, fredagar och lördagar klockan 19.35. Resan tar ungefär 8,5 timme, och du landar därmed i New York klockan 22 lokal tid. Vilken tid på dygnet som är bäst att resa är naturligtvis en smaksak, kanske passar det bra att komma fram på kvällen så du kan lägga dig direkt? Eller kanske vill du ha en extra eftermiddag att spendera i storstaden? Ställ för- och nackdelar mot varandra för att hitta det bästa alternativet för just dig. Vilken flygplats du ska välja beror främst på vilket flygbolag du vill flyga med och vilken tid på dagen som du föredrar att resa.

manhattan new york billiga flygresor
Såväl JFK som Newark ligger ungefär 45 minuters bilväg från Manhattan.

Om du bor i eller kring Göteborg har det i många år varit flyg med mellanlandning som har gällt till New York. Från och med slutet av april 2023 erbjuder dock SAS en direktlinje mellan Landvetter och Newark. Om du vill se alla resealternativ du har att välja på mellan Göteborg och New York rekommenderar vi ett besök på flightroutes.com – här hittar du både direktrutter och flyg med mellanlandning. Via länken nedan kommer du direkt till hemsidan och kan boka din nästa resa.

För dig som bor i södra Sverige finns även alternativet att ta sig över till Köpenhamn. Även härifrån går det nämligen direktflyg till New York! Från Köpenhamn avgår flyg med SAS till Newark varje dag, avresetid är klockan 12.50 och du landar 8,5 timme senare klockan 15.15 lokal tid. Nedan kan du se Kayaks resor från Köpenhamn.

Hitta den snabbaste rutten – använd Flightroutes.com

Vägarna till New York är många (och ibland långa). Om du är intresserad av att hitta den snabbaste flygresan till New York rekommenderar vi ett besök på Flightroutes.com. Här kan du välja vilken flygplats du reser ifrån, och får alla möjliga rutter – ordnade i tidsordning. Genom att följa länkarna nedan kommer du direkt till resorna från Göteborg, Stockholm respektive Köpenhamn till JFK.

Kom undan billigare – flyg med mellanlandning

Om du inte hittar någon lämplig avgång med SAS eller Finnair kan det vara värt att kolla upp de andra större flygbolagen som exempelvis Lufthansa, KLM, Iberia och British Airways. Då får man dock räkna med att byta flyg på någon flygplats i Europa – något som naturligtvis gör att resan ta längre tid. Dock kan det göra att man kommer undan billigare. Du får helt enkelt ställa priset mot bekvämligheten! I vissa fall tar mellanlandningen bara ett par timmar längre tid än direktflygen, exempelvis om du mellanlandar i Reykjavik eller Helsingfors. Kanske kan det vara värt med lite väntetid om du sparar några tusenlappar?

När är det billigast att flyga till New York? Undvik semestertider!

Priset för en flygresa till New York varierar beroende på vilken tid på året det handlar om. Som dyrast är det normalt sett under semestertider och kring jul undvik därför dessa perioder om du kan. Om du är ute efter den optimala tiden att spendera i New York är det vanligtvis under vår och höst som temperaturen är alldeles lagom. Men om du kan tänka dig att resa även när det är lite kallare kan du också hitta en flygresa med en lägre prislapp.

Att välja transfer – så mycket dyrare är taxi

För att en resa ska bli så billig som möjligt är det viktigt att tänka på den totala kostnaden från punkt A till punkt B. Därför är det bra att även ha koll på vad du har för transfermöjligheter från flygplatsen till ditt boende. Nedan hittar du information om tid och kostnad för olika alternativ.

Från JFK till Manhattan

MetodTidKostnadBra att veta
Taxi45 min1000-1200 krRestiden kan variera beroende på trafiksituationen. 
Airtrain/tunnelbana50 min100-150 krResan innebär att du först får åka flygplatståg för att komma till stationen. 

Från Newark till Manhattan

MetodTidKostnadBra att veta
Taxi45 min1000-1200 krRestiden kan variera beroende på trafiksituationen.
Airtrain/tunnelbana45 min100-150 krResan innebär att du först får åka flygplatståg för att komma till stationen.
madison square garden billiga flygresor
Ett populärt besöksmål under en resa till New York är Madison Square Garden.


Redaktionen
Billigaflygresor.se
Innehåll i denna artikel

Artiklar

Billiga flygresor till Londons tre flygplatser

Billiga flygresor till Portugal och Lissabon

Billiga flygresor till Istanbul – från Stockholm och Göteborg

Billiga flygresor till Berlin från Stockholm och Göteborg

Billiga flygresor från Arlanda och Stockholm

Billiga flygresor till Paris två flygplatser

Billiga flygresor till Nederländerna och Amsterdam

Hitta billiga flygresor från Köpenhamn och Kastrup

Billiga flygresor till Alicante – undvik högsäsong

Billiga flygresor till Thailand och Bangkok