Experter på billiga flygresor

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Testat Kayak? En smidig tjänst som hjälper dig att hitta billiga flygresor. Klicka här >

Billiga flygresor till Egypten


Ska du resa till Egypten på semester och är ute efter en prisvärd flygresa? Här kan du jämföra billiga flyg för att hitta det bästa alternativet.

billiga flyg egypten

Egypten har seglat upp som ett favoritresmål för många svenskar som vill åka på en charterresa under de mörka svenska vintermånaderna. När det är snö och kallt i Sverige skiner solen i Egypten. Charterorterna i Egypten ligger på kusten mot Röda Havet. Här ligger bland annat Hurghada, Sharm el-Sheikh och Marsa Alam.

Andra populära resmål i Egypten är huvudstaden Kairo, den fascinerande kuststaden Alexandria och området omkring staden Luxor vid Nilen. Utanför Kairo ligger pyramiderna vid Giza, vilka givetvis är givna besöksmål. Vid Luxor ligger sevärdheter som Luxortemplet och Konungarnas dal.

Egypten ligger på ett ganska stort avstånd från Sverige. Det gör att en reguljär flygresa till Egypten kan kosta en del. Att få tag på billiga flygresor när det gäller charterresor är enklare, särskilt om man sonderar bland sista minuten-resorna.

Flygbolag med flygresor till Egypten

Om man vill boka en flygresa till Egypten från Sverige har man två val. Antingen flyger man reguljärt till huvudstaden Kairo eller staden Luxor, eller så bokar man ett charterflyg till någon av Egyptens charterorter. TUIfly Nordic är ett av de charterbolag som har flest flyg till Egypten. Egyptens eget flygbolag, Egyptair, erbjuder dagliga flygresor till Egypten från Köpenhamn. Om man först tar sig till London-Gatwick har man fler avgångar att välja mellan. Thomas Cook Airlines är ett av flygbolagen som har flygresor till Egypten från London. Lågprisbolagen Easyjet och Air Berlin flyger både till Kairo och Luxor. Är man ute i god tid hittar man ofta billiga flygresor Egypten med dessa bolag.

Flygplatser i Egypten

Cairo International Airport är den största flygplatsen i Egypten. Flygplatsen ligger cirka 15 kilometer nordöst om centrala Kairo. Förbindelserna in till centrum är relativt goda. Flyger man till Luxor landar man på Luxor International Airport. Om man bokar flyg till Egypten för att se Konungarnas dal är det smart att flyga direkt till Luxor.

De tre stora charterorterna Hurghada, Sharm el-Sheikh och Marsa Alam har egna flygplatser.

Sharm el-Sheikh International Airport är den största flygplatsen på Röda Havskusten. Flygplatsen ligger strax utanför staden Sharm el-Sheikh och det tar maximalt en halvtimme att ta sig till stadens centrum. Flygplatsen i Hurghada ligger bara fem kilometer sydväst om centrala El Dahar/Hurghada. Man når stadskärnan, eller sitt hotell, på bara cirka 10–15 minuter med charterbuss.


Redaktionen
Billigaflygresor.se