Experter på billiga flygresor

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Testat Kayak? En smidig tjänst som hjälper dig att hitta billiga flygresor. Klicka här >

Billiga flygresor till Finland


Är du sugen på att resa till Finland och vill hitta en billig flygresa? Här kan du jämföra resor för att hitta det bästa alternativet.

billiga flyg finland

Vårt grannland i öster, Finland, är en lite bortglömd destination för semesterfirare. Det är många svenskar som har rest på en kryssning över Östersjön, till Mariehamn på Åland, Helsingfors eller Åbo, men det är inte många svenskar som har spenderat en längre tid i Finland.

Finland kan bjuda på såväl kultur, nöje, roliga upplevelser för barnen och en storslagen natur. Finland har såväl klassiska sommarorter som många populära skidorter. I norr, vid staden Rovaniemi har jultomten sitt hem. Utanför Åbo på västkusten ligger Muminland. Båda dessa attraktioner är perfekta för barnen.

Med en flygresa till Finland och huvudstaden Helsingfors kan såväl barn som vuxna ha en trevlig semester, oavsett man är ute efter nöjen eller bara vill upptäcka Helsingfors som stad. Borgbackens nöjespark, akvariet Sea Life, fästningen Sveaborg (som är Finlands överlägset mest populära attraktion) och Högholmens djurpark är givna besöksmål i Helsingfors.

Flygbolag med flygresor till Finland

Det är enkelt att hitta flygresor till Finland. Ofta går det också att få tag på riktigt billiga flyg till Finland. Avståndet från Sverige är mycket kort och det är många flygbolag som erbjuder flygresor till Finland.

Finnair är det statliga finska flygbolaget. Finnair är faktiskt ett av Europas viktigaste flygbolag. Från flygplatsen Helsingfors-Vanda går flyg till stora delar av världen. Finnair erbjuder dagliga flyg till Finland (Helsingfors) från bland annat Stockholm-Arlanda. Detsamma gör SAS. Det norska flygbolaget Norwegian erbjuder flyg från Stockholm-Arlanda till fem destinationer i Finland, nämligen Helsingfors, Rovaniemi, Uleåborg, Åbo och vintersportorten Kittilä.

Med flygbolaget Blue1, som ägs av SAS kan man boka flygresor till Finland (Helsingfors) från Göteborg och Arlanda. Goldenair har linjer mellan Stockholm-Arlanda och Tammerfors, Vasa och Åbo.

Flygplatser i Finland

Helsingfors-Vanda flygplats är navet för flyget i Finland. Flygplatsen ligger cirka två mil norr om centrala Helsingfors. Ringleden som omger Helsingfors går strax förbi flygplatsen, vilket gör att det går mycket snabbt att ta sig med flygbuss eller linjetrafik från flygplatsen till Helsingfors.

Åbo flygplats ligger knappa åtta kilometer norr om staden Åbo. Med flygbuss eller linjebuss tar sträckan cirka 15–20 minuter att avverka.


Redaktionen
Billigaflygresor.se