Experter på billiga flygresor

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Testat Kayak? En smidig tjänst som hjälper dig att hitta billiga flygresor. Klicka här >

Billiga flygresor till Istanbul – från Stockholm och Göteborg


Direktflyg till Istanbul finns det gott om och på bara 3,5 timme kan du ta dig till staden där öst möter väst. Här har vi samlat en rad tips för att hjälpa dig att hitta en så prisvärd resa som möjligt – oavsett vilken tid på dagen du vill resa och vilken flygplats du utgår ifrån.

bosporen billiga flygresor istanbul
Istanbul består av en europeisk och en asiatisk del – staden delas av sundet Bosporen.

Vare sig du är ute efter en weekendresa eller en lite längre semester är Istanbul det perfekta resmålet. Här får du uppleva en intressant blandning mellan europeisk och asiatisk kultur – och hittar såväl vackra byggnader som god mat och varierad shopping. Det är också ett resmål dit det går gott om flyg från Sverige, vilket gör att du har goda förutsättningar att hitta en billig flygresa hit. Nedan hittar du en rad tips som kan hjälpa dig att hitta en så billig resa som möjligt, hela vägen från din avreseflygplats till ditt boende på plats i Istanbul.

Flyg direkt till Istanbul – från Göteborg och Stockholm

tidsskillnad stockholm istanbul

Det var under 2019 som alla passagerarflyg flyttades från den tidigare flygplatsen Atatürk till den nybyggda flygplatsen Istanbul Airport. Flygplatsen är i dag den största i Turkiet och ligger 45 kilometer norr om centrala Istanbul. Hit hittar du direktflyg från såväl Arlanda som Landvetter flygplats.

Från Arlanda avgår flera flyg dagligen med Turkish Airlines, och de flesta dagar kan du välja mellan att resa på förmiddagen, på eftermiddagen eller framåt kvällen. Också från Landvetter flygplats går det varje eftermiddag flyg till Istanbul – och vissa dagar kan du också hitta direktflyg mitt på dagen.

Flygresan till Istanbul tar bara 3,5 timme - tänk dock på att det är två timmars tidsskillnad mellan Sverige och Istanbul! När du väljer vilken tid på dagen du ska flyga är det alltid smart att ta hänsyn till inchecknings- och transfermöjligheter när du kommer fram. Kanske kan ett kvällsflyg vara billigare, men det kan också ställa till det när du ska checka in på ditt hotell eller hitta en transfer. Det kan också göra att du får betala för en extra hotellnatt, utan att egentligen ha hunnit uppleva destinationen.

Hur hittar jag billiga flygbiljetter till Istanbul? Jämför och boka i tid!

Till skillnad från många andra resmål har inte Istanbul någon särskilt utstickande låg- eller högsäsong, utan hit är det populärt att resa året runt. Det gör att det kan vara lite svårare att hitta billiga flygbiljetter – normalt sett brukar annars lågsäsong vara ett säkert kort för att komma undan så billigt som möjligt. Om du är sugen på att resa till Istanbul kan det istället vara ett bra tips att lägga gott om tid och energi på att göra research och jämföra priser mellan olika dagar och perioder. Har du tur hittar du ett resetillfälle som är mindre populärt, och därmed förmodligen också billigare.

Tips! Hitta det bästa erbjudandet på flygresor till Istanbul just nu

Genom att använda Kayaks tjänst blir det enklare att en prisvärd resa till Istanbul, oavsett om du reser från Arlanda eller Landvetter flygplats. Genom att klicka på länkarna nedan kommer du direkt till Kayaks sida där du kan boka din nästa resa.

flygplats istanbul billiga flygresor
För att hitta en så billig flygresa som möjligt till Istanbul gäller det att jämföra sina alternativ – oftast är priset lägst när efterfrågan är minst.

Charter till Istanbul – Ving, TUI och Apollo

Man kan absolut hitta charterresor till Istanbul! Att boka en resa via något av charterbolagen är normalt sett det bekvämaste alternativet (dock inte alltid det billigaste). En fördel med en charterresa är att du enkelt kan boka ett paket där det ingår såväl flygresa som boende och transfer. Med några enkla knapptryck är resan bokad, och du vet på förhand vad din prislapp kommer att landa på.

Charterresor till Istanbul hittar du hos både Ving, TUI och Apollo. Här hittar du en bredd av hotell i varierande prisklasser, och kan enkelt filtrera bland resorna för att hitta det bästa alternativet för just dig. Nedan hittar du länkar direkt till charterbolagens Istanbul-sidor.

Att välja transfer – taxi eller buss?

Eftersom Istanbuls flygplats är så pass ny är inte alla förbindelser härifrån till centrala Istanbul riktigt på plats än. Bland annat finns det planer på att i framtiden anlägga en tunnelbanelinje som enkelt ska kunna ta dig från flygplatsen in till staden. I nuläget finns dock inte detta alternativ, utan nu står valet istället mellan taxi och buss. Taxi är ett lättillgängligt och flexibelt val – däremot får du vara beredd att betala kanske dubbelt så mycket för taxi som för en bussresa. Nedan hittar du en jämförelse med hänsyn till såväl tid som kostnad – på så vis kan du ställa bekvämlighet mot pris för att hitta det alternativ som känns bäst.

Från flygplatsen till centrala Istanbul

MetodTidKostnadBra att veta
Taxi45 min300-400 krPriset för taxi varierar beroende på vart du ska åka och hur trafiksituationen ser ut.
Buss60-90 min50-100 krRestid och kostnad varierar beroende på vart du ska åka.
billiga flygresor istanbul turkiet
För dig som vill flyga direkt till Istanbul går det dagligen flyg med Turkish Airlines från såväl Arlanda som Landvetter flygplats.


Redaktionen
Billigaflygresor.se
Innehåll i denna artikel

Artiklar

Billiga flygresor till Berlin från Stockholm och Göteborg

Billiga flygresor till Dubai från Arlanda och Kastrup

Billiga flygresor till Alicante – undvik högsäsong

Billiga flygresor till Mallorca och Palma

Billiga flygresor till Roms två flygplatser

Billiga flygresor till Hong Kong – välj rätt mellanlandning

Billiga flygresor till Gran Canaria – Charter eller inte?

Billiga flygresor till Thailand och Bangkok

Billiga flygresor till Miami från Stockholm och Köpenhamn

Billiga flygresor till Barcelona från Stockholm och Göteborg