Experter på billiga flygresor

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Testat Kayak? En smidig tjänst som hjälper dig att hitta billiga flygresor. Klicka här >

Billiga flygresor till Italien


Vill du hitta en billig flygresa till Italien? Här kan du jämföra prisvärda resor till Italiens olika flygplatser.

billiga flyg italien

Italien är ett av de största turistländerna i Europa. Blandningen av den mångtusenåriga historien, det världsberömda köket, modet och det angenäma klimatet ger landet en charm som få andra länder har. Det finns mycket att upptäcka i Italien, oavsett vart man åker. De stora turistorterna för en weekendresa är Milano och Rom. Den som vill resa till Italien på en charter väljer förmodligen någon av öarna Sicilien eller Sardinien, eller bokar in en resa till någon av de pittoreska fiskebyarna i Neapelbukten. Eftersom Italien är ett så populärt turistland är det inte så svårt att hitta billiga flygresor till Italien, oavsett man vill ta en weekendresa eller åka på en charterresa.

Flygbolag som flyger till Italien

Alla större flygbolag trafikerar de flesta större städer i Italien. Vill man till exempel åka till Milano eller Rom har man ett stort utbud av flygbolag att välja mellan. Det är en klar fördel eftersom konkurrensen gör att det blir lättare att hitta billiga flygresor till Italien. Som alltid gäller det att vara ute i god tid när man bokar, alternativt boka i sista minuten, för att få billiga flygbiljetter.

SAS, Finnair, Lufthansa, med flera, flyger direkt till Italien från Stockholm Arlanda. De så kallade lågprisbolagen flyger både från Stockholm (Nyköping-Skavsta) och Göteborg. Bor man i Skåne är det ofta enklast att ta sig till Köpenhamn och flyga därifrån. Under sommarmånaderna är det vissa charterbolag som erbjuder charterresor från många mindre orter i Sverige.

Flygplatser i Italien

Det finns två större internationella flygplatser i Italien. Flyger man reguljärt till Italien från Sverige landar man ofta i Linate (om man flyger till Milano) och Fiumicino (Rom). Flyger man med något av lågprisbolagen hamnar man i stället i Milano-Bergamo respektive Rom-Ciampino. Milano-Bergamo ligger cirka 4,5 mil norr om Milano medan Rom-Ciampino faktiskt ligger närmare själva Rom än Fiumicino.


Redaktionen
Billigaflygresor.se