Experter på billiga flygresor

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Testat Kayak? En smidig tjänst som hjälper dig att hitta billiga flygresor. Klicka här >

Billiga flygresor till Malta


Är du ute efter en flygresa till Malta? Jämför billiga flygresor här för att hitta det bästa alternativet.

billiga flyg malta

Maltas popularitet som semesterö i Medelhavet ökar för varje år. Det är fler och fler som upptäcker detta lilla ö-rike, beläget ungefär tio mil söder om Sicilien. Malta har knappt 400 000 invånare. Under sommarmånaderna ökar befolkningen med nära 50 procent.

Maltas huvudstad Valletta är i princip en enda stor sevärdhet. Här finns många vackra byggnader, palats, trädgårdar, kyrkor och torg, vissa med anor från 1100-talet. Samtidigt är Valletta en relativt modern stad, med en stor andel unga invånare. Längs stränderna ligger restauranger, barer och nattklubbar sida vid sida.

Ön Comino, norr om huvudön, är ett populärt besöksmål för dykare. Här finns till exempel den så kallade blå lagunen, som anses vara en av de bästa dykplatserna i Medelhavet.

Flygbolag med flygresor till Malta

Eftersom Malta på senare tid har vuxit fram till att bli både en charterö och ett populärt resmål för en weekendresa utvecklas utbudet av flygresor till Malta ständigt. I dag har man ganska många flygbolag och avreseorter att välja mellan när man vill boka flyg till Malta.

Lågprisbolaget Ryanair har avgångar till Malta från Nyköping-Skavsta två till tre gånger i veckan. Norwegian erbjuder tätare avgångar med flyg till Malta, men då måste man först ta sig till flygplatsen Oslo-Gardermoen. Bor man i Skåne kan man med fördel boka en flygresa till Malta med flygbolaget Jet Time från Köpenhamn-Kastrup. SAS flyger till Malta ett par gånger i veckan. Just avgångarna till Malta är bland de billigaste i SAS utbud. Vill man hitta billiga flygresor till Malta ska man alltså inte automatiskt välja bort SAS.

Flygplatser på Malta

Det finns bara en flygplats på Malta, Malta International Airport (Luqa Airport i folkmun). Flygplatsen ligger ungefär fem kilometer söder om Maltas huvudstad Valletta. Eftersom flygplatsen ligger så nära Valletta trafikeras den av den lokala och regionala busstrafiken. Det tar ungefär en kvart att ta sig in till centrala Valletta från flygplatsen.


Redaktionen
Billigaflygresor.se