Experter på billiga flygresor

Sök billigt flyg till hela världen

Sök fram de billigaste, bästa och snabbaste flygresorna hur enkelt som helst.

Välj avreseort
Välj resmål
2 vuxna
Antal vuxna
18 år eller äldre
-
2
+
Antal barn
3 - 17 år
-
0
+
Antal barn
0 - 2 år
-
0
+
Välj reslängd
Välj datum

vuxna, barn bebis
Välj resenärer
Vuxna 2

Barn (3-12 år) 1


Bebis (0-2 år) 1
vuxna, barn bebis
Välj resenärer
Vuxna 1

Barn (3-12 år) 0


Bebis (0-2 år) 0

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Fynda Epic, American Tourister och andra testvinnande väskor hos Väskan.com. Klicka här >

Billiga flygresor till Marocko


billiga flyg marocko

Det nordafrikanska landet Marocko är mycket vackert med sin mycket varierande geografi. Vid kusterna mot Medelhavet och Atlanten finns goda möjligheter till sol och bad. I mitten av landet löper en högplatå där Atlasbergen är i centrum. I öster övergår högplatån i Saharas vidsträckta sanddyner.

Till Marocko kan man resa dels på charter, och dels på en stadssemester till någon av storstäderna Marrakech eller Casablanca. Marrakech är en stad av mer orientaliskt snitt, medan Casablanca till stora delar påminner om en sydeuropeisk storstad. Agadirområdet är populärt bland semesterfirare som vill uppleva något nytt i stället för att resa till något av de vanliga semestermålen i Europa.

Flygbolag med flygresor till Marocko

Det är relativt enkelt att hitta flygresor till Marocko. SAS har inga regelbundna flyg till Marocko, men man kan hitta flygbiljetter till Marocko från Stockholm-Arlanda med något av de andra större flygbolagen. Lufthansa, Iberia, Airfrance och holländska KLM har reguljärflyg till Marocko. Lufthansa flyger till Nador i norra Marocko medan de övriga bolagen flyger till Casablanca.

Även om Marocko ligger långt ifrån Sverige går det att hitta billiga flygresor hit. Norwegian erbjuder direktflyg till Marocko från både Stockholm-Arlanda, Köpenhamn-Kastrup och Oslo-Gardermoen. Ryanair erbjuder avgångar till Agadir i södra Marocko från bland annat London-Stanstead och Frankfurt-Hahn.

Flygplatser i Marocko

Marocko har tre större flygplatser för internationell trafik. Flyger man reguljärt från Sverige är det vanligast att man landar på den största flygplatsen i landet, Casablanca-Mohamed. Denna flygplats ligger cirka tre mil söder om staden. Flygplatsen har bra kommunikationer med centrala Casablanca. Från Terminal 1 kan man ta ett skytteltåg in till stadens centrum. Tågen går varje timme.

Till Agadir-Al Massira flyger man om man reser till Marocko för en chartersemester. Det är också oftast hit man kommer om man bokar en flygresa Marocko med något av lågprisbolagen. Marrakech-Menara är den tredje stora flygplatsen i Marocko. Denna flygplats tar emot många av reguljärflygen till landet.


Redaktionen
Billigaflygresor.se