Experter på billiga flygresor

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Testat Kayak? En smidig tjänst som hjälper dig att hitta billiga flygresor. Klicka här >

Billiga flygresor till Norge


Vill du flyga till Norge och är ute efter en så prisvärd resa som möjligt? Här kan du jämföra billiga flyg till flera delar av landet.

billiga flyg norge

Norge är det land som har flest flygförbindelser med Sverige. Det finns totalt sett ett tjugotal destinationer i Norge som man kan nå med flyg från Sverige. Flygresor till Norge är normalt mycket billiga. Det går ofta att få tag på en flygresa till Norge för bara några hundralappar, oavsett man flyger till Tromsø i norr eller Bergen längst i väster. De två naturliga anledningarna till detta är dels det stora passagerarunderlaget, och dels att avståndet mellan flygplatser i Sverige och Norge är så litet. Det är många svenskar som har släkt och vänner i Norge. Dessutom är det många svenskar som arbetar i Norge. Man ska dock alltid se till att var ute i god tid med sin bokning för att kunna få tag i billiga flygresor till Norge.

I Norge är Oslo den främsta destinationen. Oslo är en storstad som har något för alla. Det saknas inte direkt möjligheter att äta en god bit mat, ta något gott att dricka och att ge sig ut på äventyr i natten. Om man är historie- och kulturintresserad är Oslos paradgata Karl Johans gate ett lämpligt besöksmål. Längs gatan ligger bland annat Det Kongelige Slott och nationalteatern.

Flygbolag med flygresor till Norge

Om man vill boka en flygresa till Norge till en lite mer avsides destination än Oslo är flygbolaget Norwegian ett lämpligt val. Norwegian flyger från Stockholm-Arlanda till bland annat Oslo-Gardermoen, Alta, Bergen, Haugesund, Narvik, Kristiansand, Molde, Trondheim och Tromsö. Norwegian har även ett antal avgångar till städer i Norge från Luleå, Umeå, Malmö och Göteborg-Landvetter.

City Airline erbjuder reguljära flygresor till Norge (Bergen). Detsamma gäller SAS, som bland annat flyger till Oslo, Bergen, Trondheim och Tromsö dagligen.

Flygplatser i Norge

Oslo-Gardermoen är Norges största flygplats och den enda civila flygplatsen i Oslo-området. Det är alltså här man landar när man flyger till Oslo. Från Oslo går ett snabbtåg var tionde minut till Oslo Central (Oslo Sentralstasjon). Resan tar cirka 20 minuter.

Trondheims flygplats, Værnes, är den viktigaste flygplatsen i norra Norge. Flygplatsen ligger knappt fyra mil utanför centrala Trondheim. Förbindelserna med Trondheim är goda. Man kan välja mellan buss, tåg och bil för transporten.


Redaktionen
Billigaflygresor.se