Experter på billiga flygresor

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Testat Kayak? En smidig tjänst som hjälper dig att hitta billiga flygresor. Klicka här >

Billiga flygresor till Portugal


Vill du resa till Portugal och hitta en så billig flygresa som möjligt? Här kan du jämföra alla flygresor för att hitta det mest prisvärda alternativet.

billliga flyg portugal

Portugal är ett land som har mycket att erbjuda. Här finns vibrerande storstäder med kulturella sevärdheter och ett rikt nöjesliv, lugna och vackra fiskebyar vid havet samt klassiska semesterorter som är perfekta för en charterresa. Portugals huvudstad, Lissabon, är en storstad med en spännande blandning av gammalt och nytt. Porto, som ligger vackert vid Dourofloden, är perfekt för en romantisk weekend.

På Portugals södra kust, Algarvekusten, ligger vackra semesterorter som på ett pärlband. Faro, Albufeira och Lagos är några av de mest populära orterna. Att resa på charter till Portugal kostar ungefär som en charterresa till exempelvis Spanien. Priserna för de reguljära resorna till landet är ungefär i paritet med priserna för flyg till andra delar av Sydeuropa. Det går ganska lätt att hitta billiga flygresor Portugal.

Flygbolag med flygresor till Portugal

Är man ute efter billiga flyg till Portugal är lågprisbolagen bra alternativ. Såväl Ryanair som Norwegian flyger varje vecka till Faro, på Portugals sydkust. Man kan också hitta billiga flygresor Portugal med de traditionella flygbolagen. Till Faro kan man till exempel flyga med SAS, Finnair och Lufthansa. För resor till Lissabon och Porto har man faktiskt färre alternativ, men en snabb sökning hos några större flygbolag hittar man relativt snabbt ett antal billiga flyg.

Flygplatser i Portugal

Lissabon-Portela är den största flygplatsen i Portugal, sett till antal årliga passagerare. Flygplatsen ligger bara tio kilometer utanför den absoluta stadskärnan. Portela trafikeras av de flesta av Europas större flygbolag. SAS flyger inte direkt till Lissabon från Sverige, men man kan enkelt hitta flyg från Stockholm Arlanda med någon av flygbolagets samarbetspartners. Flygplatsen i Porto, Francesco de Sá Carneiro, trafikeras av både lågprisbolag och de traditionella flygbolagen.

Faro flygplats är den näst största flygplatsen i Portugal. Här landar man om man tänker spendera en weekend eller en vecka på Algarvekusten, till exempel i Faro, Lagos eller området kring Albufera.


Redaktionen
Billigaflygresor.se