Experter på billiga flygresor

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Testat Kayak? En smidig tjänst som hjälper dig att hitta billiga flygresor. Klicka här >

Billiga flygresor till Schweiz


Vill du hitta en billig flygresa till Schweiz? Här kan du jämföra prisvärda resor till flera städer i landet.

billiga flyg schweiz

Alplandet Schweiz förknippas kanske mest med choklad, klockor och banker, men Schweiz har mycket mer att bjuda på än så. De större städerna i Schweiz, Zürich, Basel och Genève, är vackra städer som kan ståta med utmärkt shopping, ett rikt utbud av nöjen för både stora och små och imponerande sevärdheter. Under vintermånaderna är det de utmärkta möjligheterna till skidåkning, både på längden och på tvären, som attraherar resenärer till Schweiz. I landet ligger många kända skidorter med anor.

Under vintermånaderna kan man boka prisvärda skidcharterresor till Schweiz. Övriga månader på året har man goda möjligheter att hitta billiga flygresor till Genève och Zürich med reguljärflyg. Det är nämligen ganska många flygbolag som har flyglinjer mellan Sverige och Schweiz. Flygresan till Schweiz tar cirka två och en halv timme.

Flygbolag med flygresor till Schweiz

SAS erbjuder reguljärflyg mellan Stockholm-Arlanda och Zürich respektive Genève. Flygen går i princip varje dag, året runt. Det schweiziska flygbolaget Swissair har också dagliga turer mellan Stockholm-Arlanda och de två viktigaste schweiziska städerna. Även två av lågprisbolagen erbjuder flygresor till Schweiz. Både Norwegian och Easyjet har ett utbud av flygresor till Schweiz. Med lågprisbolagen får man dock räkna med ett lite mindre antal avgångar per vecka. Dessutom flyger dessa flygbolag endast till Genève. Ett ytterligare alternativ är att använda sig av det tyska flygbolaget Lufthansa för en flygresa till Schweiz. Då flyger man från Stockholm-Arlanda till en flygplats i Tyskland där man sedan byter flyg för den fortsatta resan.

Flygplatser i Schweiz

De två största och viktigaste flygplatserna i Schweiz är Zürich Airport och Aéroport international de Genève. Zürichs flygplats ligger strax utanför staden och har goda förbindelser med centrala Zürich, inte minst med med tåg. Från den järnvägsstation som ligger i direkt anslutning till flygplatsen kan man även resa direkt till andra städer i Schweiz, till exempel Bern, Basel och Luzern.

Genèves flygplats ligger bara fem kilometer utanför staden Genève. Med buss når man centrala Genève på mindre än en kvart. Intressant är att flygplatsen fungerar både som en fransk och en schweizisk gränskontroll. När man passerar igenom flygplatsen kan man alltså välja om man vill komma in i Frankrike eller Schweiz.


Redaktionen
Billigaflygresor.se