Experter på billiga flygresor

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Testat Kayak? En smidig tjänst som hjälper dig att hitta billiga flygresor. Klicka här >

Billiga flygresor i Sverige


Vill du hitta en billig flygresa inom Sverige? Här kan du jämföra prisvärda resor till landets olika flygplatser.

billiga flyg sverige

I ett så avlångt land som Sverige är flyget ofta det enda alternativet. Från Treriksröset i norr till Smygehuk i söder är det faktiskt hela 157 mil. Bland flygresor i Sverige är det naturligtvis de största städerna som är mest populära. Stockholm, Göteborg och Malmö är i princip avreseort eller destinationsort för alla flygresor Sverige.

Flygbolag Sverige

Det finns ett 30-tal flygbolag som erbjuder flygresor till Sverige, från ledande SAS som flyger till i stort sett alla destinationer i Sverige, till mindre regionala flygbolag som kanske bara trafikerar en enda linje (ofta till Stockholm). Förutom SAS är Direktflyg, Skyways och Malmö Aviation flygbolag som har många linjer inom Sverige.

Generellt kan man säga att det är billigt att flyga i Sverige. Att hitta billiga flygresor, även om det skulle handla om en flygresa mellan Malmö och Kiruna är ingen konst. När det gäller de mest populära linjerna, såsom Stockholm–Malmö och Stockholm–Göteborg råder ett riktigt priskrig. För en enkelresa mellan storstäderna är det ofta betydligt billigare att flyga än att ta tåget. För vissa mindre destinationer ska man dock vara medveten om att det kanske bara är ett eller ett fåtal flygbolag som trafikerar flygplatsen. Det går ändå att hitta billiga flyg Sverige bara genom att boka smart.

Flygplatser i Sverige

Alla de största flygplatserna i Sverige drivs av den statliga myndigheten Swedavia. De flesta av Swedavias flygplatser ligger i direkt anslutning till destinationsorten. Flygplatsen i Bromma ligger till exempel bara knappt tio minuters bilfärd från centrala Stockholm. Undantagen är Stockholm Arlanda, Göteborg-Landvetter och Malmö Airport. Swedavia har flygplatser över hela landet, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Den geografiska spridningen gör att man har god tillgänglighet över nästan hela landet.

I Stockholmsområdet är Stockholm Arlanda Airport den internationella flygplatsen medan Bromma flygplats står för en stor del av inrikesflyget. Varje år görs cirka 500 000 flygresor till både Malmö och Göteborg från Bromma.


Redaktionen
Billigaflygresor.se