Experter på billiga flygresor

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Testat Kayak? En smidig tjänst som hjälper dig att hitta billiga flygresor. Klicka här >

Billiga flygresor till Tyskland


Vill du hitta en billig flygresa till Tyskland? Här kan du jämföra prisvärda resor till flera olika flygplatser.

billiga flyg tyskland

Vårt närmaste stora grannland, Tyskland, var fram till för några år sedan inte direkt vårt mest populära resmål. När lågprisbolagen ännu inte hade börjat erbjuda billiga flyg var det ganska dyrt att flyga, vilket gjorde att man som semesterfirande svensk gärna lyfte blicken lite längre bort. Med lågprisbolagens intåg på flygmarknaden har dels ett antal nya destinationer tillkommit, och dels har prisnivåerna (även på reguljärt flyg) sjunkit ganska kraftigt.

I dag är Tyskland ett populärt turistmål för oss svenskar. Kultur- och nöjesmetropolen Berlin är givetvis det första valet för den som vill uppleva Tyskland, men även andra städer i landet har sin beskärda del av besökare. En fördel med att flyga till Tyskland är att det går så fort. Från det att man sätter sig på flyget tar det bara någon eller ett par timmar innan man är framme. Att man är i luften under en så pass kort tid innebär också att biljetterna blir billigare än om man flyger exempelvis till södra Spanien. Det är mycket lätt att hitta billiga flygresor Tyskland.

Flygbolag Tyskland

Det första valet när man vill flyga reguljärt till Tyskland är SAS. Detta flygbolag har dagliga avgångar till många större städer i Tyskland. Flyger man med ett större flygbolag till Tyskland kan man räkna med en god service. Samtidigt är det relativt billigt att flyga reguljärt till Tyskland. Vill man jaga riktigt billiga flygresor till Tyskland ska man dock undersöka utbudet av flygresor Tyskland hos lågprisbolagen. Det är inte alltid säkert att det blir så extremt mycket billigare än att flyga reguljärt, men man kan ofta spara några hundralappar åtminstone. Ryanair och Norwegian är två flygbolag som erbjuder billiga flygresor till Tyskland.

Flygplatser i Tyskland

Tyskland är något av ett nav för transporter i Europa. Dessutom har Tyskland en stor inhemsk befolkning. Det gör att det finns många bra flygplatser i landet. Varje större stad har ofta två flygplatser. Den större av de två används för internationella flyg medan den mindre används för inrikesflyg och lågprisbolag. Särskilt tydligt är detta förhållande i Berlin där Berlin-Tegel är den internationella flygplatsen och Berlin-Schönefeld har hand om inrikesflyg och lågprisflyg. Under 2012 kommer dock de båda flygplatserna att ersättas av Berlin Brandenburgs internationella flygplats. Andra stora flygplatser i Tyskland är Flughafen Franz Josef Strauss i München och Hamburgs flygplats.


Redaktionen
Billigaflygresor.se