Experter på billiga flygresor

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Testat Kayak? En smidig tjänst som hjälper dig att hitta billiga flygresor. Klicka här >

Billiga flygresor till Alicante – undvik högsäsong


Vill du resa billigt till solsäkra Alicante eller de närliggande semesterorterna Benidorm och Torrevieja? Vi hjälper dig! Här får du veta när på året du reser billigast, vilka bagagefällor du ska undvika och vilket transferalternativ som är bäst.

alicante strand billiga flygresor
Om du vill hitta en billig flygresa till Alicante är tipset att välja att flyga hit under lågsäsong och att boka resan i god tid.

I Alicante hittar du den perfekta blandningen mellan storstad och solsemester. Här skiner solen större delen av året, vilket gör att en resa hit alltid är ett bra val. Längs med Costa Blanca hittar du också flera andra populära turistmål, som exempelvis Torrevieja och Benidorm. Oavsett vilken din slutdestination är gäller det att planera resan smart för att komma undan så billigt som möjligt. Här har vi sammanställt en rad aspekter som kan vara bra att ha koll på för att få till en prisvärd resa till Alicante.

avstånd alicante flygplats benidorm torrevieja

Flyg direkt till Alicante från Stockholm och Göteborg

Det mest bekväma sättet att ta sig till Alicante från Sverige är naturligtvis att ta ett direktflyg. Om du har Stockholm och Arlanda som utgångspunkt finns det flera olika alternativ att välja på. Härifrån hittar du nämligen flygresor med både SAS, Norwegian och Ryanair, och resan tar fyra timmar.

En del flyg från Stockholm avgår på morgonen, en del mitt på dagen och vissa på kvällen. Vilket du ska välja kan bland annat bero på vilka möjligheter du har på ditt boende framme på destinationen. Om du till exempel väljer ett morgonflyg gäller det att ha koll på incheckningsmöjligheterna på ditt hotell. Vanligt är att du inte kan checka in förrän kring klockan 15, vilket antingen kan leda till att du får spendera flera timmar utan att ha något boende eller att du får betala extra för tidig incheckning. Se till att du får ihop logistiken på bästa möjliga sätt, och glöm inte att ställa bekvämligheten mot prislappen på din flygbiljett.

Även från Göteborg och Landvetter flygplats hittar du direktflyg med SAS, Norwegian och Ryanair till Alicante. Det finns inte lika många avgångar som från Arlanda, men de flesta dagar hittar du åtminstone en avgång att välja på. Flygtiden från Landvetter till Alicante flygplats är drygt 3,5 timme.

Från och med våren 2022 kan du även att flyga direkt från Västerås och Växjö till Alicante. Turerna går med Ryanair några gånger varje vecka. 

Tips! Här kan du hitta den billigaste flygresan till Alicante just nu

Det bästa sättet att hitta en prisvärd resa är att jämföra sina alternativ. Ett smidigt hjälpmedel för att göra detta är att använda Kayaks tjänst. Här hittar du alla flygresor till Alicante från såväl Arlanda som Landvetter flygplats – använd länkarna nedan för att boka din nästa resa redan nu.

Regler för bagage – SAS, Ryanair och Norwegian

Om du få till en så billig resa som möjligt gäller det att tänka på alla kostnader förknippade till din resa. Därför är det också bra att ha koll på vilka regler som finns när det gäller handbagage och incheckat bagage hos de olika flygbolagen. En sak är i alla fall säker – det är alltid billigast att resa med bara handbagage! Fundera på om du verkligen behöver ha med dig en resväska att checka in. För en kortare semester kan du om du packar smart klara dig fint med bara en kabinväska. Nedan hittar du lite information kring vad som gäller hos de olika flygbolagen.

Detta gäller för handbagage

FlygbolagMaxviktMaxstorlekKommentar
SAS8 kg55 x 40 x 23 cmHur många handbagage du får ha med dig beror på vilken typ av biljett du har.
RyanairAnges ej40 x 20 x 25 cmRyanairs regler för handbagage skiljer sig en del från andra flygbolags.*
Norwegian10 kg55 x 40 x 23 cmBeroende på vilken typ av biljett du köper får ditt handbagage väga 10 eller 15 kg.

*Om du flyger med Ryanair är det bara gratis att ha med en mindre väska ombord på planet, större kabinväskor måste checkas in mot en kostnad. Dessa har också maxmått – högst 10 kg och 55 x 40 x 20 cm. Om du istället köper en Prioritet-biljett får du ta med den större kabinväskan gratis ombord på planet.

Detta gäller för incheckat bagage

FlygbolagMaxviktMaxstorlekKommentar
SAS23 kg158 cm (bredd + längd + höjd)Det kostnadsfria maxvikten är 23 kg. Du får dock ha med bagage som väger upp till 32 kg om du betalar för övervikten.
Ryanair

10-20 kg

119 x 119 x 81 cmPå Ryanairs flyg väljer du hur tungt bagage du vill checka in, och betalar därefter.
Norwegian23 kg250 x 79 x 112 cm

Kostnadsfri maxvikt är 23 kg – det är dock ok att väskan väger upp till 32 kg om du betalar en överviktskostnad.

billiga flygresor alicante
Till härliga Alicante kan du flyga direkt från såväl Stockholm och Göteborg som Västerås och Växjö..

När är det billigast att resa till Alicante?

Mycket i att få till en billig flygresa handlar om timing. Därför är det bra att koll på när det är högsäsong på det resmål du har valt – denna ska du nämligen undvika så gott det bara går! Högsäsong i Alicante är under sen vår och sommar, då det är som härligast badtemperaturer här. Billigast kommer du därför undan om du exempelvis väljer att flyga i början av året eller under sen höst. Troligtvis är det inte tillräckligt varmt för att bada då, men du kan i alla njuta av allt annat som staden har att erbjuda. Eller så satsar du på en vårsemester, och får förhoppningsvis lite av allt? Ta dig tid och jämför för- och nackdelar mellan de olika alternativen för att få till den optimala semesterresan.

Res smidigt och bekvämt – välj charter med Ving eller TUI!

Ställer du bekvämligheten framför allt och vill ha ett smidigt resande som möjligt? Då är en charterresa det bästa för dig! När du bokar en charterresa köper du normalt sett ett paket där det ingår flyg, hotell och transfer. På så vis slipper du oroa dig för eventuella extra kostnader som kan dyka upp längs resans gång, och du har också nära till all möjlig service som charterbolagen kan erbjuda. Även när det gäller charterresor är det vanligtvis billigast att resa under lågsäsong. Genom att klicka på länkarna nedan kommer du direkt till TUI:s och Vings utbud av charterresor till Alicante. Här kan du på ett smidigt sätt välja varifrån och när du vill resa för att hitta den bästa resan för just dig.

Från flygplatsen till hotellet – så mycket dyrare är taxi

Oavsett om du ska stanna i Alicante eller spendera en härlig semestervecka i Torrevieja eller Benidorm kan det vara skönt att veta vilka olika transferalternativ det finns att välja på. Genom att välja rätt kan du nämligen spara ganska mycket pengar! De två vanligaste alternativen är taxi och buss, nedan hittar du en jämförelse mellan dessa när det gäller såväl tid som kostnad.

Från Alicante flygplats till centrala Alicante

MetodTidKostnad
Taxi15 min150-250 kr
Buss20-30 min30-50 kr

Från Alicante flygplats till Benidorm

MetodTidKostnad
Taxi50 min700-800 kr
Flygbuss50 min100-150 kr

Från Alicante flygplats till Torrevieja

MetodTidKostnad
Taxi45 min500-700 kr
Flygbuss45 min100-150 kr


Redaktionen
Billigaflygresor.se
Innehåll i denna artikel

Artiklar

Billiga flygresor till Mallorca och Palma

Billiga flygresor till Roms två flygplatser

Billiga flygresor till Hong Kong – välj rätt mellanlandning

Billiga flygresor till Gran Canaria – Charter eller inte?

Billiga flygresor till Thailand och Bangkok

Billiga flygresor till Miami från Stockholm och Köpenhamn

Billiga flygresor till Barcelona från Stockholm och Göteborg

Billiga flygresor till Londons tre flygplatser

Billiga flygresor till Venedigs två flygplatser

Billiga flygresor från Arlanda och Stockholm