Experter på billiga flygresor

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Testat Kayak? En smidig tjänst som hjälper dig att hitta billiga flygresor. Klicka här >

Billiga flygresor till Berlin från Stockholm och Göteborg


En weekend i Berlin innebär en kort och behaglig flygresa – som förhoppningsvis också är billig! Här får du veta allt om när på året det är billigast att resa, hur mycket du kan spara på att välja rätt transfer och vad det finns för för- och nackdelar med morgonflyg.

Brandenburger Tor billiga flygresor berlin
I Berlin finns det gott om sevärdheter, på bild syns Brandenburger Tor. Flyg billigt från Stockholm och Göteborg.

När är det billigast att flyga till Berlin? Välj tidig vår eller höst!

För att hitta en så billig resa som möjligt till Berlin gäller det först och främst att välja ett restillfälle som inte är särskilt populärt – helt enkelt att undvika högsäsong. I Berlin infaller högsäsong främst under sommaren då många väljer att resa hit. Vill du resa billigt ska du därför gärna välja att undvika denna period, chansen att hitta billiga flygresor är större om du exempelvis reser i början av året eller under hösten.

Flyg direkt från Stockholm och Göteborg

Sedan slutet av 2020 har Berlin en ny internationell flygplats – de gamla flygplatserna Tegel och Schönefeld stängde då för internationell trafik och gav istället plats för Berlin Brandenburg som ligger 28 kilometer söder om centrala staden. Hit kan du numera flyga direkt från såväl Arlanda som Landvetter flygplats.

flygtid arlanda landvetter berlin

Om du flyger från Arlanda till Berlin finns det flera avgångar att välja på varje dag. De flesta dagar hittar du både morgon- och kvällsflyg, och ibland finns det även avgångar på eftermiddagen. De flygbolag som erbjuder direktflyg mellan Arlanda och Berlin är SAS och lågprisflygbolaget Easyjet. Antalet avgångar varierar dessutom över säsong, och du hittar som flest avgångar att välja på under sommarmånaderna – då kan det finnas upp till sju avgångar varje dag med en rad olika flygbolag. Ett flyg från Arlanda till Berlin tar en timme och 45 minuter.

Även från Göteborg och Landvetter flygplats kan du flyga direkt till Berlin flera gånger i veckan under större delen av året. Restiden härifrån ligger på bara en timme och 15 minuter.

Tips! Om du bor i södra Sverige kan det i vissa fall också vara en bra idé att välja att flyga från Köpenhamn och Kastrup. Här hittar du också en rad avgångar att välja på varje dag, och du kan enkelt välja om du vill flyga på morgonen, mitt på dagen eller på kvällen.

Hitta snabbt den billigaste flygresan till Berlin just nu

Att hitta en billig flygresa handlar i mångt och mycket om att jämföra alla tillgängliga alternativ. Detta gör du enklast genom att använda en smart jämförelsetjänst – vi rekommenderar ett besök på Kayaks lättillgängliga hemsida. Här kan du enkelt välja varifrån och när du vill resa, och får snabbt reda på hur du reser billigast. Du kan också välja att sortera flygresorna under rubriken “Bäst” – då får du automatiskt en bra avvägning mellan flygtid och pris. Nedan hittar du resor direkt till Kayaks hemsida där du kan jämföra pris på flygresor från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.

Välj rätt transfer och betala en tiondel av kostnaden

För att få till en prisvärd resa gäller det att tänka på vad kostnaden blir från dörr till dörr. Därför är det också viktigt att ha koll på vad det kostar att ta sig från flygplatsen till ditt boende. På det flesta flygplatser hittar du en rad olika alternativ att välja på när det gäller transfer, och genom att välja rätt kan du spara en hel del pengar. Oavsett vilken flygplats det handlar om hittar du vanligtvis en uppsjö av taxibilar – så även kring Berlins flygplats. Förutom taxi är det också vanligt att välja att ta tåget. Ett val som kan göra att du bara behöver betala en tiondel av kostnaden! Nedan hittar du lite information om de olika alternativen.

Från flygplatsen till centrala Berlin

MetodTidKostnadBra att veta
Taxi40-45 min500-700 krPriset kan variera beroende på trafiksituation och taxibolag.
Tåg25-30 min40-60 krTågen avgår regelbundet under större delen av dagen.
billiga flygresor berlin
För att hitta en så billig flygresa som möjligt till Berlin gäller det att vara noggrann med att jämföra alla sina alternativ.

Morgonflyg eller kvällsflyg – vilket är bäst?

Även genom att välja rätt tid på dagen att resa kan du få till en resa som är både billigare och mer bekväm. Om du flyger från Arlanda till Berlin erbjuds de flesta dagar flygresor såväl på morgon som mitt på dagen och på kvällen. Något som kan vara bra att ha i åtanke när du ska välja mellan olika flygningar är incheckningstiden. På många hotell får du lov att checka in från och med klockan 14 eller 15 – om du då flyger på morgonen kan det innebära att du står utan hotellrum i flera timmar, eller att du blir tvungen att betala extra för tidig incheckning. Däremot får du ju en dag extra att uppleva staden, så det gäller att väga för- och nackdelar mot varandra.

På samma sätt finns det både för- och nackdelar med att flyga på kvällen. Du behöver inte oroa dig för någon extra kostnad i samband med incheckningen, men däremot kommer du kanske fram så pass sent att det i stort sett är dags att gå och lägga sig direkt. På så vis betalar du egentligen bara för att sova på annan ort en natt. Ta hänsyn till alla aspekter när du väljer flygresa för att få till det bästa alternativet för just dig.

Regler för handbagage – SAS vs. Easyjet

Berlin är en populär weekenddestination och hit reser du smidigt med bara handbagage. Att undersöka vilka regler som gäller kring handbagage är ytterligare ett bra sätt att undvika onödiga extrakostnader. Regler när det gäller exempelvis vikt och storlek kan skilja sig en del mellan olika flygbolag – här får du en överblick över reglerna för SAS och Easyjet som erbjuder regelbundna direktflyg till Berlin året om.

FlygbolagMaxstorlekMaxviktBra att veta
SAS55 x 40 x 23 cm8 kgSkulle du välja att flyga Business får du lov att ha med dig två handbagage.
Easyjet45 x 36 x 20 cm15 kgOm du vill ha med dig ett större handbagage, motsvarande som hos SAS, krävs att du köper en särskild typ av biljett.


Redaktionen
Billigaflygresor.se
Innehåll i denna artikel

Artiklar

Billiga flygresor till Dubai från Arlanda och Kastrup

Billiga flygresor till Alicante – undvik högsäsong

Billiga flygresor till Mallorca och Palma

Billiga flygresor till Roms två flygplatser

Billiga flygresor till Hong Kong – välj rätt mellanlandning

Billiga flygresor till Gran Canaria – Charter eller inte?

Billiga flygresor till Thailand och Bangkok

Billiga flygresor till Miami från Stockholm och Köpenhamn

Billiga flygresor till Barcelona från Stockholm och Göteborg

Billiga flygresor till Londons tre flygplatser