Experter på billiga flygresor

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Testat Kayak? En smidig tjänst som hjälper dig att hitta billiga flygresor. Klicka här >

Billiga flygresor till Hong Kong – välj rätt mellanlandning


Vill du hitta en billig flygresa till Hong Kong och uppleva den internationella storstadsmetropolen på plats? Eller vill du resa vidare härifrån till andra delar av världen? Här får du veta hur och när du reser som mest prisvärt, och var det egentligen är smartast att mellanlanda.

billiga flygresor hongkong
Spektakulära Hong Kong är ett populärt resmål. Här syns ett smakprov på Hong Kongs arkitektur med Hong Kong Island i den bortre delen av flygplansfönstren.

För dig som söker upplevelser utöver det vanliga är Hong Kong det perfekta resmålet. Här finns bland annat storslagen arkitektur, ett enormt shoppingutbud och en minst sagt spännande kultur. Hong Kong är dessutom en viktig medelpunkt för flygförbindelser till många städer världen över, vilket gör att det inte är ovanligt att du mellanlandar här när du exempelvis ska vidare till någon annan destination i Asien.

Om du flyger till Hong Kong landar du på den internationella flygplatsen som ligger knappt 3,5 mil utanför centrala Hong Kong. Flygplatsen invigdes år 1998 och är byggd på ön Chek Lap Kok, som är delvis konstgjord. Att hitta en billig flygresa till Hong Kong är dock inte helt enkelt – här har vi samlat information och tips som kan vara bra att ha med sig för att komma undan så prisvärt som möjligt.

tidsskillnad stockholm hong kong

Går det att flyga direkt till Hong Kong? Svar: Nej!

Tyvärr är det så att det i dagsläget inte finns några direktflyg mellan Sverige och Hong Kong, oavsett om du utgår från Stockholm eller Göteborg. Istället är det flyg med mellanlandning som gäller. Detta gör att du normalt sett får räkna med en förhållandevis lång restid om du vill flyga till Hong Kong.

Mellanlandning kan ske på många olika flygplatser, såväl europeiska flygplatser som München, Zürich eller Heathrow, som asiatiska flygplatser som exempelvis Dubai eller Bangkok. Det alternativ som ger dig kortast restid är dock vanligtvis att mellanlanda i Helsingfors. Hit reser du åt “rätt håll”, du kan få till ett snabbt byte och komma ner i en restid på någonstans mellan elva och tolv timmar. I andra fall är det inte ovanligt med en restid på kring 20 timmar. Glöm inte heller att det är en tidsskillnad sju timmar mellan Sverige och Hong Kong.

Tips! Hitta det bästa erbjudandet på flygresor till Hong Kong just nu

Med hjälp av tjänsten Kayak kan du enkelt jämföra flygresor till Hong Kong för att hitta det bästa möjliga alternativet. På deras hemsida kan du filtrera mellan olika flygbolag och flygplatser. Du kan också välja att sortera på rubrik “Bäst” där du hittar en bra avvägning mellan pris och flygtid.

Boeing 747 hongkong flygplats billiga flygresor
Boeing 747, som tidigare var världens största passagerarflygplan, på Hong Kongs internationella flygplats.

När det billigast att flyga till Hong Kong? Undvik högtider!

Som till de flesta resmål är det enklast att hitta billiga flygresor när det är lågsäsong på den valda destinationen. Detta för att efterfrågan styr priset – ju högre efterfrågan desto högre pris. I just Hong Kong finns det dock ingen jättetydlig hög- eller lågsäsong, bland annat på grund av att här är någorlunda likvärdigt klimat året om. Ett tips är dock att undvika att resa hit under högtider om du vill komma billigt undan – det är nämligen populärt att resa till Hongkong exempelvis under jul och nyår.

För att hitta en så billig flygresa som möjligt är det viktigt att jämföra alternativ, och att vara ute i relativt god tid. Det går inte att säga exakt när du ska boka en flygresa för att få det billigaste alternativet, eftersom detta kan variera med efterfrågan, avreseort, flygbolag och många andra aspekter. Dock är det ofta en bra idé att boka sin flygresa ett par månader innan avgång – alltså inte för tidigt och inte för sent.

Transfer från flygplatsen till Hong Kong – så mycket dyrare är taxi

För att få till en så billig resa som möjligt är viktigt att inte bara tänka på prislappen på flygbiljetten – det är ju kostnaden från dörr till dörr som är det intressanta! Därför är det även bra att ha koll på vilka olika transferalternativ det finns från flygplatsen till ditt boende. Precis som kring de flesta flygplatser finns det vid Hong Kongs flygplats gott om taxibilar att välja på. Två andra vanliga alternativ är tåg och buss. Vilket val som är bäst är såklart individuellt – i mångt och mycket handlar det om att ställa bekvämlighet mot pris. Nedan hittar du lite information om de olika transferalternativen för att du på ett enkelt sätt ska kunna välja den variant som passar bäst för dig.

Från flygplatsen till centrala Hong Kong

MetodTidKostnadBra att veta
Taxi30-40 min350-400 krRestid och pris varierar beroende på var i staden du ska kliva av.
Tåg25 min100-150 krTågen avgår med 15-30 minuters mellanrum större delen av dygnet.
Buss30-60 min25-75 krRestid och pris varierar beroende på var i staden du ska kliva av.

Två snabba spartips – glöm inte detta!

  • Transfer och parkering på hemmaplan: Även hur du tar dig till flygplatsen är viktigt att tänka på när du ska räkna ut din totala resekostnad. Kommer du exempelvis ta taxi eller flygbuss? Eller ska du ta egen bil, vilket innebär att du får räkna med en kostnad för parkering? Undersök vilket alternativ som blir mest prisvärt i just ditt fall.

  • Ha koll på bagageregler: Ett sätt att spara pengar är att se till vilka regler som gäller för bagage, såväl för handbagage som den resväska du checkar in. Detta skiljer sig normalt sett mellan de olika flygbolagen, se därför till att läsa på vad som gäller i just ditt fall för att inte råka ut för tråkiga extrakostnader gällande exempelvis storlek eller vikt på ditt bagage.

Tänk på! På grund av corona-pandemin kan det finnas särskilda regler gällande inresemöjligheter till Hong Kong, samt eventuell karantänstid.
hongkong flygplats billiga flygresor
Hong Kongs flygplats är ett viktigt nav för vidare resor till andra delar av världen.


Redaktionen
Billigaflygresor.se
Innehåll i denna artikel

Artiklar

Billiga flygresor till Gran Canaria – Charter eller inte?

Billiga flygresor till Thailand och Bangkok

Billiga flygresor till Miami från Stockholm och Köpenhamn

Billiga flygresor till Barcelona från Stockholm och Göteborg

Billiga flygresor till Londons tre flygplatser

Billiga flygresor till Venedigs två flygplatser

Billiga flygresor från Arlanda och Stockholm

Billiga flygresor till Estland och Tallinn

Hitta billiga flygresor till Island och Reykjavik

Billiga flygresor från Göteborg och Landvetter flygplats