Experter på billiga flygresor

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Testat Kayak? En smidig tjänst som hjälper dig att hitta billiga flygresor. Klicka här >

Billiga flygresor till Mallorca och Palma


Weekend i Palma, familjesemester till Alcúdia eller nöjesresa till Magaluf? På Mallorca finns det något för alla – här får du veta allt om hur du billigast reser hit och får också svar på frågan när det kan vara smart att välja charter.

alcudia mallorca billiga flygresor
Alcúdia på Mallorca är, med sina långgrunda sandstränder, det perfekta resmålet för barnfamiljen.

Mallorca har varit ett omtyckt semesterresmål för solsugna svenskar ända sedan 1950-talet, och den spanska ön behåller sin popularitet än idag. När du flyger hit landar du på den internationella flygplatsen som ligger i huvudstaden Palma. Här kan du antingen välja att stanna, och spendera tiden i den charmiga staden som bjuder på storstadskänsla trots sin blygsamma storlek. Eller så kan du bege dig vidare till någon av de andra semesterpärlorna som du hittar på Mallorca, som exempelvis Alcúdia och Magaluf.

För att hitta en billig flygresa till Mallorca och Palma finns det några saker som är bra att tänka på. Nedan hittar du en matig guide som förhoppningsvis kan hjälpa dig till att resa både billigt, bekvämt och smart.

Flyg direkt till Palma – från Stockholm och Göteborg

Om du vill flyga direkt, vilket är det mest bekväma alternativet, är detta möjligt från både Stockholm och Göteborg. I alla fall under delar av året! Antalet avgångar till Palma varierar nämligen beroende på säsong – under vår, sommar och tidig höst finns det betydligt fler flyg att välja på. Från Arlanda hittar du från april till oktober flera avgångar dagligen. De flygbolag som erbjuder flygresor till Palma är SAS, Norwegian, Eurowings och Ryanair, och en resa från Arlanda till Palma tar tre timmar och 40 minuter.

flygtid arlanda landvetter barcelona

Om du utgår från Göteborg och Landvetter flygplats finns det direktflyg under delar av året – och även här ligger fokus på högsäsong. Flest avgångar hittar du från april till oktober då det erbjuds flyg upp till sex dagar i veckan. Flygtiden ligger på tre timmar och tio minuter, och du hittar avgångar med SAS och Ryanair.

Tips! Du kan också flyga från Köpenhamn till Palma, på Kastrup hittar du upp till sex avgångar per dag under högsäsong.

Hitta billiga flygresor till Palma – jämför smidigt via Kayak

Om du vill hitta en så billig flygresa som möjligt till Mallorca är det alltid en god idé att jämföra alla alternativ. Vi rekommenderar ett besök på Kayaks smidiga hemsida där du får en enkel överblick över dina resealternativ och kan filtrera beroende på varifrån du vill flyga och när det är dags för avresa. Via länkarna nedan kan du jämföra resor från såväl Stockholm som Göteborg och Köpenhamn.

Res bekymmersfritt via charterbolagen

Att välja att resa med något av charterbolagen är alltid ett bekvämt alternativ. Här bokar du enkelt ett paket med både hotell och flyg, och med bara ett par knapptryck är allting ordnat för semesterresan. En annan fördel med att boka sin resa via är charterbolag är att du alltid har en ansvarig part att vända till dig om något problem skulle uppstå. Om du är sugen på att boka en paketresa till Palma finns möjlighet hos både TUI, Ving och Apollo. Däremot finns det i dagsläget inga särskilda charterflyg till Palma, utan istället kommer du att flyga reguljärt. Detta kan i vissa fall innebära att du får flyga med mellanlandning, eller att incheckat bagage inte är inkluderat. Nedan hittar du länkar direkt till respektive charterbolags Palma-sidor.

Välj tidigt på säsongen och res billigt

Det bästa sättet att hitta en billig flygresa är normalt sett att undvika att flyga under högsäsong. Denna infaller på Mallorca under sen vår, sommar och tidig höst. Dock är det också då det går flest flyg hit, vilket gör att du har ett mindre utbud att välja på om du vill flyga vid en annan tidpunkt. Ett sätt att komma något billigare undan kan vara att välja att resa precis i början eller slutet av högsäsongen – alltså i april eller oktober/november. Se också till att vara ute i god tid när du ska boka dina biljetter, ofta är det prisvärt att boka resan åtminstone en eller två månader i förväg.

Spara pengar på rätt transfer – taxi eller buss?

Oavsett om du ska stanna i Palma eller om du ska vidare till någon av de andra semesterorterna är det bra att veta hur dina transfermöjligheter ser ut. Genom att välja rätt transfer kan du nämligen spara en hel del pengar! Här hittar du en sammanställning av de vanligaste transferalternativen från flygplatsen till Palma stad, Alcúdia och Magaluf. Du kan enkelt jämföra såväl tid som kostnad för att hitta det optimala alternativet för just dig.

Från flygplatsen till centrala Palma

MetodTidKostnadBra att veta
Taxi15 min250-400 krPriset kan variera mellan olika taxibolag.
Buss20 min50-60 krBussar avgår med jämna mellanrum under stort sett hela dagen.

Från flygplatsen till Alcúdia

MetodTidKostnadBra att veta
Taxi45-50 min600-800 krPriset kan variera mellan olika taxibolag.
Flygbuss50-70 min 150-200 krDet finns inte jättemånga avgångar med buss varje dag, kolla gärna innan så det matchar din landningstid.

Från flygplatsen till Magaluf

MetodTidKostnadBra att veta
Taxi25 min500-600 krPriset kan variera mellan olika taxibolag.
Flygbuss25 min150-200 krEn del direktbussar finns endast att tillgå under högsäsong.

Regler för bagage – jämför flygbolagen

sas loggaeurowings logganorwegian loggaryanair logga

För att få till en så billig resa som möjligt gäller det att tänka på alla kostnader som är relaterade till din resa. Därför är det även bra att ha lite koll på vilka regler som finns för handbagage och incheckat bagage. Här kan du annars riskera att behöva betala tråkiga extrakostnader. Att resa utan incheckat bagage är alltid det billigaste alternativet, så fundera på om du har möjlighet att skippa den stora resväskan. Nedan har vi sammanställt lite information kring vad som gäller för handbagage respektive incheckat bagage för de flygbolag som erbjuder direktresor till Palma.

Detta gäller för handbagage

FlygbolagMaxviktMaxstorlekKommentar
SAS8 kg55 x 40 x 23 cmOm du väljer att flyga Business får du ta med dig två handbagage.
Eurowings8 kg55 x 40 x 23 cmEurowings har tre olika biljettyper – vad som ingår i priset beror på vilken biljett du köpt.
Norwegian10 kg55 x 40 x 23 cmBeroende på vilken typ av biljett du köper får ditt handbagage väga 10 eller 15 kg.
RyanairAnges ej40 x 20 x 25 cmRyanairs regler för bagage skiljer sig en del från traditionella flygbolagens.*

*OBS! På Ryanairs flyg är det endast gratis att ha med en mindre väska ombord på planet. Vill du också ha med dig en större kabinväska måste denna checkas in mot en kostnad. Även dessa har dock maxmått, där de får väga max 10 kg och mäta 55 x 40 x 20 cm. Om du väljer att köpa en Prioritet-biljett istället får du lov att ta med den större kabinväskan gratis ombord.

Detta gäller för incheckat bagage

FlygbolagMaxviktMaxstorlek
Kommentar
SAS
23 kg
158 cm (längd + bredd + höjd)
Kostnadsfri maxvikt ligger på 23 kg, din resväska får dock väga upp till 32 kg om du betalar för övervikten.
Eurowings
23 kg
158 cm (längd + bredd + höjd)
Upp till 32 kg är ok om du betalar en tilläggsavgift för mellanskillnaden.
Norwegian
23 kg
250 x 79 x 112 cm
Kostnadsfri maxvikt är 23 kg, din resväska får dock väga upp till 32 kg om du betalar för övervikten.
Ryanair
10-20 kg119 x 119 x 81 cm
Den tillåtna vikten på bagaget varierar beroende på vilken biljettyp du har.


Redaktionen
Billigaflygresor.se
Innehåll i denna artikel

Artiklar

Billiga flygresor till New York – mellanlanda eller inte?

Billiga flygresor till Londons tre flygplatser

Billiga flygresor till Portugal och Lissabon

Billiga flygresor till Istanbul – från Stockholm och Göteborg

Billiga flygresor till Berlin från Stockholm och Göteborg

Billiga flygresor från Arlanda och Stockholm

Billiga flygresor till Paris två flygplatser

Billiga flygresor till Nederländerna och Amsterdam

Hitta billiga flygresor från Köpenhamn och Kastrup

Billiga flygresor till Alicante – undvik högsäsong