Experter på billiga flygresor

Sök billigt flyg till hela världen

Sök fram de billigaste, bästa och snabbaste flygresorna hur enkelt som helst.

Välj avreseort
Välj resmål
2 vuxna
Antal vuxna
18 år eller äldre
-
2
+
Antal barn
3 - 17 år
-
0
+
Antal barn
0 - 2 år
-
0
+
Välj reslängd
Välj datum

vuxna, barn bebis
Välj resenärer
Vuxna 2

Barn (3-12 år) 1


Bebis (0-2 år) 1
vuxna, barn bebis
Välj resenärer
Vuxna 1

Barn (3-12 år) 0


Bebis (0-2 år) 0

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Fynda Epic, American Tourister och andra testvinnande väskor hos Väskan.com. Klicka här >

Billiga flygresor till Tjeckien


Vill du hitta en billig flygresa till Tjeckien? Här kan du jämföra prisvärda resor till Landvetter flygplats.

billiga flyg tjeckien


I Tjeckien är det huvudstaden Prag som är det givna besöksmålet. Denna vibrerande huvudstad har något för alla smaker. Här kan man ta del av shopping och nöjen av alla de slag. Staden är också ett arkitektoniskt mästerverk. Hela gamla stan är till exempel ett världsarv. Gamla stan har stått i princip intakt sedan 1200-talet. Den så kallade ”nya staden” är från 1300-talet. I området Hrad?any kan man besöka flera katedraler och även Prags slott.

Den som bokar en flygresa till Tjeckien för att ta del av landets ölkultur ska göra ett besök i staden ?eské Bud?jovice. Här finns mängder av bryggerier att besöka. En annan sevärdhet utanför Prag är staden Kutná Hora, som är mycket vacker med sin säregna arkitektur. I staden finns också det så kallade Benhuset, som är inrett i med människoben från över 50 000 människor.

Flygbolag med flygresor till Tjeckien

Prag är en viktig handelsstad i Europa. Dessutom är Prag ett populärt resmål. Det är alltså inte svårt att hitta flygresor till Tjeckien och Prag. Det är dessutom billigt att köpa flygresor Tjeckien. Flera lågprisbolag flyger nämligen till landet.

Lågprisbolaget Norwegian har dagliga avgångar till Tjeckien (Prag) från Stockholm-Arlanda. Bokar man tidigt har man möjlighet att få ner priset för flygresan till en bra bit under tusenlappen. Ryanair flyger inte direkt till Tjeckien från Sverige. Ett alternativ om man vill flyga med Ryanair, är att flyga via London-Stanstead. Med SAS, Lufthansa och British Airways har man goda möjligheter att flyga reguljärt till Tjeckien från Stockholm-Arlanda. SAS har en handfull avgångar till Prag varje dag, året runt.

Flygplatser i Tjeckien

Prags internationella flygplats, Václav Havel Prague Airport, ligger knappa milen utanför Prag. Flygplatsen är den största i Tjeckien, med över 13 miljoner passagerare årligen. För att komma in till centrala Prag kan man ta en taxi eller åka tunnelbana. Tunnelbanestationen Dejvická ligger nämligen i anslutning till flygplatsen.

Flygplatsen Brno-Tuřanys ligger i Brno, som är Tjeckiens näst största stad. Här landar man om man bokar en flygresa till Tjeckien med Ryanair. Från Brno är det cirka 20 mil till huvudstaden Prag.


Redaktionen
Billigaflygresor.se