Experter på billiga flygresor

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Testat Kayak? En smidig tjänst som hjälper dig att hitta billiga flygresor. Klicka här >

Billiga flygresor till Tjeckien och Prag


Är du ute efter en billig flygresa till populära Prag? Här hjälper vi dig att få koll på alla kostnader för att du ska kunna resa så prisvärt som möjligt – från att du packar väskan till att du checkar in på hotellet.

Intresserad av shopping, kultur eller prisvärd mat och dryck? I Prag hittar du det mesta som behövs för att få till den perfekta storstadssemestern. Hit är det populärt att åka över en weekend, och tack vare den jämförelsevis korta flygresan är det ett bekvämt val. Hur gör man då för att hitta en billig flygresa hit? I vår guide hittar du en rad tips som hjälper dig att resa billigt, hela vägen hemifrån till ditt boende.

Flyg direkt till Prag från Stockholm och Göteborg

Eftersom Prag ligger så pass nära de svenska flygplatserna är det direktflyg hit som gäller. Oavsett vilken flygplats du utgår ifrån kommer du att landa på den internationella flygplatsen som ligger knappt två mil väster om staden. Antalet direktflyg till Prag varierar med säsong – man har helt enkelt anpassat utbud efter efterfrågan. Från Stockholm och Arlanda hittar du flygresor hit året om, men det finns betydligt fler avgångar att välja på mellan april och oktober. Då kan du hitta upp till 15 avgångar per vecka och de flygbolag som erbjuder flygresor under den perioden är SAS, Eurowings, Norwegian och det tjeckiska flygbolaget CSA. Flygtiden från Arlanda flygplats till Prag är två timmar.

flygtid arlanda landvetter prag

Utbudet av flygresor från Göteborg och Landvetter flygplats ser lite annorlunda ut, här hittar du nämligen samma flygresor varje vecka året om. Det finns en avgång på onsdagar och en på söndagar, och det är Ryanair som står för resan. Flygresan från Göteborg till Prag tar lite drygt 1,5 timme – en väldigt bekväm restid!

Tips! Om du bor i södra Sverige finns också alternativet att ta Öresundsbron över till Köpenhamn och flyga från Kastrup. Här hittar du gott om avgångar till Prag året om.

Hitta den billigaste flygresan till Prag just nu

Det enklaste sättet att hitta en billig flygresa är att vara noggrann med att jämföra alla sina alternativ. För att få hjälp på traven tipsar vi om att använda Kayaks jämförelsetjänst – här kan du välja varifrån och när du vill resa, och får snabbt en överblick över hur du reser både billigast och bäst. Nedan hittar du länkar direkt till Kayaks hemsida, såväl när det gäller resor från Stockholm som från Göteborg och Köpenhamn.

När är det billigast att flyga till Prag? Undvik sen vår!

För att hitta en så billig flygresa som möjligt gäller det att försöka undvika högsäsong så gott det går. Detta gäller för alla resmål – så även Prag! I Prag infaller högsäsong under sen vår och tidig sommar. Om du vill komma billigt undan är därför tipset att undvika att resa dit under april, maj och juni. Väljer du istället att resa lite tidigare eller senare under året har du en större chans att hitta en flygresa till ett lågt pris.

Välj rätt transfer och spara pengar

Visste du att du kan spara flera hundra kronor bara genom att välja rätt transfer? Från de flesta flygplatser finns en rad olika transferalternativ att välja på. Vilka varianter som erbjuds varierar naturligtvis beroende på vilken flygplats det handlar om – i Prag väljer de flesta antingen taxi eller buss. Nedan hittar du en sammanställning över pris och kostnad, för att du enkelt ska kunna välja det alternativ som passar bäst för just dig.

Från flygplatsen till centrala Prag

MetodTidKostnadBra att veta
Taxi30 min250-300 krPriset kan variera beroende på trafiksituation och taxibolag.
Flygbuss35 min20-30 krDet finns även lokal kollektivtrafik som är ännu billigare – då får du dock räkna med en betydligt längre restid.

Bagageregler – det gäller hos de olika flygbolagen

sas loggacsa loggaeurowings logganorwegian logga

Att resa billigt handlar inte bara om att hitta en flygbiljett med så låg prislapp som möjligt. Det gäller istället att ta med alla kostnader som är förknippade till resan i beräkningen – därför är det även bra veta vad som gäller kring bagage. Till en weekenddestination som Prag räcker det gott att ha med sig ett handbagage, och redan här sparar du pengar genom att inte behöva betala för något incheckat bagage. Reglerna för hur stort ditt handbagage får vara och hur mycket det får väga varierar dock mellan de olika flygbolagen – se till att du vet vad som gäller i just ditt fall för att inte behöva betala några tråkiga tilläggsavgifter. Här hittar du en överblick vad som gäller för de flygbolag som erbjuder direktresor från Stockholm och Göteborg.

Regler för handbagage

FlygbolagMaxviktMaxstorlekKommentar
SAS8 kg55 x 45 x 25 cmFör dig som flyger Business är det tillåtet att ha med två handbagage.
CSA Czech Airlines8 kg55 x 45 x 25 cmHur mycket handbagage du får ha med dig beror på biljettypen.
Eurowings8 kg 55 x 40 x 23 cmHos Eurowings hittar du tre olika biljettyper, vad som ingår i priset varierar.
Norwegian10 kg55 x 40 x 23 cmDitt handbagage får väga antingen 10 eller 15 kg, beroende vilken typ av biljett du köpt


Redaktionen
Billigaflygresor.se
Innehåll i denna artikel

Artiklar

Billiga flygresor till Portugal och Lissabon

Billiga flygresor till Miami från Stockholm och Köpenhamn

Billiga flygresor till Mallorca och Palma

Billiga flygresor till Venedigs två flygplatser

Billiga flygresor till Barcelona från Stockholm och Göteborg

Undvik högsäsong och flyg billigt till Alicante

Billiga flygresor till Istanbul – från Stockholm och Göteborg

Hitta billiga flygresor från Köpenhamn och Kastrup

Välj lågsäsong och flyg billigt till Málaga

Res billigt till Gran Canaria – Charter eller inte?