Experter på billiga flygresor

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Testat Kayak? En smidig tjänst som hjälper dig att hitta billiga flygresor. Klicka här >

Billiga flygresor till Miami från Stockholm och Köpenhamn


Vill du resa billigt till lyxiga Miami? Det är inte helt enkelt! Här hjälper vi dig på vägen mot en prisvärd resa och berättar varifrån du kan flyga, vilka fallgropar du ska undvika och varför du ska boka din flygresa två månader i förväg.

miami billiga flygresor
Du kan flyga direkt till Miami från Arlanda under högsäsong, vilken infaller mellan december och maj.

För dig som vill fly från kylan och mörkret under årets första månader är Miami det perfekta resmålet. Här hittar du 25 graders värme och långa sandstränder, samtidigt som den färgsprakande staden bjuder på allt du kan tänka dig inom nöje, mat och shopping.

När man tänker på billiga resmål är kanske inte den högklassiga staden Miami det första som dyker upp i tanken. Så, går det ens att resa prisvärt hit? Det är i alla fall värt ett försök! Här har vi samlat tips och information som förhoppningsvis hjälper dig att få till en så billig resa som möjligt.

Flyg direkt till Miami under högsäsong

tidsskillnad stockholm miami

Till en del resmål erbjuds endast direktresor under högsäsong – så är fallet med Miami. Hit reser man bäst under sen vinter och vår, då är temperaturen och vädret optimalt. Om du vill flyga direkt till Miami från Sverige är det avresa från Arlanda som gäller, och du landar då på den internationella flygplatsen som ligger ungefär 1,5 mil utanför centrala staden. På Arlanda hittar du direktflyg till Miami flera dagar i veckan från december till maj, och du kan välja mellan att flyga med SAS eller Finnair. Avgångarna ligger på morgon eller eftermiddag – vilket alternativ du bör välja har bland annat att göra med vilka incheckningsmöjligheter som finns på det boende du valt. Tänk också på att tidsskillnaden mellan Stockholm och Miami är sex timmar! Flygtiden mellan Arlanda och Miami ligger på drygt 10,5 timmar. 

Om du har Göteborg och Landvetter flygplats som hemmaplan erbjuds det i nuläget inga direktflyg till Miami. Istället får du flyga med mellanlandning. För dig som bor i södra Sverige finns dock också alternativet att ta sig över Öresundsbron och flyga från Kastrup i Köpenhamn. Precis som på Arlanda hittar du här flera avgångar i veckan under högsäsong, alltså från december till maj.

Tips! Jämför alla resor till Miami – hitta det bästa priset

Vill du på ett enkelt sätt kunna jämföra alla flygresor till Miami på ett och samma ställe? Genom att använda Kayaks smidiga tjänst är det lätt löst. På Kayaks hemsida kan du jämföra alla flygresor till Miami och filtrera mellan olika alternativ för att hitta den bästa resan för just dig. Genom att besöka länkarna nedan kommer du direkt till Kayaks hemsida.

Res billigare – välj mellanlandning

När du ska flyga till en destination dit det erbjuds både direktflyg och flyg med mellanlandning är det ofta smart att undersöka båda alternativen. Om du väljer att flyga med mellanlandning till Miami från någon av de svenska flygplatserna är det ganska vanligt att du får stanna till antingen i New York eller London. Inte sällan kan du komma undan med en lägre prislapp om du väljer att flyga med minst ett stopp. Detta gör ju dock att din restid förlängs – kanske är det inte värt det? Speciellt om flygresan bär av till Miami, dit restiden med direktflyg redan ligger på över tio timmar. Oavsett kan det vara en bra idé att jämföra sina alternativ innan man bokar sin resa, och ställa bekvämlighet mot pris. Valet har naturligtvis också att göra med om du reser ensam eller exempelvis med familjen – har man barn med sig brukar bekvämligheten vara extra viktig.

ocean drive miami beach
Ocean Drive är förmodligen den mest välkända genomfarten i Miami Beach.

Hur tidigt ska jag boka min flygresa? Lagom är bäst!

Att få till en billig flygresa handlar inte bara om att jämföra sina alternativ och välja varifrån och när man ska resa. En annan aspekt som är värd att ta hänsyn till är hur långt innan avresa som man bör boka sin flygbiljett. Naturligtvis är detta ingen exakt vetenskap, utan kan variera med exempelvis utbud och efterfrågan. En tumregel som kan vara bra att följa är dock att varken boka för tidigt eller för sent – ungefär två månader innan avresa brukar vara ett bra tillfälle att passa på att boka sin flygbiljett. När du bestämt dig för när du ska resa kan det därför vara ett bra tips att regelbundet gå in och undersöka hur priserna fluktuerar i takt med att ditt önskade avresedatum närmar sig. Ytterligare ett sätt att spara pengar är att vara flexibel med avresedag – om du inte är låst till ett exakt datum är det ofta lättare att hitta en billig flygresa.

Välj charter och res problemfritt

Även om Miami inte är ett typiskt charterresmål, som exempelvis Gran Canaria eller Mallorca, erbjuder charterbolagen faktiskt ett ganska brett utbud av resor hit. Att välja att resa med charterbolagen är alltid ett bekvämt alternativ. På så vis bokar du enkelt en paketresa där det ingår både flyg och hotell. Du har också en mellanhand att vända dig till om något skulle krångla under din semester – väldigt skönt! Värt att veta är att det inte finns några särskilda chartrade flyg till Miami, utan även om du bokar din resa via ett charterbolag kommer du att resa reguljärt. Detta kan i en del fall innebära att du får flyga med mellanlandning. Också reglerna gällande incheckat bagage kan variera. Nedan hittar du länkar direkt till respektive charterbolag, där du enkelt kan se hur deras utbud av resor till Miami ser ut.

Miami fastlandet
Miami är det perfekta resmålet för dig som vill komma bort från den nordiska kylan och njuta av såväl stadsliv som långa sandstränder.


Redaktionen
Billigaflygresor.se
Innehåll i denna artikel

Artiklar

Billiga flygresor till Alicante – undvik högsäsong

Billiga flygresor till Paris två flygplatser

Billiga flygresor till New York – mellanlanda eller inte?

Billiga flygresor till Málaga – välj lågsäsong

Billiga flygresor till Gran Canaria – Charter eller inte?

Billiga flygresor till Londons tre flygplatser

Billiga flygresor till Portugal och Lissabon

Billiga flygresor till Mallorca och Palma

Billiga flygresor till Barcelona från Stockholm och Göteborg

Billiga flygresor till Venedigs två flygplatser