Sök flyg till Amsterdam

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Amsterdam. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Amsterdam är en storstad med en spännande mix av historia, kultur och ett stundtals hektiskt nöjesliv. Amsterdamborna är mycket nöjeslystna och tycker om att gå ut. Det finns barer, pubar och nattklubbar i varje kvarter.

När man har sonderat stadens nöjesutbud har man mängder av imponerande museum att besöka. Hollands två största konstnärer, van Gogh och Rembrandt, har blivit förärade varsitt museum. Flera vackra konstverk finns att beskåda på museet Rijksmuseum. I Amsterdam kan man också besöka Anne Franks hus. En promenad genom de gamla delarna av staden kan också rekommenderas. En attraktion för både barn och vuxna är den enorma djurparken Artis Zoo, som faktiskt är den äldsta i Europa.

Flygbolag med flygresor till Amsterdam

Amsterdam är stor så kallad hub för flyg, både inom Europa och mellan Europa och USA. Förbindelserna till Amsterdam från Sverige är alltså mycket goda. Man kan välja mellan att boka flyg till Amsterdam med något av de traditionella flygbolagen, såsom SAS eller det holländska flygbolaget KLM, eller med något av lågprisbolagen. KLM erbjuder flyg Amsterdam från såväl Stockholm-Arlanda som Göteborg-Landvetter. KLM är ofta det flygbolag som är bäst på att erbjuda billiga flygresor till Amsterdam. Med SAS flyger man till Amsterdam från Stockholm-Arlanda.

Norwegian erbjuder flygresor till Amsterdam från och med den 30 mars 2012. Ryanair har för tillfället ingen direktlinje från Sverige till Amsterdam. Ett alternativ är att boka ett flyg med Ryanair till Eindhoven, en stad som ligger cirka tio mil från Amsterdam.

Flygplatser i Amsterdam

Amsterdams flygplats, Amsterdam-Schiphol, är den fjärde största flygplatsen i Europa. Huvudterminalen är enorm. Lyckligtvis är det ändå ganska lätt att hitta rätt på flygplatsen. Det är på Schiphol som alla flyg till Amsterdam landar. Schiphol ligger knappa milen sydväst om Amsterdam.

Det är enkelt att ta sig in till centrala Amsterdam från flygplatsen. En av de största järnvägsstationerna i Holland ligger nämligen under huvudterminalen. Det finns också ett antal busslinjer som trafikerar flygplatsen.