Experter på billiga flygresor

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Testat Kayak? En smidig tjänst som hjälper dig att hitta billiga flygresor. Klicka här >

Billiga flygresor till Portugal och Lissabon


Vill du hitta en billig flygresa till charmiga Lissabon? I vår guide får du veta allt om varifrån du kan flyga, om du ska flyga charter eller reguljärt och varför du ska undvika att resa mitt i sommaren.

billiga flygresor lissabon utsikt
För att hitta en billig flygresa till färggranna Lissabon är det viktigt att vara noggrann med att jämföra sina alternativ – och undvika att resa under högsäsong.

Med sina färggranna byggnader, karaktäristiska spårvagnar och historiska sevärdheter klättrar Lissabon på listan över populära resmål i södra Europa. Dessutom är här väldigt behaglig temperatur under stora delar av året! För att hitta en billig resa till Lissabon finns det en del saker som kan vara bra att tänka på. Ta gärna del av vår guide nedan – här hjälper vi dig att resa både smart, bekvämt och billigt.

flygtid arlanda lissabon kastrup

Flyga direkt till Lissabon – från Arlanda och Kastrup

Att flyga direkt är naturligtvis det mest bekväma alternativet när det gäller flygresor- Om du flyger från Sverige till Lissabon landar du på den internationella flygplatsen Portela. Denna hittar du bara sju kilometer norr om stadskärnan, vilket gör den till en ovanligt centralt belägen flygplats för att vara i en storstad.

Om du flyger från Stockholm och Arlanda flygplats kan du välja att flyga med TAP Portugal, som är det största flygbolaget i landet. Flygbolaget erbjuder resor från Arlanda till Lissabon de flesta dagar i veckan under större delen av året. Under högsäsong, som infaller mellan april och oktober, erbjuder även SAS och Norwegian flygresor till Lissabon. Flygtiden mellan Arlanda och flygplatsen i Lissabon ligger på knappt 4,5 timme – tänk dock också på att det är en timmes tidsskillnad mellan Stockholm och Lissabon.

För dig som utgår från Göteborg och Landvetter flygplats finns det i dagsläget tyvärr inga direktflyg till Lissabons flygplats. Istället är det flyg med mellanlandning som gäller, och du får räkna med stopp i exempelvis Amsterdam eller Frankfurt. Detta gör naturligtvis att restiden härifrån blir längre än med direktflyg – men samtidigt kan det också göra att du kommer undan billigare. Att ta med såväl direktflyg som flyg med stopp är alltid smart när man är ute efter en så billig flygresa som möjligt.

Tips! För dig som bor i södra Sverige går det också utmärkt att ta sig över Öresundsbron och flyga från Kastrup i Köpenhamn. Kastrup har Skandinaviens bredaste utbud av direktflyg, och här har du goda möjligheter att hitta en billig flygresa till Lissabon.

Hitta den billigaste flygresan till Lissabon just nu

Vill du på ett enkelt sätt jämföra alla resor till Lissabon på ett och samma ställe? Genom Kayaks smidiga jämförelsetjänst är det fullt möjligt! Här hittar du såväl direktflyg som flyg med ett eller flera stopp, och du kan filtrera och sortera för att hitta det bästa alternativet för just dig. Via länkarna nedan kommer direkt till Kayaks hemsida.

Regler för bagage – jämför de olika flygbolagen

sas logganorwegian loggatap portugal logga

För att få till en billig resa som möjligt gäller det att tänka in alla kostnader som är förknippade till din resa. Därför kan det också vara en bra idé att ha koll på vilka regler som finns när det gäller bagage hos de olika flygbolagen. Detta för att slippa tråkiga extrakostnader som kan uppstå om du exempelvis har med bagage som inte uppfyller de krav som finns. För att komma billigt undan på bagagefronten gäller det först och främst att minimera packningen som man har med sig – det bästa och billigaste är alltid att resa med endast handbagage och strunta i incheckat bagage. På så vis sparar du både tid och pengar! När det gäller handbagage skiljer sig reglerna lite mellan de flygbolag som erbjuder direktflyg till Lissabon – nedan hittar du en sammanställning över det som är viktigast att veta.

Detta gäller för handbagage

FlygbolagMaxviktMaxstorlekKommentar
SAS8 kg55 x 40 x 23 cmHur många handbagage du får ha med dig beror på biljettypen.
Norwegian10 kg44 x 40 x 23 cmDitt handbagage får väga antingen 10 eller 15 kg, beroende på vilken typ av biljett du köpt.
TAP Portugal8 kg55 x 40 x 20 cmPrecis som hos många andra flygbolag får du också ha med dig ett så kallat 'personligt föremål' som exempelvis en hand- eller datorväska.
billiga flygresor portugal lissabon
Om du vill flyga direkt till Lissabon är det utresa från Stockholm och Arlanda som gäller,

När är det billigast att flyga till Lissabon? Undvik sommaren!

Det bästa sättet att hitta en billig flygresa, oavsett destination, är att i största möjliga mån undvika att resa under högsäsong. Detta då priserna stiger i takt med att efterfrågan på flygresor ökar. I Lissabon infaller högsäsong från sen vår till tidig höst, och mest populärt är det vanligtvis att resa hit under sommarmånaderna. För att ha en större chans att flyga billigt hit kan det därför vara en bra idé att undvika semestertider och istället satsa på en resa tidigare under våren eller senare under hösten. Se till att vara ute i god tid när du ska boka din flygresa så du kan följa prisförändringen och slå till när det är som billigast.

Från flygplatsen till boendet – så mycket dyrare är taxi

Flygplatsen Portela i Lissabon ligger väldigt centralt, vilket gör att det inte är mycket till transfer att tänka på för att ta sig härifrån in till Lissabon. Dock kan det ändå vara värt att jämföra vilka transferalternativ som finns – det går nämligen att spara pengar även här. Här har vi sammanställt pris, kostnad och lite information om de vanligaste sätten att ta sig från flygplatsen i Lissabon.

Från Portela till centrala Lissabon

MetodTidKostnadBra att veta
Taxi15 min150-200 krOm du bokar din taxi i förväg kan det bli något billigare.
Buss30 min20-30 krAvgår med jämna mellanrum under större delen av dagen.
Tunnelbana20 min20-30 krDu måste byta linje under resans gång.

Kan man välja charter till Lissabon? Svar ja!

Även om Lissabon kanske inte är ett klassiskt charterresmål finns det fortfarande möjlighet att boka en paketresa hit via såväl TUI som Ving. Att välja charter rekommenderas för dig som prioriterar ett bekvämt och problemfritt resande. Här bokar du enkelt ett paket där det ingår både boende och flyg. Däremot finns det inga särskilda chartrade plan till Lissabon, utan du erbjuds istället plats på reguljärflyg. Detta kan innebära att du ibland reser med mellanlandning, eller att det inte alltid ingår bagage i priset. Att boka en resa via charterbolagen kan också bli dyrare än att boka hotell och flyg separat – se till att ställa bekvämlighet mot pris för att hitta den bästa resan för just dig. Nedan hittar du länkar direkt till TUI och Ving där du enkelt får en överblick över deras resor till just Lissabon.


Redaktionen
Billigaflygresor.se
Innehåll i denna artikel

Artiklar

Billiga flygresor till Málaga – välj lågsäsong

Billiga flygresor till Paris två flygplatser

Billiga flygresor till Istanbul – från Stockholm och Göteborg

Billiga flygresor till Berlin från Stockholm och Göteborg

Billiga flygresor till Dubai från Arlanda och Kastrup

Billiga flygresor till Alicante – undvik högsäsong

Billiga flygresor till Mallorca och Palma

Billiga flygresor till Roms två flygplatser

Billiga flygresor till Hong Kong – välj rätt mellanlandning

Billiga flygresor till Gran Canaria – Charter eller inte?