Sök flyg till Bulgarien

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Bulgarien. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Bulgarien är i dag ett mycket populärt resmål för priskänsliga charterresenärer. Det är nämligen så att Bulgarien är ett relativt billigt land att semestra i. Många av de resenärer som tidigare haft Grekland som favorit reser nu till Bulgarien i stället, på grund av att priserna är betydligt lägre här. Det är också relativt enkelt att hitta billiga flygresor till Bulgarien.

Vid Bulgariens kust mot Svarta Havet ligger charterorterna som på ett pärlband. Golden Sands, Sunny Beach, Nessebar och Albena är exempel på populära charterorter för soltörstande svenskar. Sommarmånaderna är solsäkra och varma. Dagarna blir emellertid sällan lika heta som i exempelvis Turkiet. Den goda maten och den gästfria inhemska befolkningen är två andra faktorer till varför Bulgarien ständigt ökar i popularitet.

Huvudstaden Sofia är en intressant destination för den resenär som vill uppleva en stad med fascinerande kontraster. I och med Bulgariens starka ekonomiska utveckling under det senaste decenniet är staden i mångt och mycket en modern europeisk storstad. Här finns utmärkt shopping och ett stort utbud av shopping. Samtidigt har Sofia ett stort antal historiska sevärdheter och många uråldriga kyrkor och byggnader. Alexander Nevsky katedral är en sevärdhet man inte får missa.

Flygbolag med flygresor till Bulgarien

Under 2012 ökar antalet flygbolag som erbjuder flyg till Bulgarien markant. De flesta av de nya flyglinjerna har Varna, Bulgariens tredje största stad och centralorten på kusten mot Svarta Havet, som destination. Från och med sommaren 2012 kan man flyga med charterflyg till Bulgarien inte bara från Stockholm-Arlanda utan även från Göteborg City Airport med flygbolaget Jet Time och från Billund med Malmö Aviation.

Norwegian och SAS erbjuder flyg till Bulgarien (Sofia) året om. Dock ska man vara beredd på att göra en mellanlandning, antingen på Oslo-Gardermoen eller i Frankfurt. En reguljärresa till Bulgarien kostar bara ett par tusenlappar i ekonomiklass, tur och retur. Att hitta billiga flyg Bulgarien är alltså ganska enkelt.