Sök flyg till Göteborg

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Göteborg. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Det är ganska billigt att flyga till Göteborg, särskilt om man jämför med tåget, som hela tiden verkar bli dyrare och dyrare. En resa tur och retur till Göteborg med flyg kan ofta vara billigare än en tågbiljett. Dessutom vill man kanske inte åka tåg hela vägen från avreseorter som Luleå och Östersund!

Populärt benämnd som ”Götet”, ”Lilla London” och ”Sveriges framsida” är Göteborg den andra största staden i Sverige, efter Stockholm. Området omkring Göteborg har varit bebott i tusentals år, men det var först under 1600-talet som moderna Göteborg började växa fram. I dag är Göteborg en hamnstad av rang. Här ligger Nordens största hamn och många av de varor vi konsumerar varje dag kommer först till Göteborg för vidare transport genom landet.

Göteborgs nöjesutbud är enormt, med restauranger, caféer, nattklubbar och pubar. Den kulturintresserade har också mycket att se. Museer och utställningar är öppna året runt. Under sommarmånaderna anordnas flera stora festivaler. För barnfamiljen är nöjesfältet Liseberg ett givet val. Den sportintresserade har också mycket att välja mellan, med fotboll, ishockey och handboll av bästa märke.

Hur tar man sig då enklast till Göteborg? Göteborg har två flygplatser, Göteborg-Landvetter Airport och Göteborg City Airport. Dessa två flygplatser har olika karaktär. Göteborg City Airport är bas för lågprisflyget till destinationer i Europa medan Göteborg-Landvetter Airport är en mer traditionell svensk flygplats, med flyglinjer till de flesta landsändar.

Göteborg-Landvetter Airport har över 100 destinationer, om charterflyget räknas in. Från flygplatsen kan man resa till många delar av Europa, men även till Nordafrika och de östra delarna av Medelhavet.

När det gäller flyg till och från Göteborg inom Sverige går reguljärflyg till och från Borlänge, Luleå, Stockholm, Sundsvall, Umeå, Visby och Östersund. På så sätt är det egentligen bara landskapen i söder som inte har någon direktförbindelse till Göteborg med flyg. De flygbolag som flyger till och från Göteborg inom Sverige Landvetter är SAS, Norwegian, Malmö Aviation, City Airline, Skyways och Svenska Direktflyg.