Sök flyg till Kanada

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Kanada. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Kanada är världens näst största land, sett till ytan, efter Ryssland. Landet är präglat av en variationsrik geografi och en spännande kultur. I Kanada kan man som turist uppleva spektakulära naturområden. Här finns till exempel otroliga glaciärer men också varma källor, steniga bergsområden och böljande prärielandskap. Man kan till och med hitta både barrskog och regnskog i Kanada. För den naturintresserade turisten är Kanada således ett utmärkt resmål.

Men, det slutar inte där. Nej, en storslagen naturrikedom är bara början. Flyg till Kanada och upplev landets största stad, Toronto. Toronto är en mötesplats för kulturer från jorden alla hörn. Här finns blandas affärsområden kantade av skyskrapor med exklusiva shoppinggallerior och mysiga kvarter där man kan sätta sig med en kopp kaffe.

Flygbolag med flygresor till Kanada

Eftersom Kanada är ett relativt populärt resmål, så är också utbudet av flygresor till Kanada ganska stort. Självklart flyger de större bolagen, såsom till exempel SAS och British Airways, till landet. Med British Airways kan man flyga från Stockholm till Kanada på cirka 13-15 timmar, med en mellanlandning i London. Den allra kortaste restiden från Stockholm till Toronto får man dock med flygbolaget Icelandair, då resan till Toronto tar knappt 11 timmar. Man kan även flyga med Kanadas egna flygbolag, Air Canada. Med Air Canada kan man, om man är ute i rätt tid, fynda prisvärda och billiga flygresor till Kanada.

Flygplatser i Kanada

Det finns sex flygplatser i Kanada, men de två viktigaste och största flygplatserna är Toronto Pearson International Airport och Vancouver International Airport. Toronto Pearson är den mest trafikerade flygplatsen i Kanada. Flygplatsen ligger cirka två mil nordöst om Toronto centrum. Vancouver International ligger strax utanför stadskärnan. Flygplatsen är ett nav för flera av landets flygbolag, som till exempel Air Canada och Air Canada Jazz.

Andra flygplatser i Kanada är Timmins flygplats, en av Ontarios största flygplatser, och hamnflygplatsen Toronto City Centre Airport.