Sök flyg till Kina

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Kina. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Jättelandet Kina bjuder på kultur, historia och en fantastiskt matkultur. Ju mer Kina utvecklas desto fler flyglinjer går också till landet. I dag kan man flyga direkt till Peking (Beijing) från Stockholm Arlanda. Är du flexibel med flygdatum har du såklart större chans att hitta billiga flygresor till Kina.

Kina är lika stort till ytan som hela Europa. Dessutom är landet världens folkrikaste nation med över 1,3 miljarder invånare. Här finns såväl öknar och massiva bergsområden som enorma floder och rika jordbrukslandskap. Vid kusten ligger såväl gamla som nya miljonstäder som på ett pärlband.

En turist till Kina får inte missa de populära turistattraktionerna som lander erbjuder. Kinesiska muren är obligatorisk att besöka. Terrakottaarmén och den förbjudna staden i Peking likaså.

Kina nås enklast med direktflyg mellan Arlanda och Peking. Det är Air China som står för denna flyglinje där en enkelresa tar cirka 15 timmar. Vill man flyga till någon annan stad i Kina, såsom Guangzhou, Shanghai eller Shenzhen, har man i dag inga möjligheter att boka direktflyg. Det är dock enkelt att boka en flygresa med byte i Peking. Peking är nämligen navet i den kinesiska flygtrafiken. Pekings flygplats, Beijing Capital International Airport, har nästan 80 miljoner passagerare årligen och är därmed världens näst mest trafikerade flygplats. Att hitta billiga flyg brukar inte vara något större problem.

Med Thai Airways och Lufthansa når man enkelt Hong Kong och de södra delarna av Kina. Dessa flygbolag har linjer med mellanlandning i bland annat Bangkok, Thailand. Med mellanlandningar får man räkna med att hela flygresan från Arlanda till destinationen tar cirka 20-22 timmar. Flera av de flygbolag som har Förenade Arabemiraten som bas, till exempel Qatar Airways och Emirates erbjuder också flyg till Kina, då ofta med mellanlandning i Doha.

Inom en snar framtid kommer flera linjer till Kina att öppnas. Då blir det möjligt att flyga direkt från Arlanda till Shanghai, Guangzhou och Hong Kong.

Om man har möjlighet att ta sig till de danska flygplatserna Billund eller Kastrup får man automatiskt fler alternativ. Dessutom tar flygresan lite kortare tid än om man flyger från Arlanda.