Sök flyg till New York

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till New York. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

New York har blivit ett allt mer populärt resmål för oss svenskar. Den låga dollarkursen och de ständigt förbättrade flygförbindelserna mellan Sverige och New York är två anledningar till detta. Till New York åker vi för att njuta av storstadspulsen, shoppa på de exklusiva shoppinggatorna, strosa omkring i Central Park, äta genuin New York-mat och kanske se en ishockeymatch eller en musikalföreställning.

Med ett allt större utbud av flygresor till New York blir det också lättare och lättare att hitta billiga flygresor New York. Det går dock inte att få ner flygpriserna till den nivån som gäller för billiga flygresor inom Europa. New York ligger helt enkelt för långt bort för att detta ska vara möjligt.

Flygbolag som flyger till New York

SAS flyger till New York (Newark) dagligen från Arlanda. Har man tur kan man hitta mycket billiga flygresor med SAS. Hittar man ingen lämplig avgång med SAS kan man prova med något av de andra större flygbolagen, såsom exempelvis Lufthansa, Iberia, Swissair, British Airways eller United Airlines. Då får man dock oftast räkna med att byta flyg på någon flygplats i Europa samt att bytet tar en del tid. Man ska också notera att andra flygbolag än SAS trafikerar flygplatsen JFK i stället för Newark.

På grund av specialregler kring luftrummet över Atlanten får lågprisbolag inte trafikera sträckan Sverige–New York. Det går alltså inte att hitta flygresor New York genom exempelvis Ryanair eller Norwegian.

Flygplatser i New York

I New York med omnejd finns inte mindre än tre flygplatser, nämligen JFK, LaGuardia och Newark. JFK (John F. Kennedy International Airport) och Newark Liberty International Airport är de internationella flygplatserna. Det är till någon av dessa flygplatser man kommer när man flyger till New York från Sverige. LaGuardia Airport är New Yorks flygplats för inrikesflyg. JFK är den största flygplatsen i New York med nästan 50 miljoner resenärer årligen.