Sök flyg till Ryssland

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Ryssland. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Jättelandet i öst, Ryssland, sträcker sig över två kontinenter och nio tidszoner. När man vill boka en flygresa till Ryssland gäller det alltså att veta vart man vill åka och vad man vill uppleva. Bokar man en flygbiljett till Vladivostok längst i öster får man förmodligen en annan reseupplevelse än om man bokar ett flyg till St. Petersburg längst i väster.

Ryssland är ett land som utvecklas snabbt. Moskva och St. Petersburg är moderna storstäder som har allt de europeiska storstäderna kan erbjuda. Det är inga större skillnader mellan de ryska storstäderna och exempelvis Stockholm när det handlar om utelivet och shoppingen.

Huvudstaden Moskva är lite av en bortglömd stad för reslystna européer. Det är synd, eftersom Moskva är en fascinerande storstad. Utomordentligt vackra byggnader och parker samsas sida vid sida med enorma shoppingcenter och exklusiva moderna restauranger. Moskva är en stad man bör besöka någon gång i livet!

Flygbolag med flygresor till Ryssland

Eftersom Ryssland inte är ett särskilt populärt turistland kan man behöva leta lite extra för att hitta bra flygresor. För att hitta billiga flygresor till Ryssland behöver man leta ännu lite mer noggrant. SAS har direktlinjer till Moskva och St. Petersburg från Arlanda. Russian Airlines (Rossiya) har en avgång i veckan till St. Petersburg från Arlanda. Detsamma gäller lågprisbolaget Norwegian. Man kan också boka flygresor till Ryssland (Moskva) med flygbolaget Aeroflot.

Den rysslandsresenär som vill besöka någon annan plats i Ryssland än Moskva och St. Petersburg gör klokt i att undersöka det finska flygbolaget Finnairs utbud. Finnair har nämligen direktflyg till flera lite mindre kända ryska storstäder från Helsingfors.

Flygplatser i Ryssland

Pulkovo Airport är den största flygplatsen i St. Petersburg. Det är här man landar om man flyger med SAS, Russian Airlines eller Norwegian. Från flygplatsen tar man sig enkelt in till centrala St. Petersburg med en så kallad ”Marshrutka” minibuss eller en traditionell flygbuss.

Bokar man en flygresa till Moskva landar man på Sheremetyevo International Airport, som ligger cirka tre mil nordost om huvudstaden. För att ta sig till centrala Moskva kan man antingen göra en kortare taxiresa till den järnvägsstation som ligger i närheten av flygplatsen och sedan göra en tågresa, eller köpa en bussresa av de många bussbolag som har skytteltrafik mellan flygplatsen och centrala Moskva.